แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Analysis of volatile compounds from Arabica coffee incubated with culture supernatants of lactic acid bacteria

Organization : Mae Fah Luang University. School of Science
Email : patcharee.pri@mfu.ac.th
LCSH: Volatile organic compounds -- Analysis
LCSH: Coffee
LCSH: Lactic acid bacteria -- Cultures and culture media
Abstract: Ripe Arabica coffee beans were soaked in water, de man rogosa and sharpe (MRS) agar, and incubated with culture supernatant obtained from two lactic acid bacteria including Lactobacillus bulgaricus and L. acidophilus for three days prior washing and drying in oven at 45 Celsius degrees to obtain a moisture content of 8-12%. They were then roasted at 185 Celsius degrees for 10 min and analyzed for volatile compounds using solid phase microextraction-gas chromatography-mass spectrometry. Two major volatile profiles were obtained, which corresponding to water and MRS soaking, and lactic acid bacterial supernatant incubation. Forty-one volatile compounds were identified among all samples. Two-furancarboxaldehyde and 2-furanmethanol were major compounds in samples from all treatments. The lactic acid bacteria-incubated Arabica coffee beans exhibited significantly higher amounts of vanillin and methyl vanillin than those exposed to water and MRS soaking. This may be resulted from the activity of extracellular enzymes produced by the lactic acid bacteria. Incubation of Arabica coffee beans with culture supernatant of lactic acid bacteria significantly enhanced the amounts of volatile compounds in the beans, without changing the volatile composition of the coffee. This study provides a safe and relatively inexpensive method to recover more volatile compounds in a short period of time
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2019
Modified: 2019-08-29
Issued: 2019-08-29
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : In Chemical Society of Thailand under the Patronage of Professor Dr. HRH Princess Chulabhorn. Pure and Applied Chemistry International Conference 2019 (PACCON 2019) (AC88-93). Bangkok : Mahidol University
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 PACCON 2019AC88-93.pdf 425.74 KB
ใช้เวลา
0.029401 วินาที

Patcharee Pripdeevech
Title Contributor Type
A study on constituents of essential oils from Thai Vetiver root = การศึกษาส่วนประกอบของน้ำมันหอมระเหยจากรากหญ้าแฝกไทย
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Patcharee pripdeevech
Sunanta Wangkarn
Suganya Wongpornchai
Duang Buddhasukh
Pakawan Puangsombat
Sermsakul Pojanagaroon
วิทยานิพนธ์/Thesis
Isolation and analysis of aroma-active components in root of Vetiveria zizanioides nash
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Patcharee Pripdeevech
Sugunya Wongpornchai
วิทยานิพนธ์/Thesis
Investigation of butyrate-producing bacteria and genes from fecal samples of Thai volunteers
มหาวิทยาลัยอุบลราชธานี
Siam Popluechai;Niwed Kullawong;Auttapon Taluengjit;Patcharee Pripdeevech;Art Hiranyakas;Kongkiat Kespechara

บทความ/Article
Complete report application of chromatography-mass spectrometry for analysis of aquilaria crassna essential oils
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Patcharee Pripdeevech

งานวิจัย/Research report
Full report analysis of odor-active components, volatile constituents, antioxidant activity and bioactivity of melodorum fruticosum flower
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Patcharee Pripdeevech

งานวิจัย/Research report
Extraction and chemical characterization of essential oils from leaves of camellia sinensis
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Patcharee Pripdeevech

งานวิจัย/Research report
Effect of bacillus subtilis on quality of essential oil distilled from aquilaria crassna
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Patcharee Pripdeevech

งานวิจัย/Research report
Complete report chemical composition of endophytic fungal extracts of agarwood tree
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Patcharee Pripdeevech
Mae Fah Luang University
งานวิจัย/Research report
Complete report : chemical composition of arabica coffee planted on different areas
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Patcharee Pripdeevech

งานวิจัย/Research report
Analysis of volatile components in Arabica coffee roasted at different temperatures by using solid phase microextraction- gas chromatographymass spectrometry
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suchawadee Insawang;Patcharee Pripdeevech

บทความ/Article
Analysis of volatile odor compounds in dark roasted Arabica coffee beans from Chiang Rai by using solid phase microextraction- gas chromatography-mass spectrometry
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Patcharee Pripdeevech

บทความ/Article
Analysis of volatile compounds from Arabica coffee incubated with culture supernatants of lactic acid bacteria
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Patcharee Pripdeevech

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 4
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,026
รวม 2,030 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 12,393 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 9 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 3 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 1 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 1 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 1 ครั้ง
รวม 12,408 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.101