แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Structural and thermal characteristics of debranched starches complexed with lauric acid

LCSH: Kasetsart University -- Dissertations. Ph.D. (Biotechnology) 2017
Classification :.LCCS: TP248.S7
LCSH: Kasetsart University. Department of Biotechnology -- Dissertations
LCSH: Starch
LCSH: Pullulanase
LCSH: Lauric acid
Abstract: The purposes of this research were to investigate the effect of pullulanasedebranching and complexation conditions on complex formation, crystalline structure, morphology and thermostability of three different botanical starches (cassava, high amylose rice and chickpea starches) by complexing with lauric acid (LA). The first, chickpea starch was debranched with pullulanase, then complexed with LA using two starch concentrations (3 and 10% w/w), two starch/LA mole ratios (1:0.1 and 1:1 mol anhydroglucose unit/mol LA) and two complexation temperatures (60 and 95 °C). Different conditions influenced formation, crystalline structure, morphology and thermostability of the complexes. Complexation occurred under the same conditions, and in competition with, retrogradation. Lower starch concentration favored the formation of complexes. At 3% starch solid, complexation at 60 °C produced more complexes, but with lower thermostability (Tp 96-97 °C) and smaller crystallite sizes (4.78-4.83 nm), compared to complexes obtained at 95 °C (111-117 °C, 13.18-14.31 nm) that exhibited a highly crystalline torus/disc spherulitic morphology. Secondly, three starches with different amylose content and amylopectin structure were used to prepare complexes with LA and to investigate debranching effect on the formation, crystalline structure, morphology and thermostability of complexes. Under the same complexation condition (3% w/w starch solid, 1:0.1 starch/LA mole ratio and 95 °C), the formation of all three starch-LA complexes increased after debranching treatment. The relative crystallinity of complexes increased 2-4 times, while the amount of complexed LA increased 2-9 times depending on the starch type. These results confirm that the properties of starch-fatty acid complexes can be tailored to meet specific application requirements, by adjusting both the degree of debranching and complexation conditions.
Kasetsart University. Office of the University Library
Address: Bangkok
Email: tdckulib@ku.ac.th
Role: Thesis Advisor
Role: Thesis Co-Advisor
Created: 2017
Modified: 2023-06-28
Issued: 2023-06-28
วิทยานิพนธ์/Thesis
application/pdf
URL: https://kasetsart.idm.oclc.org/login?url=https://www.lib.ku.ac.th/KUthesis/2560/suchitra-won-all.pdf
CallNumber: TP248.S7.S83
eng
Descipline: Biotechnology
©copyrights Kasetsart University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 suchitra-won-all.pdf 12.52 MB1 2024-12-12 15:45:22
ใช้เวลา
0.035426 วินาที

Suchitra Wongprayoon
Title Contributor Type
Structural and thermal characteristics of debranched starches complexed with lauric acid
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Suchitra Wongprayoon
Klanarong Sriroth
Kuakoon Piyachomkwan
วิทยานิพนธ์/Thesis
Klanarong Sriroth
Title Creator Type and Date Create
Debranched waxy rice starch-fatty acid complexes and their pharmaceutical applications
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Jakkapan Sirithunyalug;Sayam Kaewvichit;Klanarong Sriroth;Kuakoon Piyachomkwan;Pensiri Sriburi
Songwut Yotsawimonwat
วิทยานิพนธ์/Thesis
Modification of cassava starch by heat-moisture treatment as a tablet disintegrant
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Jakkapan Sirithunyalug;Tongpaan Tiamraj;Sayam Kaewvichit;Klanarong Sriroth
Songwut Yotwimonwat
บทความ/Article
Development of technology for lactic acid production from cassava starch
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Klanarong Sriroth
Walaiporn Timbuntam, 1975-
วิทยานิพนธ์/Thesis
Characterization of lipid compostition of sheet rubber from Hevea Brasiliensis and relations with its structure and properties
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Klanarong Sriroth
Siriluck Liengprayoon, 1977-
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of starch-based biodegradable blends
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Klanarong Sriroth
Roungrong Thongton
วิทยานิพนธ์/Thesis
Influence of sucrose, pH and salt on physical and rheological properties of tapioca starch and xanthan gum mixture
