แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Effects of enzyme types and extraction conditions on protein recovery and antioxidant properties of hydrolysed proteins derived from defatted Lemna minor

Organization : Ho Chi Minh City University of Food Industry.
Email : haitc@hufi.edu.vn

Organization : Ho Chi Minh City University of Food Industry.

Organization : Petro Vietnam University

Organization : Ba Ria-Vung Tau College of Technology
keyword: Proteins extraction.
LCSH: LEMNA MINOR.
; Enzymatic hydrolysis.
; Hydrolysis degree.
; Flavourzyme.
; Alcalase.
Abstract: Lemna minor (L. minor), the common duckweed, contains a high protein substance and is considered as a good source of potential bioactive peptides. The objective of this study is to investigate the effect of enzymatic hydrolysis times (60-180 min) and enzyme concentrations (0.5-3.5 percent v/w) with Alcalase and Flavourzyme on the recovery, hydrolysis degree (DH), and antioxidant properties of peptides derived from defatted L. minor. The protein recovery, hydrolysis degree (DH), and antioxidant activities obtained by enzymatic were compared with the alkaline treatment method. The results showed that the protein recovery, DH values, and antioxidant activities were enhanced by increasing the enzyme concentration and hydrolysis time. Specifically, the recovery of protein and DH values reached the highest level after the enzymatic hydrolysis by Flavourzyme or Alcalase at 1.5 v/w enzyme for 120 min. At the same enzymatic hydrolysis condition, the samples hydrolyzed by Flavourzyme had a higher inhibitory effect on the ABTS•+ and DPPH•+ radical scavenging than those hydrolyzed by Alcalase and the alkaline treatment. Further study also showed that the DH values, amino acid contents, and antioxidant activities of the protein extracts were positively correlated. Thus, the extractions with Flavourzyme and Alcalse were a good method to produce a significant amount of amino acids and smaller peptides.
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2021
Modified: 2564-08-23
Issued: 2021-08-23
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : APPLIED SCIENCE AND ENGINEERING PROGRESS. vol. 14, no. 3 (July-Sept. 2021), p. 360-369.
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 aij140306.pdf 630.15 KB8 2024-07-23 15:47:56
ใช้เวลา
0.039219 วินาที

Tran, Hai Chi.
Title Contributor Type
Effects of enzyme types and extraction conditions on protein recovery and antioxidant properties of hydrolysed proteins derived from defatted Lemna minor
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Tran, Hai Chi.;Le, Hong Anh Thi.;Le, Thanh Thanh.;Phan, Van Man.

บทความ/Article
Le, Hong Anh Thi.
Title Contributor Type
Effects of enzyme types and extraction conditions on protein recovery and antioxidant properties of hydrolysed proteins derived from defatted Lemna minor
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Tran, Hai Chi.;Le, Hong Anh Thi.;Le, Thanh Thanh.;Phan, Van Man.

บทความ/Article
Le, Thanh Thanh.
Title Contributor Type
Effects of enzyme types and extraction conditions on protein recovery and antioxidant properties of hydrolysed proteins derived from defatted Lemna minor
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Tran, Hai Chi.;Le, Hong Anh Thi.;Le, Thanh Thanh.;Phan, Van Man.

บทความ/Article
Phan, Van Man.
Title Contributor Type
Effects of enzyme types and extraction conditions on protein recovery and antioxidant properties of hydrolysed proteins derived from defatted Lemna minor
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Tran, Hai Chi.;Le, Hong Anh Thi.;Le, Thanh Thanh.;Phan, Van Man.

บทความ/Article
Effects of supercritical carbon dioxide extraction (SC-CO2) on the content of triterpenoids in the extracts from Ganoderma lucidum
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Tran, Duc Duy.;Thi, Huu Hanh Pham.;Phan, Van Man.

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 11
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 11,268
รวม 11,279 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 758,643 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 556 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 365 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 24 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 11 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 5 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 4 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 4 ครั้ง
รวม 759,612 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.104