แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Drying Kinetics and Quality of Potato Chips Undergoing Different Drying Techniques
ผลของวิธีและสภาวะการอบแห้งต่อจลนศาสตร์การอบแห้งและคุณภาพของมันฝรั่งแผ่น

Organization : King Mongkut's University of Technology Thonburi. Faculty of Engineering. Food Engineering
keyword: การอบแห้งแบบลมร้อน
; การอบแห้งแบบไอน้ำร้อน
; มันฝรั่งแผ่น
Abstract: The effects of blanching, drying method, and drying temperature on the drying kineticsand quality parameters of potato chips were investigated in this study. Hot air dryingand low-pressure superheated steam drying (LPSSD) of potato chips underwent variousblanching periods (0, 1, 3, 5 min) were carried out at different drying temperatures (70,80, and 90?C) at an absolute pressure of 7 kPa (for LPSSD) to monitor the dryingkinetics and quality of potato chips in terms of color, texture, and brown pigmentaccumulation. In terms of the drying kinetics, the blanching time as well as the dryingtemperature were found to have an effect on the moisture reduction rate of samples,both in cases of hot air drying and LPSSD. It was evident that blanching could increasethe drying rates of both hot air drying and LPSSD. Moreover, it was found that LPSSDtook shorter time to dry the product to the final desired moisture content than thatrequired by hot air drying when the drying temperatures were higher than 80?C. Interms of the quality of the dried product, it was found that blanching time and dryingtemperature had significant effects on the color, browning index, and hardness of theproduct under certain conditions. Drying method had no obvious effect on the productquality except in terms of the browning index. Longer blanching time and lower dryingtemperature caused better color retention and lower browning index. Blanching alsoreduced the hardness and shrinkage of the product; however, the use of differentblanching periods did not significantly affect the product texture. The chips underwenthot air drying at 90?C had the highest browning index while those underwent LPSSD atthe same condition had less browning index but possessed the best texture due topuffing. Considering the data both in terms of the drying behavior and the dried productquality, LPSSD at 90?C was proposed as the most favorable condition for drying ofpotato chips.
King Mongkut's University Technology Thonburi
Address: กรุงเทพมหานคร (Bangkok)
Email: info.lib@mail.kmutt.ac.th
Role: Advisor
Role: Advisor
Created: 2004
Issued: 2007-12-17
Modified: 2007-12-17
วิทยานิพนธ์/Thesis
CallNumber: FDE293
eng
Descipline: Food Engineering
©copyrights King Mongkut's University of Technology Thonburi
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 FDE293.pdf 923.89 KB242 2023-02-24 21:40:23
2 FDE293ab.pdf 27.76 KB80 2021-12-30 13:59:02
3 FDE293ab.txt 2.3 KB64 2021-07-17 05:07:34
ใช้เวลา
0.02897 วินาที

Namtip Leeratanarak
Title Contributor Type
Drying Kinetics and Quality of Potato Chips Undergoing Different Drying Techniques
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Namtip Leeratanarak
Sakamon Devahastin
Naphaporn Chiewchan
วิทยานิพนธ์/Thesis
Sakamon Devahastin
Title Creator Type and Date Create
Deformation Kinetics of Carrot Undergoing Low-pressure Superheated steam Drying and Vacuum Drying
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Sawitree Panyawong
วิทยานิพนธ์/Thesis
Drying Kinetics and Quality of Potato Chips Undergoing Different Drying Techniques
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Naphaporn Chiewchan
Namtip Leeratanarak
วิทยานิพนธ์/Thesis
Spray Drying of Pineapple Juice
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Chairath Tangduangdee;Sakamon Devahastin;ชัยรัตน์ ตั้งดวงดี;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา
Sarobol Sarochawitkasit
สโรบล สโรชวิกสิต
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of Blanching and Drying on Physicochemical Properties of High Dietary Fiber Powder Produced from Cabbage Residues
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan;Sakamon Devahastin;นภาพร เชี่ยวชาญ;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา
Sivarin Nilnakara
สิวะรินทร์ นิลนัครา
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of Blanching and Drying on Antioxidant Activity of High Dietary Fiber Powder Produced from Carrot Peels
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan;Sakamon Devahastin
Prawta Chantaro
พราวตา จันทโร
วิทยานิพนธ์/Thesis
Determination of Isomerization Kinetics and Antioxidant Activities of B-Carotene in Carrots Undergoing Different Drying Techniques and Conditions
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Peamsuk Suvarnakuta;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา;เปี่ยมสุข สุวรรณกูฏ
Bhudsawan Hiranvarachat
บุษวรรณ หิรัญวรชาติ
วิทยานิพนธ์/Thesis
การอบแห้งกากถั่วเหลืองโดยใช้อนุภาคดูดซับในเจตสเปาท์เตดเบด
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา;Sakamon Devahastin
สารัท วชิรพันธุ์สกุล
Sarat Wachiraphansakul
วิทยานิพนธ์/Thesis
Heat Transfer Model for Cryomechanical Freezing of Food Materials
