แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Regulation ofThermal and Mechanical Properties of Egg Albumen-Cassava Starch Composite Structure through Manipulation of Starch Granular State
การควบคุมสมบัติทางความร้อนและทางกลของโครงสร้างประกอบระหว่างไข่ขาวและแป้งมันสำปะหลังโดยการควบคุมสภาวะของเม็ดแป้ง


keyword: Mechanical properties
Abstract: Due to the long paste gel property as well as the mechanical synergistic property of protein-starch interaction, this research was conducted to study the effects of gelatinization transition states (native, onset, peak and endset) of cassava starch (CS) on the mechanical properties of egg albumen (EA) film containing CS formed by saltinduced gelation method. Glycerol was added as film plasticizer during natural drying at atmospheric condition (RH = 75?5 %, temperature = 30? 1 DC). The weight ratio of protein:CS:glycerol was 1:0.2:0.1. Tensile properties of the composite films aged at different conditions (ambient: RH = 75%, temperature = 30?1 DC; high RH and high temperature: RH = 100%, temperature = 150? 1 DC) were investigated using a texture analyzer. For films aged at the ambient condition, the results indicated that tensile strength (TS) and elongation at break of the composite films increased as the transition state of the filled starch changed from native to peak states. However, TS and elongation at break decreased as the transition state of starch changed to endset state. All of the composite films aged at high RH and high temperature revealed the same trend to that of the films aged at ambient condition. Nevertheless, the tensile strength and elongation at break of the composite films aged at high temperature and high RH were lower than those of films aged at ambient condition. This study indicated that the tensile property of protein matrix could be improved by tilling starch and the properties could be architected by altering the transition state of the filling starch.
Abstract: สืบเนื่องจากการพิจารณาสมบัติแป้งเปียกของเจลแป้งมันสำปะหลังและสมบัติทางกลที่เสริมกันของแป้งกับโปรตีน งานวิจัยนี้จึงได้ศึกษาผลของสภาวะแทรนซิซันของกระบวนการเจลิติไนเซซัน ของแป้งมันสำปะหลังที่มีต่อสมบัติเชิงกลของฟิล์มไข่ขาวซึ่งขึ้นรูปด้วยวิธีการเหนี่ยวนำด้วยเกลือ โดยใช้กลีเซอรอลเป็นสารพลาสติไซเซอร์ในระหว่างการทำแห้งฟิล์มประกอบที่สภาวะบรรยากาศโดยใช้สัดส่วนโดยน้ำหนักของโปรตีน:แป้งมันสำปะหลัง:กลีเซอรอล เป็น 1:0.0:0.1 และทดสอบสมบัติการยืดดึงของฟิล์มประกอบซึ่งบ่มที่สภาวะแตกต่างกัน และสภาวะความชื้นสัมพัทธ์สูงและอุณหภูมิสูง :ความชื้นสัมพัทธ์ = 100% อุณหภูมิ = 150+- ด้วยเครื่องวัดเนื้อสัมผัส จากผลการศึกษาพบว่าฟิล์มประกอบที่บ่ม ณ สภาวะแวดล้อมปรกติมีค่าความแข็งแรงต่อแรงดึงและค่าระยะการยืดตัวเพิ่มขึ้นเมื่อสภาวะแทรนซิชันของการเกิดเจลาติไนเซชันของแป้งที่เติมในฟิล์มประกอบเปลี่ยนจาก ณ ต่ำแหน่งเดิมไปยังช่วงต้นและสูงสุด อย่างไรก็ดี ค่าความแข็งแรงต่อแรงดึงและค่าระยะการยืดตัวนี้ลดลงเมื่อสภาวะแทรนซิชันของแป้งเปลี่ยนไปยังตำแหน่งสุดท้าย ฟิล์มประกอบทั้งหมดซึ่งบ่มที่สภาวะความชื้นสัมพัทธ์สูงและอุณหภูมิสูงให้ผลการทดสอบเป็นแนมโน้มเช่นเดียวกันกับฟิล์มที่บ่ม ณ สภาวะแวดล้อมที่ปรกติอย่างไรก็ตามความแข็งแรงต่อแรงดึงและระยะการยืดตัวของฟิล์มประกอบที่บ่มที่สภาวะความชื้นสัมพัทธ์สูงและอุณหภูมิสูงมีค่าต่ำกว่าของฟิล์มประกอบที่ถูกบ่ม ณ สภาวะแวดล้อมปรกติ การศึกษานี้แสดงให้เห็นว่าสมบัติการดึงของแมทริกซ์โปรตีนสามารถปรับปรุงได้โดยการเติมแป้งและยังสามารถออกแบบสมบัติดังกล่าวนี้ของฟิล์มประกอบได้โดนยการเลิกสภาวะแทรนซิชันของแป้งที่เติมลงไป
King Mongkut's University of Technology Thonburi. KMUTT Library.