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Rungnaphar Pongsawatmanit;Klanarong Sriroth;Nishinari, Katsuyoshi
Prawta Chantaro
วิทยานิพนธ์/Thesis
The development on healthful benefits of butter cookies by addition of resistant starch
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Sombat Khotavivattana;Klanarong Sriroth
Watanakul Mungkalarungsi
วิทยานิพนธ์/Thesis
Improving compatibility of poly-B-Hydroxybutyrate-co-B-Hydroxyvalerate by blending with natural rubber and expoxidized rubber
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Klanarong Sriroth
Chutamas Maneewong
วิทยานิพนธ์/Thesis
Utilization of high sugar sap squeezed from oil palm trunk for lactic acid fermentation
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Klanarong Sriroth
Nisa Saelee
วิทยานิพนธ์/Thesis
Study of the role of lipids from maturated coagula from hevea brasiliensis latex on natural rubber behavior in oxidative conditions
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Klanarong Sriroth ;Eric Dubreucq ;Laurent Vaysse
Natedao Musigamart
วิทยานิพนธ์/Thesis
Optimization of dextranase for dextran removal during sugar processing
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Klanarong Sriroth;Wirat Vanichsriratana
Boontiwa Ninchan
วิทยานิพนธ์/Thesis
Structural and thermal characteristics of debranched starches complexed with lauric acid
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Klanarong Sriroth;Kuakoon Piyachomkwan
Suchitra Wongprayoon
วิทยานิพนธ์/Thesis
The effect of hydrocolloid and sucrose on quality and stability enhancement in tapioca starch system
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Rungnaphar Pongsawatmanit;Klanarong Sriroth;Katsuyoshi Nishinari
Duenchay Tunnarut
วิทยานิพนธ์/Thesis
Investigation of total phenolics quantification preciseness using spectrophotometric method and characterization of phenolics extracted from intermediate and by-products of sugar industry
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Klanarong Sriroth
Walaiporn Rungjang
วิทยานิพนธ์/Thesis
Interaction of xanthan gum and different amylose rice starches under dry heat treatment
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Wirat Vanichsriratana;Klanarong Sriroth;Kuakoon Piyachomkwan
Jian, Su
วิทยานิพนธ์/Thesis
Kuakoon Piyachomkwan
Title Creator Type and Date Create
Molecular Structure and Properties of Edible Canna (Canna edulis) Starches
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Dudsadee Uttapap;Kuakoon Piyachomkwan; Yasuhito Takeda
Kittiwut Thitipraphunkul
วิทยานิพนธ์/Thesis
Debranched waxy rice starch-fatty acid complexes and their pharmaceutical applications
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Jakkapan Sirithunyalug;Sayam Kaewvichit;Klanarong Sriroth;Kuakoon Piyachomkwan;Pensiri Sriburi
Songwut Yotsawimonwat
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of bread from composite wheat-germinated brown rice flour
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Kamolwan Jangchud;Anuvat Jangchud;Kuakoon Piyachomkwan;Witoon Prinyawiwatkul
Phantipha Charoenthaikij
วิทยานิพนธ์/Thesis
Efficacy of tapioca derivative-based peritoneal dialysis solution compared with glucose-based and corn derivative-based solutions
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
;Talerngsak Kanjanabuch;Angkana Tantituvanont;Kuakoon Piyachomkwan
Phonethipsavanh Nouanthong
วิทยานิพนธ์/Thesis
Fermentation process of lactic acid and raw starch degrading enzyme production by rhizopus spp.
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Vichien Kitpreechavanich;Nantana Srisuk;Kuakoon Piyachomkwan
Srisakul Trakarnpaiboon
วิทยานิพนธ์/Thesis
Structural and thermal characteristics of debranched starches complexed with lauric acid
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Klanarong Sriroth;Kuakoon Piyachomkwan
Suchitra Wongprayoon
วิทยานิพนธ์/Thesis
Interaction of xanthan gum and different amylose rice starches under dry heat treatment
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Wirat Vanichsriratana;Klanarong Sriroth;Kuakoon Piyachomkwan
Jian, Su
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 0
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,592
รวม 2,592 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 14,998 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 7 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 1 ครั้ง
รวม 15,006 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.33