แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Utilization of co-product from corn gluten meal by enzymatic hydrolysis

Organization : Naresuan University. Faculty of Science

Organization : Naresuan University. Faculty of Science
Email : siriluxc@nu.ac.th
keyword: Corn gluten meal
LCSH: Corn products
; Enzymatic hydrolysis
LCSH: Manufacturing processes
Abstract: Corn gluten meal is a by-product from wet-milling process. The CGM tested in our study contained 58 percent protein, 17 percent remaining starch, and 25 percent crude fiber of which 35 percent was hemicellulose and 18 percent cellulose. After proteolytic digestion, amino acids were the main products in the supernatant. While the sediments were hydrolyzed with compound enzymes. After centrifugation, the fermentable sugars in the crude hydrolysate were determined by LC-MS. This crude hydrolysate was utilized as the sole medium to produce xylanase, cellulase, and amylase by Bacillus subtilis KL-007. The results showed that the major component was xylose from the crude hydrolysate which was contained in 27.15 mg per g dry weight of sediments after 24 hours of enzyme hydrolysis. The growth rate of bacterial cultivation in the crude hydrolysate was significantly higher than in a commercial medium; MRS. In addition, enzyme production of xylanase, cellulase, and amylase after 24 hours of bacterial cultivation induced 0.55 0.03, 1.00 0.08, 0.26 0.02 Unit per ml (one unit was the amount of enzyme that released 1 mmol of glucose per min), respectively. Besides amino acids, CGM could be a suitable material to produce hydrolytic enzymes of dietary fiber which is an animal supplement
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2019
Modified: 2019-09-30
Issued: 2019-09-30
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : In Chemical Society of Thailand under the Patronage of Professor Dr. HRH Princess Chulabhorn. Pure and Applied Chemistry International Conference 2019 (PACCON 2019) (FA118-124). Bangkok : Mahidol University
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 PACCON 2019FA118-124.pdf 1012.5 KB1 2022-02-03 17:08:51
ใช้เวลา
0.028683 วินาที

Warunya Onchan
Title Contributor Type
Utilization of co-product from corn gluten meal by enzymatic hydrolysis
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Warunya Onchan;Sirilux Chaijamrus

บทความ/Article
Sirilux Chaijamrus
Title Contributor Type
Properties of biodegradable plate from spent coffee grounds by compression molding
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Panuwat Worasrihirun;Sirilux Chaijamrus

บทความ/Article
Utilization of co-product from corn gluten meal by enzymatic hydrolysis
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Warunya Onchan;Sirilux Chaijamrus

บทความ/Article
Effluent treatment of bagasse pulping mill by white-rot fungi Sporotrichum pulverulentum
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Thananya Inthanachai;Sirilux Chaijamrus

บทความ/Article
Effects of magnetic fields on biomass and unsaturated fatty acid production by recombinant yeast Saccharomyces cerevisiae
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Marootpong Pooam;Surintorn Boonanuntanasarn;Sirilux Chaijamrus

บทความ/Article
Enhanced viability of recombinant yeast Saccharomyces cerevisiae by cryoprotective agents
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Sirilux Chaijamrus;Surintorn Boonanuntanasarn

บทความ/Article
Effect of media from by-product on growth of lactic acid bacteria
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Wilasinee Promjantok;Tipawan Thongsuk;Sirilux Chaijamrus

บทความ/Article
Selection of Thai starter components for ethanol production utilizing malted rice from waste paddy
มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร
Sirilux Chaijamrus;Buncha Mouthung

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 6,444
รวม 6,446 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 159,023 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 1,227 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 11 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 3 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 1 ครั้ง
รวม 160,265 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.33