Address: BANGKOK
Email: info.lib@mail.kmutt.ac.th
Role: Advisor
Created: 2552-11-12
Modified: 2552-11-12
Issued: 2009-11-12
วิทยานิพนธ์/Thesis
application/pdf
CallNumber: FDE509
eng
Descipline: Food Engineering
©copyrights King Mongkut's University of Technology Thonburi
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 FDE509.pdf 1005.05 KB111 2022-06-04 23:04:09
2 FDE509(TH).txt 1.87 KB76 2020-03-02 11:04:44
ใช้เวลา
0.033373 วินาที

Pirapom Intarasampao
Title Contributor Type
Regulation ofThermal and Mechanical Properties of Egg Albumen-Cassava Starch Composite Structure through Manipulation of Starch Granular State
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Pirapom Intarasampao;พิรพร อินทร์สำเภา
Saowakon Wongsasulak
วิทยานิพนธ์/Thesis
Regulation of Thermal and Mechanical Properties of Egg Albumen-Cassava Starch Composite Structure through Manipulation of Starch Granular State
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Pirapom Intarasampao;พิรพร อินทร์สำเภา
Saowakon Wongsasulak
วิทยานิพนธ์/Thesis
พิรพร อินทร์สำเภา
Title Contributor Type
Regulation ofThermal and Mechanical Properties of Egg Albumen-Cassava Starch Composite Structure through Manipulation of Starch Granular State
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Pirapom Intarasampao;พิรพร อินทร์สำเภา
Saowakon Wongsasulak
วิทยานิพนธ์/Thesis
Regulation of Thermal and Mechanical Properties of Egg Albumen-Cassava Starch Composite Structure through Manipulation of Starch Granular State
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Pirapom Intarasampao;พิรพร อินทร์สำเภา
Saowakon Wongsasulak
วิทยานิพนธ์/Thesis
Saowakon Wongsasulak
Title Creator Type and Date Create
Regulation ofThermal and Mechanical Properties of Egg Albumen-Cassava Starch Composite Structure through Manipulation of Starch Granular State
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Saowakon Wongsasulak
Pirapom Intarasampao
พิรพร อินทร์สำเภา
วิทยานิพนธ์/Thesis
Regulation of Thermal and Mechanical Properties of Egg Albumen-Cassava Starch Composite Structure through Manipulation of Starch Granular State
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Saowakon Wongsasulak
Pirapom Intarasampao
พิรพร อินทร์สำเภา
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of Starch Granule States on Release Property ofEgg Albumen-Cassava Starch Composite Structure
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Saowakon Wongsasulak
Thanyanan Tieamsuwan
วิทยานิพนธ์/Thesis
Fabrication of Cellulose Acetate and Polyethylene Oxide Blend Fibers Containing Zinc Oxide Nanoparticles by Direct Electrospinning
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Saowakon Wongsasulak
Chonthicha Pittarate
วิทยานิพนธ์/Thesis
Electrospinning of Cellulose Acetate Coaxial Nanofibers
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Saowakon Wongsasulak;Tipapom Yoovidhya
Sutana Sakuldao
วิทยานิพนธ์/Thesis
Coaxial Electrospinning of Cellulose Acetate Hollow-Fibrous Films Carrying Amoxicillin and Their In Vitro Release Characteristics
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Saowakon Wongsasulak
Thitipun Kiatyongchai
ฐิติพันธ์ เกียรติยงชัย
วิทยานิพนธ์/Thesis
Electrospinning of Ultrafine Cellulose AcetateEgg Albumen Blend Fibers
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Saowakon Wongsasulak
Manaschuen Patapeejumruswong
มนัสชื่น ปฐพีจำรัสวงศ์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Digestion behavior of chitosan-immobilized fat blended in rice flour baked product
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Saowakon Wongsasulak
Manee Wattanapermpool
มณี วัฒนาเพิ่มพูล
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of functional snacks via the use of clitoria ternatea extract
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Saowakon Wongsasulak
Phoomjai Charurungsipong
ภูมิใจ จารุรังสีพงค์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of egg yolk and sugar on lipid digestion of baked fat-blended rice flour based food
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Saowakon Wongsasulak
Thida Wanaloh
ธิดา วันเอเลาะ
วิทยานิพนธ์/Thesis
Microencapsulation of vitamin C in egg yolk-chitosan composite for application in shrimp feed
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Saowakon Wongsasulak
Jidapa Jaroensaensuai
จิดาภา เจริญแสนสวย
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 0
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 5,285
รวม 5,285 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 46,094 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 11 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 10 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 3 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 1 ครั้ง
รวม 46,119 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.212