แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Physicochemical and functional characteristics of modified coconut proteins in coconut skim milk

LCSH: Kasetsart University -- Theses. M.S. (Food Science) 2018
Classification :.LCCS: TP439.5.C6
LCSH: Kasetsart University. -- Department of Food Science and Technology -- Theses
LCSH: Coconut products
LCSH: Coconut
LCSH: Coconut oil
LCSH: Proteins
Abstract: The aim of this study was to explore the distribution of coconut proteins in different phases: namely cream, skim milk and butter milk phases, selectively separated by using different NaCl concentration at different stages of separation. It was found that the proteins in each phase had different molecular weight (MW) profiles although they shared the major protein bands between 38-52 kDa, 17-24 kDa and 12-17 kDa in the absence or presence of NaCl during separation. Modification of coconut proteins by heating coconut skim milk (containing 2.72% protein and 1.22% reducing sugar) at 80 to 90 °C for 30 to 120 min to partially unfold the proteins altered emulsifying property and susceptibility of coconut proteins to bromelain (E.C.3.4.22.32). Nonetheless, the recombined o/w coconut skim milk-based emulsion (containing 3-5% rice bran oil) prepared using heated coconut skim milk at 80 °C for 30 min showed small particle size, compared to those made of unheated coconut skim milk and coconut skim milk heated at 90 °C for 30 min. However, when the heated coconut skim milk (90 °C, 30 min) was further hydrolyzed by bromelain for 60 min to obtain the protein hydrolysate having MWs of less than 12 kDa in coconut skim milk, the recombined o/w emulsion showed smaller particle size range compared to those prepared using unheated coconut skim milk and coconut skim milk heated at 90 °C for 30 min. This study showed that NaCl can be used to selectively distribute proteins in coconut cream, skim milk and butter milk. Moreover, the bromelain-modified heated coconut skim milk having protein MW of less than 12 kDa can be used as a potential emulsifier in recombined o/w emulsions containing 3-5% oil.
Kasetsart University. Office of the University Library
Address: Bangkok
Email: tdckulib@ku.ac.th
Role: Thesis Advisor
Role: Thesis CO-Advisor
Role: Thesis CO-Advisor
Created: 2018
Modified: 2025-07-02
Issued: 2025-07-02
วิทยานิพนธ์/Thesis
application/pdf
URL: https://www.lib.ku.ac.th/KUthesis/2561/nawarat-tha-all.pdf
CallNumber: TP439.5.C6 .N38
eng
DegreeName: Master of Science
Descipline: Food Science
©copyrights Kasetsart University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 nawarat-tha-all.pdf 65.38 MB
ใช้เวลา
0.027109 วินาที

Nawarat Thanateweetrum
Title Contributor Type
Physicochemical and functional characteristics of modified coconut proteins in coconut skim milk
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Nawarat Thanateweetrum
Parichat Hongsprabhas
Siree Chaiseri
วิทยานิพนธ์/Thesis
Parichat Hongsprabhas
Title Creator Type and Date Create
การศึกษาผลของอุณหภูมิการเก็บรักษาต่อสมบัติการปล่อยสารจากฟิล์มประกอบของแป้งข้าวเจ้าและไข่ขาว
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Asst.Prof. Parichat Hongsprabhas
ศิริชัย ตินนวร
วิทยานิพนธ์/Thesis
Release Mechanisms of Paprika Oleoresin from Composite Structure of Egg Albumen and Cassava Starch
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakarindr Bhumiratana;Tipaporn Yoovidhya;Parichat Hongsprabhas;Jochen Weiss ;ศักรินทร์ ภูมิรัตน;ทิพาพร อยู่วิทยา;ปาริฉัตร หงสประภาส
Saowakon Wongsasulak
เสาวคนธ์ วงศาสุลักษณ์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Influences of food matrix on protein digestibility and oil release of high-caloric emulsion under in vitro gastrointestinal conditions
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Parichat Hongsprabhas
Nantarat Na Nakornpanom
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formation of solid foam structure and oil absorption of fried snacks from rice flour composities
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Parichat Hongsprabhas
Sasikarn Kithikorn
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of soy soluble polysaccharide on the stability of soy-stabilized liquid emulsion
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Parichat Hongsprabhas
Natdanai Fafaungwithayakul
วิทยานิพนธ์/Thesis
Aggregation mechanisms of tryptic-hydrolysed milk peptides
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Parichat Hongsprabhas
Supanida Pattorn
วิทยานิพนธ์/Thesis
The effects of hydrocolloids on microstructure and quality of dried instant noodles
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Masubon Thongngam;Parichat Hongsprabhas
Sewata Jarnsuwan
วิทยานิพนธ์/Thesis
Chemical and physical alterations of mungbean protein hydrolysates during production and in vitro digestion
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Parichat Hongsprabhas
La-ongdao Wongekalak
วิทยานิพนธ์/Thesis
Structure-forming processes of solidified physical refined rice brand oil
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Parichat Hongsprabhas
Natchanok Nukit
วิทยานิพนธ์/Thesis
The roles of genistein as antibrowning agent in liquid and powdered emulsions
