แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Fermentation of pickled lettuce by selected lactic acid bacteria

Address: Bangpra. Sriracha. Chonburi 20110. Thailand
Organization : Department of biotechnology. Faculty of science and technology. Rajamangala University of Technology tawan-ok

Address: Bangpra. Sriracha. Chonburi 20110. Thailand
Organization : Department of science and mathematic. Faculty of science and technology. Rajamangala University of Technology Tawan-ok

Address: Bangpra. Sriracha. Chonburi 20110. Thailand
Organization : Department of biotechnology. Faculty of science and technology. Rajamangala University of Technology tawan-ok
Email : nipaporn_ka@rmutto.ac.th
keyword: Lactic acid bacteria
; Mustard green
Abstract: The pickled lettuce from the local market in Thailand had been corrected and screened for lactic acid bacteria (LAB). The selected LAB 4 isolates; ML1, ML2, ML4 and ML5 from total 7 9 isolates, used as starter culture and evaluated for efficiency in pickled lettuce production. The fermentation at 37 °C, 7 days and tradition pickled lettuce fermentation serve as a control group. The change of color, pH, lactic acid, sugar content, and survival lactic acid bacteria were investigated in the fermentation process. Results show the color of lettuce fermented by all 4 isolated changes from green to yellow-green and yellow and not differ from the control group. The level of pH was rapidly decreased in 3 days especially the sample from ML4 isolated that significant differently (p <0.01). All 4 isolated increased lactic acid percentage and significant differences from the control group (p <0.001). ML5 isolated gave the highest percentage of lactic acid production. For the total sugar content, All 4 isolated decreased sugar content and no significant differences from the control group. The average number of survival lactic acid bacteria of all 4 isolated highest in day 5 and more than 1012 CFU/ml in day 7 and the mean values were different from the control group (p <0.05). We can conclude that all 4 isolated have starter culture potential for pickled lettuce production especially ML4.
Rajamangala University of Technology Lanna. Library
Address: CHIANGMAI
Email: library@rmutl.ac.th
Created: 2019
Modified: 2019-10-15
Issued: 2019-10-11
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : Book of Proceeding The 10th Rajamangala University of Technology international conference (July,2019), p.123-128
eng
©copyrights Rajamangala University of Technology Lanna
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 Fermentation of pickled lettuce by selected lactic acid bacteria.pdf 2.19 MB
ใช้เวลา
0.036065 วินาที

Titinat Intachot
Title Contributor Type
Fermentation of pickled lettuce by selected lactic acid bacteria
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลล้านนา
Titinat Intachot; Ananthaya Sansawat ;Nipaporn Kanthong

บทความ/Article
Ananthaya Sansawat
Title Contributor Type
Fermentation of pickled lettuce by selected lactic acid bacteria
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลล้านนา
Titinat Intachot; Ananthaya Sansawat ;Nipaporn Kanthong

บทความ/Article
Nipaporn Kanthong
Title Contributor Type
Dynamics of persistent coinfections of a densovirus and dengue virus in a mosquito cell line
มหาวิทยาลัยมหิดล
Nipaporn Kanthong
Flegel, Timothy William
วิทยานิพนธ์/Thesis
Fermentation of pickled lettuce by selected lactic acid bacteria
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลล้านนา
Titinat Intachot; Ananthaya Sansawat ;Nipaporn Kanthong

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 4
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 3,932
รวม 3,936 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 196,287 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 1,625 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 487 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 79 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 23 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 17 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 8 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 5 ครั้ง
รวม 198,531 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.212