แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Deformation Kinetics of Carrot Undergoing Low-pressure Superheated steam Drying and Vacuum Drying
จลนศาสตร์การหดตัวของแครอทที่ผ่านการอบแห้งแบบไอน้ำร้อนยวดยิ่งที่สภาวะความดันต่ำและแบบสุญญากาศ


Organization : King Mongkut's University of Technology Thonburi. Faculty of Engineering. Food Engineering
keyword: แครอท
; Carrots
Abstract: The objective of this work was to evaluate the extent and pattern of shrinkage of carrotcube undergoing low-pressure superheated steam drying (LPSSD) and vacuum drying(VD) at 60, 70 and 80?C. The relationship between the degree of shrinkage (volumeratio) and the moisture ratio was found to be almost second-order in nature at everytested condition. While the degree of shrinkage of carrot undergoing LPSSD was notsignificantly different from that of vacuum drying, the drying temperature affecteddifferently the degree of shrinkage of carrot undergoing LPSSD and vacuum drying.The degree of shrinkage at the drying temperature of 60?C was the lowest andsignificantly different froin those at 70 and 80?C.The shrinkage pattern of carrot was described via the use of Heywood shape factor. Theshrinkage pattern depended on both the drying methods and drying conditions. Lowerdrying temperatures provided more uniform shrinkage than higher temperatures. Theshrinkage pattern of carrot undergoing LPSSD was more uniform than that of carrotundergoing vacuum drying.Although the degrees of shrinkage of carrot undergoing different drying methods wererather similar, the patterns of shrinkage were not the same. So, using only the degree ofshrinkage to describe the deformation was not enough.
King Mongkut's University Technology Thonburi. Library
Address: กรุงเทพมหานคร
Email: info.lib@mail.kmutt.ac.th
Role: Advisor
Created: 2004
Issued: 2007-12-17
Modified: 2014-01-03
วิทยานิพนธ์/Thesis
CallNumber: FDE283
eng
Descipline: Food Engineering
©copyrights King Mongkut's University of Technology Thonburi
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 FDE283.pdf 918.64 KB192 2024-02-06 09:08:38
2 FDE283ab.pdf 64.54 KB51 2024-02-06 09:07:30
3 FDE283ab.txt 1.68 KB42 2024-02-06 09:08:28
ใช้เวลา
0.034171 วินาที

Sawitree Panyawong
Title Contributor Type
Deformation Kinetics of Carrot Undergoing Low-pressure Superheated steam Drying and Vacuum Drying
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sawitree Panyawong
Sakamon Devahastin
วิทยานิพนธ์/Thesis
สาวิตรี ปัญญาวงศ์
Title Contributor Type
Sakamon Devahastin
Title Creator Type and Date Create
Deformation Kinetics of Carrot Undergoing Low-pressure Superheated steam Drying and Vacuum Drying
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Sawitree Panyawong
วิทยานิพนธ์/Thesis
Drying Kinetics and Quality of Potato Chips Undergoing Different Drying Techniques
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Naphaporn Chiewchan
Namtip Leeratanarak
วิทยานิพนธ์/Thesis
Spray Drying of Pineapple Juice
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Chairath Tangduangdee;Sakamon Devahastin;ชัยรัตน์ ตั้งดวงดี;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา
Sarobol Sarochawitkasit
สโรบล สโรชวิกสิต
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of Blanching and Drying on Physicochemical Properties of High Dietary Fiber Powder Produced from Cabbage Residues
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan;Sakamon Devahastin;นภาพร เชี่ยวชาญ;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา
Sivarin Nilnakara
สิวะรินทร์ นิลนัครา
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of Blanching and Drying on Antioxidant Activity of High Dietary Fiber Powder Produced from Carrot Peels
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan;Sakamon Devahastin
Prawta Chantaro
พราวตา จันทโร
วิทยานิพนธ์/Thesis
Determination of Isomerization Kinetics and Antioxidant Activities of B-Carotene in Carrots Undergoing Different Drying Techniques and Conditions
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Peamsuk Suvarnakuta;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา;เปี่ยมสุข สุวรรณกูฏ
Bhudsawan Hiranvarachat
บุษวรรณ หิรัญวรชาติ
วิทยานิพนธ์/Thesis
การอบแห้งกากถั่วเหลืองโดยใช้อนุภาคดูดซับในเจตสเปาท์เตดเบด
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา;Sakamon Devahastin
สารัท วชิรพันธุ์สกุล
Sarat Wachiraphansakul
วิทยานิพนธ์/Thesis
Heat Transfer Model for Cryomechanical Freezing of Food Materials
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Chairath Tangduangdee;Sakamon Devahastin;ชัยรัตน์ ตั้งดวงดี;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา
Ladda Phaiboonkit
ลัดดา ไพบูลย์กิจ
วิทยานิพนธ์/Thesis
Study of Intermittent Low-Pressure Superheated Steam and Vacuum Drying of Banana
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา
Oearree Thomkapanich
เอื้ออารี ถมค้าพาณิชย์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Optimum Drying Conditions for Production of High Dietary Fiber Powder from Lime Residues
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan;Sakamon Devahastin;นภาพร เชี่ยวชาญ;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา
Thanin Sukphui
ธนิน สุขผุย
วิทยานิพนธ์/Thesis
Numerical Simulation of Flow and Mixing Behavior of Impinging Streams of Shear-Thinning Fluids
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา
Charinrat Srisamran
ชรินรัตน์ ศรีสำราญ
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of Combined Pretreatments on Drying Kinetics and Quality of Potato Chips Undergoing Low-Pressure Superheated Steam Drying
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Naphaporn Chiewchan;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา;นภาพร เชี่ยวชาญ
Phet Pimpaporn
เพชร พิมพาภรณ์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Use of Fractal Analysis to Evaluate Physical Changes of Foods during Drying
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;William L. Kerr;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา
Soraya Kerdpiboon
โสรยา เกิดพิบูลย์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Comparative Study of Effects of Different Drying Techniques and Conditions on Properties of Chitosan Films
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Kwanchanok Viravaidya;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา;ขวัญชนก วีระไวทยะ
Saranya Jongaroontaprangsee
ศรัณยา จงอรุณทัพรังษี
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of Initial Steam Condensation on Predictability of a Model for Low-Pressure Superheated Steam Drying
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา
Duangta Udomlertsakul
ดวงตา อุดมเลิศสกุล
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 5,214
รวม 5,215 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 55,560 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 14 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 10 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 3 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 1 ครั้ง
รวม 55,588 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.212