แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Phenolic compounds, in vitro antioxidant activity and potential inhibitory action against xanthine oxidase from five chilli pepper extracts

Organization : Loei Rajabhat University. Faculty of Science and Technology
Email : suwatchai.mis@lru.ac.th

Organization : Loei Rajabhat University. Faculty of Science and Technology

Organization : Loei Rajabhat University. Faculty of Science and Technology

Organization : Loei Rajabhat University. Faculty of Science and Technology
keyword: Antioxidant activity
LCSH: Plant extracts
LCSH: Phenols
LCSH: Antioxidants
LCSH: Peppers
Abstract: Five chilli pepper (Capsicum frutescens Linn. or Hot chilli, Capsicum annuum Linn. var acuminatum Fingerh., Capsicum frutescens Linn. or Karen-pepper, Capsicum annuum Linn. and Capsicum annuum Linn. var Longum) were extracted with absolute ethanol for phenolic compound and flavonoid compound analysis and 100 percent acetonitrile for capsaicinoid analysis. Total phenolic, total flavonoid and total capsaicinoid contents were analysed by spectrophotometric method. Type and content of phenolic acids, quercetin and capsaicin, were analysed by high performance liquid chromatography technique (HPLC). The extracts were investigated for their free radical scavenging activity using DPPH radical and ABTS radical as a substrate and xanthine oxidase (XO) inhibitory activity. The extract from Karen-pepper showed the maximum total phenolic and total flavonoids contents whereas the maximum of capsaicinoid content was found in Hot chilli. Phenolic acid, gallic acid, syringic acid, p-coumaric acid and ferulic acid were found in all five chilli pepper. The major component of phenolic acid was p-coumaric acid. Karen-pepper showed the highest of p-coumaric acid content, quercetin content and capsaicin content. The extract from Karenpepper and Hot chilli displayed the strongest antioxidant activity in both DPPH and ABT assays. Hot chilli and Karen-pepper extracts showed strongest xanthine oxidase inhibitory activity with IC50 values of 4.41 + 0.17 and 5.16 + 0.06 Micrograms per mL, respectively. Correlation analysis showed that total phenolics, total flavonoids and total capsaicinoids were highly correlated to both antioxidant activities. This in the first report on the high potential ability of capsaicin and chilli pepper extracts to inhibit xanthine oxidase.
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Modified: 2019-08-30
Issued: 2019-08-30
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : In Chemical Society of Thailand under the Patronage of Professor Dr. HRH Princess Chulabhorn. Pure and Applied Chemistry International Conference 2019 (PACCON 2019) (CB42-49). Bangkok : Mahidol University
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 PACCON 2019CB42-49.pdf 838.7 KB4 2022-09-14 02:14:37
ใช้เวลา
0.042689 วินาที

Suwatchai Misuna
Title Contributor Type
Phenolic antioxidants and fatty acid patterns of peanut
มหาวิทยาลัยขอนแก่น
Suwatchai Misuna
Prasan Swatsitang
Thanaset Senawong
วิทยานิพนธ์/Thesis
Fatty acids content and antioxidant capacity of peanut
มหาวิทยาลัยขอนแก่น
Suwatchai Misuna;Prasan Swatsitang;Sanun Jogloy

บทความ/Article
Analysis of chlorpyrifos and some toxic heavy metals in vegetables from Chiang Khan district Loei province
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Napatsorn Wongpriaw;Suwatchai Misuna;Niramon Srichana;Thitinun Thammasom

บทความ/Article
Phenolic content and antioxidant activity in four edible green algae from Tha Li district, Loei province
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suwatchai Misuna;Thananan Machai;Niramol Srichana;Krittipong Choojit;Bussabavadee Puttanu;Chanchaem Duang-u-pa

บทความ/Article
Phenolic compounds, in vitro antioxidant activity and potential inhibitory action against xanthine oxidase from five chilli pepper extracts
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suwatchai Misuna;Niramol Srichana;Krittipong Choojit;Bussabavadee Puttanu

บทความ/Article
Niramol Srichana
Title Contributor Type
Phenolic content and antioxidant activity in four edible green algae from Tha Li district, Loei province
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suwatchai Misuna;Thananan Machai;Niramol Srichana;Krittipong Choojit;Bussabavadee Puttanu;Chanchaem Duang-u-pa

บทความ/Article
Phenolic compounds, in vitro antioxidant activity and potential inhibitory action against xanthine oxidase from five chilli pepper extracts
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suwatchai Misuna;Niramol Srichana;Krittipong Choojit;Bussabavadee Puttanu

บทความ/Article
Krittipong Choojit
Title Contributor Type
Phenolic content and antioxidant activity in four edible green algae from Tha Li district, Loei province
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suwatchai Misuna;Thananan Machai;Niramol Srichana;Krittipong Choojit;Bussabavadee Puttanu;Chanchaem Duang-u-pa

บทความ/Article
Phenolic compounds, in vitro antioxidant activity and potential inhibitory action against xanthine oxidase from five chilli pepper extracts
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suwatchai Misuna;Niramol Srichana;Krittipong Choojit;Bussabavadee Puttanu

บทความ/Article
Bussabavadee Puttanu
Title Contributor Type
Phenolic content and antioxidant activity in four edible green algae from Tha Li district, Loei province
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suwatchai Misuna;Thananan Machai;Niramol Srichana;Krittipong Choojit;Bussabavadee Puttanu;Chanchaem Duang-u-pa

บทความ/Article
Phenolic compounds, in vitro antioxidant activity and potential inhibitory action against xanthine oxidase from five chilli pepper extracts
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suwatchai Misuna;Niramol Srichana;Krittipong Choojit;Bussabavadee Puttanu

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,490
รวม 2,491 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 77,462 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 41 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 10 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 2 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 2 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 1 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 1 ครั้ง
รวม 77,519 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.104