แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Content of amylose, amylopectin, iron, phosphorus and B vitamins (B1 and B2) in various corn varieties in Loei Province

Organization : Loei Rajabhat University. Faculty of Science and Technology
Email : utisawadeekham@hotmail.com

Organization : Loei Rajabhat University. Faculty of Science and Technology

Organization : Loei Rajabhat University. Faculty of Science and Technology
keyword: B vitamins
LCSH: Amyloses -- Analysis
LCSH: Amylopectins -- Analysis
LCSH: Iron
LCSH: Phosphorus -- Analysis
LCSH: Corn Seed
LCSH: High performance liquid chromatography
Abstract: The aim of this research was to determine the content of amylose and amylopectin, iron, phosphorus and B vitamins (B1 and B2) in corn seed samples. Five varieties of corn samples were studied including sweet corn, waxy corn, field corn, purple corn and local purple waxy corn of (cultivated in Dansai District of Loei Province). The results showed that the contents of amylose ranged from 2.27 (field corn) to 15.75 % (sweet corn). The contents of amylopectin were in range of 84.25 (sweet corn) to 97.73% (field corn). The highest contents of iron and phosphorus were 40.23 mg/100g in field corn and 15.61 mg/100g in sweet corn, respectively. The contents of vitamin B1 and B2 were determined by High Performance Liquid Chromatography (HPLC) with UV-Vis detection. The results showed that the contents of vitamin B1 ranged from 21.72 (local purple waxy corn) to 59.31 mg/100g (field corn). The contents of vitamin B2 were found in range of 5.29 (field corn) to 14.06 mg/100g (sweet corn). The detection limit, quantitation limit, percentage of recovery and relative standard deviation (RSD) values remained acceptable. All of corn samples have different content of amylose, amylopectin, iron, phosphorus and B vitamins (B1 and B2) which depend on corn varieties and corn planting process.
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2017
Modified: 2562-08-05
Issued: 2019-08-05
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : In Chemical Society of Thailand under the Patronage of Her Royal Hghness Princess Chulabhorn Mahidol and King Mongkut's University of Technology North Bangkok Faculty of Applied Science. Pure and Applied Chemistry International Conference (PACCON 2017) (pp.368-372). Bangkok : Chemical Society of Thailand under the Patronage of Her Royal Hghness Princess Chulabhorn Mahidol
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 PACCON 2017pp.368-372.pdf 506.41 KB3 2020-12-21 22:45:00
ใช้เวลา
0.020939 วินาที

Utisawadee Khamjumphol
Title Contributor Type
Content of amylose, amylopectin, iron, phosphorus and B vitamins (B1 and B2) in various corn varieties in Loei Province
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Utisawadee Khamjumphol;Napatsorn Wongpriaw;Gingtong Para

บทความ/Article
New polymeric membrane Cadmium (II)-selective electrodes using Tripodal Amine derivative based Ionophores
มหาวิทยาลัยขอนแก่น
Utisawadee Khamjumphol
Wittaya Ngeontae
วิทยานิพนธ์/Thesis
Napatsorn Wongpriaw
Title Contributor Type
Analysis of chlorpyrifos and some toxic heavy metals in vegetables from Chiang Khan district Loei province
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Napatsorn Wongpriaw;Suwatchai Misuna;Niramon Srichana;Thitinun Thammasom

บทความ/Article
Content of amylose, amylopectin, iron, phosphorus and B vitamins (B1 and B2) in various corn varieties in Loei Province
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Utisawadee Khamjumphol;Napatsorn Wongpriaw;Gingtong Para

บทความ/Article
Gingtong Para
Title Contributor Type
Content of amylose, amylopectin, iron, phosphorus and B vitamins (B1 and B2) in various corn varieties in Loei Province
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Utisawadee Khamjumphol;Napatsorn Wongpriaw;Gingtong Para

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 4
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 3,602
รวม 3,606 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 163,925 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 1,059 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 333 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 56 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 21 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 7 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 5 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 1 ครั้ง
มหาวิทยาลัยการกีฬาแห่งชาติ = 1 ครั้ง
รวม 165,408 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.46