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Chairath Tangduangdee;Sakamon Devahastin;ชัยรัตน์ ตั้งดวงดี;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา
Ladda Phaiboonkit
ลัดดา ไพบูลย์กิจ
วิทยานิพนธ์/Thesis
Study of Intermittent Low-Pressure Superheated Steam and Vacuum Drying of Banana
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา
Oearree Thomkapanich
เอื้ออารี ถมค้าพาณิชย์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Optimum Drying Conditions for Production of High Dietary Fiber Powder from Lime Residues
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan;Sakamon Devahastin;นภาพร เชี่ยวชาญ;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา
Thanin Sukphui
ธนิน สุขผุย
วิทยานิพนธ์/Thesis
Numerical Simulation of Flow and Mixing Behavior of Impinging Streams of Shear-Thinning Fluids
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา
Charinrat Srisamran
ชรินรัตน์ ศรีสำราญ
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of Combined Pretreatments on Drying Kinetics and Quality of Potato Chips Undergoing Low-Pressure Superheated Steam Drying
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Naphaporn Chiewchan;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา;นภาพร เชี่ยวชาญ
Phet Pimpaporn
เพชร พิมพาภรณ์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Use of Fractal Analysis to Evaluate Physical Changes of Foods during Drying
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;William L. Kerr;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา
Soraya Kerdpiboon
โสรยา เกิดพิบูลย์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Comparative Study of Effects of Different Drying Techniques and Conditions on Properties of Chitosan Films
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Kwanchanok Viravaidya;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา;ขวัญชนก วีระไวทยะ
Saranya Jongaroontaprangsee
ศรัณยา จงอรุณทัพรังษี
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of Initial Steam Condensation on Predictability of a Model for Low-Pressure Superheated Steam Drying
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา
Duangta Udomlertsakul
ดวงตา อุดมเลิศสกุล
วิทยานิพนธ์/Thesis
Naphaporn Chiewchan
Title Creator Type and Date Create
การศึกษาผลของกระบวนการให้ความร้อนต่อการสูญเสียคุณภาพของน้ำสับปะรด
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Dr.Naphaporn Chiewchan
มาริสา รัตนธนาฤกษ์
Marisa Rattanathanalerk
วิทยานิพนธ์/Thesis
ผลของวิธีและสภาวะการอบแห้งต่อจลนศาสตร์การอบแห้งและคุณภาพของมะขามป้อมเกล็ด
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Lect. Naphaporn Chiewchan
ศิพร เมธาคุปต์
Siporn Methakhup
วิทยานิพนธ์/Thesis
ผลของการให้ความร้อนและปริมาณไขมันต่อคุณสมบัติการไหลของน้ำกะทิ
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Lect. Naphaporn Chiewchan
จารุวรรณ์ สีเมือง
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of fat content and preheat treatment on the apparent viscosity of coconut milk after homogenization
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan
Thitima Peamprasart
วิทยานิพนธ์/Thesis
Drying Kinetics and Quality of Potato Chips Undergoing Different Drying Techniques
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Naphaporn Chiewchan
Namtip Leeratanarak
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of Freezing Time on Texture of Potato Chips Prepared by Low-Pressure Superheated Steam Drying
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Naphaporn Chiewchan
Artid Pruksapratip
วิทยานิพนธ์/Thesis
Production of Dried Ivy Gourd Sheet as a Health Snack
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan;Sakamon Devahastin
Suwajee Saencom
วิทยานิพนธ์/Thesis
Production of Dietary Fiber Powder Having Antioxidants, Glucosinolates and Sulforaphane tiom White Cabbage Outer Leaves
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan
Yardfon Tanongkankit
วิทยานิพนธ์/Thesis
Profiles of important flavonoids and Limonin in selected thai citrus residues
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan
Vaniya Chinapongtitiwat
วิทยานิพนธ์/Thesis
Browning inhibition of sweet corn kernels in brine packed in semi-rigid container during storage
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan
Benjawan Jermsujarit
วิทยานิพนธ์/Thesis
Combined effects of pretreatment and drying methods on surface characteristics of vegetables and thermal resistance of Salmonella
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan
Chanthima Phungamngoen
วิทยานิพนธ์/Thesis
An application of fractal image texture to characterize surface roughness of selected fresh fruits and vegetables
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan
Nuttayaporn Pohirun
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of blanching debittering on physicochemical properties of dietary fiber powder from lime residues
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan
Kunchira Mahabandha
วิทยานิพนธ์/Thesis
Production of dietary fiber powder containing sulforaphane from cabbage outer leaves using stepwise change of air temperature druing drying
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan
Pitiporn Lekcharoenkul
