แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Microstructural, dehydration, rehydration properties of rice starch granule in noodle as affected by water and oil addition using vacuum impregnation

LCSH: Kasetsart University -- Theses. M.S. (Food Science) 2021
Classification :.LCCS: TP435.R3
LCSH: Kasetsart University. -- Department of Food Science and Technology -- Theses
LCSH: Rice products
LCSH: Rice flour
LCSH: Starch
LCSH: Noodles
LCSH: Rice -- Drying
Abstract: The aim was to understand the vacuum impregnation (VI) for the impregnation of water and oil into rice starch granules using different sequences to influence the granule structure and the mass transfer properties during noodle drying and rehydration. The proposed type of distribution of the oil and water inside the granules was discussed. Confocal micrographs of the raw starch granules revealed that VI forced water and oil into the granules. Without VI, a portion of water was impregnation while none of the oil was. Polarized-light micrographs showed that the addition of water into the flour prior to the oil created large, long crystals in the dried noodles. However, when the oil was added first, the crystals was small and spherical. The dehydration rate of the cooked noodles was strongly affected by oil addition using VI. The rehydration rate of the dried, cooked noodles was governed more by the drying rate than the characteristics of the noodle components. The cooking quality: cooking time (330s), cooking loss (1.40%) and water absorption (163.64%) of the noodles was good following the addition of oil using VI prior to adding water. VI is a powerful tool for impregnation oil and water into rice starch granules.
Kasetsart University. Office of the University Library
Address: Bangkok
Email: tdckulib@ku.ac.th
Role: Thesis Advisor
Role: Thesis CO-Advisor
Created: 2021
Modified: 2025-07-18
Issued: 2025-07-18
วิทยานิพนธ์/Thesis
application/pdf
URL: https://www.lib.ku.ac.th/KUthesis/2564/leokhena-on-all.pdf
CallNumber: TP435.R3 .O55
eng
DegreeName: Master of Science
Descipline: Food Science
©copyrights Kasetsart University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 leokhena-on-all.pdf 1.57 MB
ใช้เวลา
0.033964 วินาที

On, Leakhena
Title Contributor Type
Microstructural, dehydration, rehydration properties of rice starch granule in noodle as affected by water and oil addition using vacuum impregnation
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
On, Leakhena
Waraporn Boonsupthip
วิทยานิพนธ์/Thesis
Waraporn Boonsupthip
Title Creator Type and Date Create
Development of colored time temperature indicator (TTI) : based on non-enzymatic browning for drying process and quality monitoring of pumpkin seed
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Waraporn Boonsupthip;Panuwat Suppakul;Weerachet Jittanit
Zahoor Uddin
วิทยานิพนธ์/Thesis
Microstructural, dehydration, rehydration properties of rice starch granule in noodle as affected by water and oil addition using vacuum impregnation
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Waraporn Boonsupthip
On, Leakhena
วิทยานิพนธ์/Thesis
Wasaporn Preteseille Chanpu
Title Creator Type and Date Create
Study of different drying techniques on physicochemical properties, energy consumption and protein qualities of cricket and silkworm pupae
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Wasaporn Preteseille Chanput;Weerachet Jittanit
Teeranan Chaowattanakul
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 9
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 10,004
รวม 10,013 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 950,569 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 610 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 405 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 30 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 12 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 7 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 5 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 4 ครั้ง
รวม 951,642 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.104