แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Effects of Intermittent Warming on Quality of Papaya Fruit cv. Holland during Storage

Address: 333 Moo1, Thasud, Muang, Chiang Rai 57100
Organization : School of Agro-Industry, Mae Fah Luang University
Email : ask.library@mfu.ac.th

keyword: Chilling injury - Quality - Storage - Temperature
ThaSH: Food sciences
ThaSH: Agricultural industries
ThaSH: Papaya
ThaSH: Papaya – Quality
ThaSH: Papaya – Storage
ThaSH: Temperature
ThaSH: Global warming
Abstract: Papaya (Carica papaya L.) is a tropical fruit grown widely in Thailand. However, the export volume is low which could be due to temperature mismanagement during storage and transportation that lead to low quality fruit. This research investigated the effects of intermittent warming (IW) on ‘Holland’ papaya during storage. Papayas with 25% peel yellowing were submitted to four conditions: untreated fruit stored at 5°C (control), 15°C, IW1 condition (5°C for 4 days then subjected to 15°C for 1 day, 1 cycle) and IW2 condition (5°C for 4 days and moved to 15°C for 1 day, 2 cycles) then stored at 5°C, 90% RH until the end of storage. The quality of papayas was evaluated periodically at 0, 5, 10, 15 and 20 days of storage. The results showed that weight loss of fruit in all treatments was lower than 1.2% throughout the storage period. Fruit stored at 15°C, 80% RH had significantly (p < 0.05) higher in peel color changes (L* and a* values) compared with other treatments at 5 and 10 days of storage. Total soluble solids and titratable acidity revealed non-significant differences among treatments throughout the storage period. The fruit stored at 15°C had the highest vitamin C content of 34.3 mg 100 g-1 FW, but they could be kept for 10 days. The control fruit could be stored for only 5 days due to the unacceptable chilling injury (CI) index (>2) was observed since 10 days of storage. The more severity of CI symptoms for the control fruit developed quickly after that. In contrast, the quality of fruit stored under IW1 and IW2 were still acceptable with the CI index of 1.8 and 0.8, respectively at 20 days of storage. The IW2 treatment potentially reduced the severity of CI and retained storage quality of fruit for 20 days.
Mae Fah Luang University. Learning Resources and Educational Media Center
Address: CHIANG RAI
Email: library@mfu.ac.th
Modified: 2021-10-14
Issued: 2021-10-14
บทความ/Article
application/pdf
Journal of Food Science and Agricultural Technology (2019) Vol.5 (Spcl. Iss.): 166-171
eng
©copyrights Mae Fah Luang University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 2019-v05-p166-171.pdf 583.47 KB
ใช้เวลา
0.030505 วินาที

Alex B. L. Ongom
Title Contributor Type
Effects of Intermittent Warming on Quality of Papaya Fruit cv. Holland during Storage
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Alex B. L. Ongom;Thamarath Pranamornkith

บทความ/Article
Thamarath Pranamornkith
Title Contributor Type
Effects of Intermittent Warming on Quality of Papaya Fruit cv. Holland during Storage
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Alex B. L. Ongom;Thamarath Pranamornkith

บทความ/Article
Effects of Hot Water Combined with UV-C Treatment on Chinese kale (Brassica oleracea var. Alboglabra) during Storage
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Chanthong Tavanikone;Thamarath Pranamornkith

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 14
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1,353
รวม 1,367 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 99,929 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 124 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 97 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 6 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 3 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 2 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 1 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 1 ครั้ง
รวม 100,163 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.33