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Parichat Hongsprabhas ;Yaowapa Lorjaroenphon ;Kanokrat Limpisophon
Anisur Rahman Mazumder
วิทยานิพนธ์/Thesis
The roles of alkali and salt treatment on molecular alterations of starch and salt crystallization
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Parichat Hongsprabhas;Tanaboon Sajjaanantakul;Namfone Lumdubwong;Gregory R. Ziegler
Kamolwan Israkarn
วิทยานิพนธ์/Thesis
Preparation and characterization of nanostructured lipid carriers (NLC) from rambutan (Nephelium lappaceum L.) kernel fat
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Utai Klinkesorn;Parichat Hongsprabhas
Pimchanok Witayaudom
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of EVA-based antioxidant packaging films containing mangiferin
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Vanee Chonhenchob ;Amporn Sane;Parichat Hongsprabhas
Rungkan Boonnattakorn
วิทยานิพนธ์/Thesis
Retention of flavor compounds by mungbean starch-calcium matrices
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Siree Chaiseri;Parichat Hongsprabhas
Wathanamon Chanjarujit
วิทยานิพนธ์/Thesis
Physicochemical and functional characteristics of modified coconut proteins in coconut skim milk
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Parichat Hongsprabhas;Siree Chaiseri
Nawarat Thanateweetrum
วิทยานิพนธ์/Thesis
Interactions between whey proteins and anthocyanins from clitoria ternatea
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Parichat Hongsprabhas
Tung, Vuong Thanh
วิทยานิพนธ์/Thesis
Siree Chaiseri
Title Creator Type and Date Create
The effect of fermentation and soaking times on pyrazine and acidity concentration of Thai Forastero cocoa beans
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Siree Chaiseri
Ikrawan, Yusep
วิทยานิพนธ์/Thesis
Characterization of aroma impact compounds in fresh,heated and dried holy basil (Ocimum sanctum) Leaves
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Siree Chaiseri
Sompoche Pojjanapimol
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of maltodextrin composition on flavour retention of spray-dried microcapsules
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Siree Chaiseri
Suched Samuhasaneetoo
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of water solubility of flavor compound on flavor inclusion complexation with high amylose maize starch
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Siree Chaiseri
Onanong Tapanapunnitikul, 1970-
วิทยานิพนธ์/Thesis
Fishy odour deodorisation and natural antioxidant properties of the extracts from rhizome of Alpinia galanga (L.) Sw.
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Siree Chaiseri
Nopparat Mahae
วิทยานิพนธ์/Thesis
Aroma-active compounds in Thai chili paste (Nam Phrik Phao) and their Changes in spray-dried powders
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Siree Chaiseri
Premsiri Rotsatchakul
วิทยานิพนธ์/Thesis
Identification of aroma active compounds in flash fried rice
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Siree Chaiseri
Piyaluck Hongsa
วิทยานิพนธ์/Thesis
Changes in odor characteristics of canned coconut milk during storage
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Siree Chaiseri
Patcharaporn Tinchan
วิทยานิพนธ์/Thesis
Identification and characterization of rice bran protein hydrolysates on soybean lipoxygenase inhibition
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Chockchai Theerakulkait ;Siree Chaiseri ;Wannee Jirapakkul
Tawipat Vijitpunyaruk
วิทยานิพนธ์/Thesis
Molecular encapsulation using starch inclusion complexes with selected citrus flavor compounds
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Wannee Jirapakkul ;Siree Chaiseri ;Onanong Tapanapunnitikul
Jeesuda Keatkrai
วิทยานิพนธ์/Thesis
Retention of flavor compounds by mungbean starch-calcium matrices
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Siree Chaiseri;Parichat Hongsprabhas
Wathanamon Chanjarujit
วิทยานิพนธ์/Thesis
Physicochemical and functional characteristics of modified coconut proteins in coconut skim milk
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Parichat Hongsprabhas;Siree Chaiseri
Nawarat Thanateweetrum
วิทยานิพนธ์/Thesis
Reducing diacetyl content in lager rice beer by high valine supplementation
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Siree Chaiseri
Sreymom Tith
วิทยานิพนธ์/Thesis
Wasaporn Chanput
Title Creator Type and Date Create
B-sitosterol, campesterol and y-oryzanol as immune modulating agents
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Wasaporn Chanput;Kriskamol Na Jom
Shibata, Mai
วิทยานิพนธ์/Thesis
Immune stimulating activity of Okra polysaccharide on THP-1 macrophages
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Wasaporn Chanput
Thanathon Trakoolpolpruek
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 0
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1,622
รวม 1,622 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 40,077 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 14 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 11 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 4 ครั้ง
รวม 40,106 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.46