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of pressurized steam blanching and hot air drying on functional properties and bitterness of dietary fiber powder from pomelo albedo
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan
Sumaphorn Intaraprasit
สุมาภรณ์ อินทรประสิทธิ์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of drying techniques on selected functional properties of dietary fiber power from cabbage outer leaves
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan
Nuannart Tawatsinlapasorn
นันท์นรัตน์ ธวัชศิลปศร
วิทยานิพนธ์/Thesis
Production of nanocellulose from cabbage outer leaves
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan
Donnapa Khukutapan
ดลนภา กุกุทพันธ์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Improving functional properties of natural food ingredients from lime residues via different process combinations
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan
Saranya Jongaroontaprangsee
ศรัณยา จงอรุณทัพรังษี
วิทยานิพนธ์/Thesis
Physicochemical properties of color gel from pitaya peels
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan
Neachanok Wanitcharoensup
เนตรชนก วาณิชเจริญทรัพย์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Use of microwave pretreatment to reduce bitter limonin and its consequence on physicochemical properties of dietary fiber power from lime (Citrus aurantifolia swingle cv. pan) residues
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan
Wongjinda Tangsitsareewong
วงศ์จินดา ตั้งสิทธิ์เสรีวงศ์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of pretreatment and drying on physicochemical properties of dietary fiber from lime residues
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan
Natthapat Janthawang
ณัฎฐภัทร จันทะวัง
วิทยานิพนธ์/Thesis
Feasibility Study of Using Chitosan Films Incorporated with 1,8-cineole to Inhibit Growth of Salmonella on Fresh Food Surfaces
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan;Advisors
Hatairat Thangvaravut
วิทยานิพนธ์/Thesis
Feasibility study of using dietary fiber from lime (Citrus aurantifolia swingle) residues to improve stability of oil-in-water emulsions
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan
Apimook Kunchitwaranont
อภิมุข ครรชิตวรานนท์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of pectin on water redispersibility of dried nanofibrillated cellulose from fruit and vegetable residues
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan
Khanisorn Rodkantuk
คณิศร รอดการทุกข์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of vegetarian imitated fish sauce
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan
Pornprapa Moonsoot
พรประภา มูลสูตร
วิทยานิพนธ์/Thesis
Feasibility study of microwave pretreatement to assist production of chemical-free nanofibrillated cellulose from lime residues
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan
Tawee Impoolsup
ทวี อิ่มพูลทรัพย์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of flower scent in soybean residue wine production
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan
Panasaya Boonruang
ปนัสยา บุญเรือง
วิทยานิพนธ์/Thesis
Production of functional dietary fiber powder from tender core of banana (Musa ABB cv Namwa) pseudostem and its food application
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan
Vimol Pornanupapkul
วิมล พรอานุภาพกุล
วิทยานิพนธ์/Thesis
Production of powdery nanofibrillated cellulose from lime residue pretreated by a chemical-free process
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan
Jirayu Phankijnant
จิรายุ พันธ์กิจนันทน์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Stability Enhancement of Carotenoids by Complexation with Selected Proteins
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Naphaporn Chiewchan
Arun Werasakulchai
อรุณ วีระสกุลชัย
วิทยานิพนธ์/Thesis
Nanocellulose Extraction from Garlic Skin and Its Application as Nanofilters
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Wunpen Chankaew;Naphaporn Chiewchan
Fariba Yeganeh
วิทยานิพนธ์/Thesis
Production of Natural Yellow Color Powders from Pumpkin Using Hot Air and Superheated Steam Spray Drying
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Naphaporn Chiewchan
Kulthida Raksawong
กุลธิดา รักษาวงศ์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Production of Cellulose Nanofiber Powder from Centella asiatica and Its Applications as Food Colorant, Fat Replacer and Pickering Emulsifier for Salad Dressings
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan;Sakamon Devahastin
Charnaahsith Kongphattarnon
ชนสิษฎ์ คงพัฒน์ตานนท์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 4
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1,608
รวม 1,612 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 249,432 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 141 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 129 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 16 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 16 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 5 ครั้ง
รวม 249,739 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.104