แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Comparison of fermented bamboo shoots from Prachin buri province prepared by using traditional method and coconut water fermentatio

Address: Pathum thani
Organization : Rajamangala University of Technology Thanyaburi. Faculty of Science and Technology. Program in Applied Biology
keyword: Fermented bamboo shoots
ThaSH: Bamboo shoots
Classification :.LCCS: TX 612
; Coconut water
; Safflower oil
Abstract: This study aimed to investigate effects of mature coconut water on characteristics of fermented bamboo shoots during fermentation and storage as well as effects of safflower oil emulsions on quality of the shoots during storage. Fermented bamboo shoots with coconut water (FBSC) were prepared by mixing sliced bamboo shoots with salts and fermented with mature coconut water at room temperature for 36 h. The bamboo shoots fermented by the traditional method (TFBS) were used as a control sample. FBSC and TFBS were then packed in polypropylene (PP) or polyethylene terephthalate (PET) bags and stored at 4 °C, room temperature, and 35 °C for 60 days. In addition, effects of safflower oil emulsions as soaking solutions on FBSC quality were determined during storage in an accelerated condition. During fermentation and storage, FBSC and TFBS were determined for number of lactic acid bacteria, pH, and total acidity, while colors, pH, total acidity, and total microorganisms, antioxidant activity were evaluated during storage. The results showed that during fermentation, FBSC had significantly greater total number of lactic acid bacteria, pH, and total acidity than that of TFBS. PET bags could significantly prevent FBSC and TFBS from browning reaction better than PP bags. The pH and total acidity of the samples were stable after storage for 10 days. Less than 30 colonies of bacteria were found in all samples. Safflower oil emulsions could increase phenolic acid and antioxidant activity of the shoots. This study indicated that the mature coconut water could be used to produce fermented bamboo shoots.
Rajamangala University of Technology Thanyaburi. Office of Academic Resource and Information Technology
Address: PATHUM THANI
Email: elibrary@mail.rmutt.ac.th
Role: Faculty advisor
Created: 2568
Modified: 2025-09-10
Issued: 2025-09-10
วิทยานิพนธ์/Thesis
application/pdf
CallNumber: The TX 612 .Y42
eng
Spatial: Prachin buri
Spatial: Thailand
DegreeName: Master of Science
Descipline: Applied Biology
©copyrights Rajamangala Univetsity of Technology Thanyaburi
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 RMUTT-177713.pdf 2.27 MB
ใช้เวลา
0.025227 วินาที

Yaowalak Changkiew
Title Contributor Type
Comparison of fermented bamboo shoots from Prachin buri province prepared by using traditional method and coconut water fermentatio
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลธัญบุรี
Yaowalak Changkiew
Thosporn Sangsawang
วิทยานิพนธ์/Thesis
Thosporn Sangsawang
Title Creator Type and Date Create
Quantitative analysis of educational techniques for psychological development for vocational students in China
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลธัญบุรี
Thosporn Sangsawang
Shuang Li
วิทยานิพนธ์/Thesis
Blended teaching online according to super star learning learning pass model in basic computer application for Shunde technical vocational college
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลธัญบุรี
Thosporn Sangsawang
Sun He
วิทยานิพนธ์/Thesis
Blended learning engagement evaluation system for university in china
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลธัญบุรี
Thosporn Sangsawang
Yu Liu
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of a learning model for blended collaborative knowledge construction in vocational education
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลธัญบุรี
Thosporn Sangsawang
Biquan Mo
วิทยานิพนธ์/Thesis
Comparison of fermented bamboo shoots from Prachin buri province prepared by using traditional method and coconut water fermentatio
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลธัญบุรี
Thosporn Sangsawang
Yaowalak Changkiew
วิทยานิพนธ์/Thesis
Assessing factors and simulating innovation: a study of innovative capacities among data science professionals in China
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลธัญบุรี
Thosporn Sangsawang
Yongfeng Zhang
วิทยานิพนธ์/Thesis
Teaching evaluation system on engineering for applied university in China
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลธัญบุรี
Thosporn Sangsawang
Mingming Luo
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 5,990
รวม 5,991 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 180,923 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 1,228 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 12 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 3 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 1 ครั้ง
รวม 182,167 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.33