แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Phenolic content and antioxidant activity in four edible green algae from Tha Li district, Loei province

Organization : Loei Rajabhat University. Faculty of Science and Technology
Email : suwatchai.mis@lru.ac.th

Organization : Loei Rajabhat University. Faculty of Science and Technology

Organization : Loei Rajabhat University. Faculty of Science and Technology

Organization : Loei Rajabhat University. Faculty of Science and Technology

Organization : Loei Rajabhat University. Faculty of Science and Technology

Organization : Loei Rajabhat University. Faculty of Science and Technology
LCSH: Phenolic acids -- Analysis
LCSH: Antioxidants
LCSH: Green algae
Abstract: Four edible green algae, Spirogyra sp., Cladophora sp., Nostoc sp. and Wolffia globosa, were harvested from Tha Li district, Loei province and were extracted with 70% methanol or absolute ethanol for compound analysis and antioxidant analysis, respectively. Total phenolic and total flavonoid contents were analysis by spectrophotometric method. Type and content of phenolic acid were analysed by high performance liquid chromatography technique (HPLC). Antioxidant activity was determined by DPPH and ABTS assays. The extract from Cladophora sp. showed the maximum total phenolic contents (594.10 ± 6.04 mg GAE/100 g dry weight), whereas the maximum total flavonoids contents were found in Spirogyra sp. (317.42 ± 1.12 mg QE/100 g dry weight). Phenolic acid, gallic acid, vanillic acid and ferulic acid were found in all edible green algae. The highest quercetin contents were found in Cladophora sp. (98.63 ± 5.07 μg/100 g dry weight). The extract from Nostoc sp. displayed the strongest antioxidant activity in both DPPH (IC50 = 68.71 ± 1.11 μg/mL) and ABTS (IC50 = 19.69 ± 1.19 μg/mL) assays. These findings suggest that some edible green algae from Tha Li district, Loei province may be a good source of natural bioactive compounds.
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2018
Modified: 2019-07-22
Issued: 2019-07-11
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : In Prince of Songkla University Faculty of Science. Pure and Applied Chemistry International Conference (PACCON 2018) (pp.NP64-NP68). Songkla : Prince of Songkla University
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 PACCON 2018pp.NP64-NP68.pdf 1.16 MB4 2024-08-24 15:22:14
ใช้เวลา
0.040591 วินาที

Suwatchai Misuna
Title Contributor Type
Phenolic antioxidants and fatty acid patterns of peanut
มหาวิทยาลัยขอนแก่น
Suwatchai Misuna
Prasan Swatsitang
Thanaset Senawong
วิทยานิพนธ์/Thesis
Fatty acids content and antioxidant capacity of peanut
มหาวิทยาลัยขอนแก่น
Suwatchai Misuna;Prasan Swatsitang;Sanun Jogloy

บทความ/Article
Analysis of chlorpyrifos and some toxic heavy metals in vegetables from Chiang Khan district Loei province
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Napatsorn Wongpriaw;Suwatchai Misuna;Niramon Srichana;Thitinun Thammasom

บทความ/Article
Phenolic content and antioxidant activity in four edible green algae from Tha Li district, Loei province
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suwatchai Misuna;Thananan Machai;Niramol Srichana;Krittipong Choojit;Bussabavadee Puttanu;Chanchaem Duang-u-pa

บทความ/Article
Phenolic compounds, in vitro antioxidant activity and potential inhibitory action against xanthine oxidase from five chilli pepper extracts
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suwatchai Misuna;Niramol Srichana;Krittipong Choojit;Bussabavadee Puttanu

บทความ/Article
Thananan Machai
Title Contributor Type
Phenolic content and antioxidant activity in four edible green algae from Tha Li district, Loei province
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suwatchai Misuna;Thananan Machai;Niramol Srichana;Krittipong Choojit;Bussabavadee Puttanu;Chanchaem Duang-u-pa

บทความ/Article
Niramol Srichana
Title Contributor Type
Phenolic content and antioxidant activity in four edible green algae from Tha Li district, Loei province
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suwatchai Misuna;Thananan Machai;Niramol Srichana;Krittipong Choojit;Bussabavadee Puttanu;Chanchaem Duang-u-pa

บทความ/Article
Phenolic compounds, in vitro antioxidant activity and potential inhibitory action against xanthine oxidase from five chilli pepper extracts
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suwatchai Misuna;Niramol Srichana;Krittipong Choojit;Bussabavadee Puttanu

บทความ/Article
Krittipong Choojit
Title Contributor Type
Phenolic content and antioxidant activity in four edible green algae from Tha Li district, Loei province
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suwatchai Misuna;Thananan Machai;Niramol Srichana;Krittipong Choojit;Bussabavadee Puttanu;Chanchaem Duang-u-pa

บทความ/Article
Phenolic compounds, in vitro antioxidant activity and potential inhibitory action against xanthine oxidase from five chilli pepper extracts
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suwatchai Misuna;Niramol Srichana;Krittipong Choojit;Bussabavadee Puttanu

บทความ/Article
Bussabavadee Puttanu
Title Contributor Type
Phenolic content and antioxidant activity in four edible green algae from Tha Li district, Loei province
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suwatchai Misuna;Thananan Machai;Niramol Srichana;Krittipong Choojit;Bussabavadee Puttanu;Chanchaem Duang-u-pa

บทความ/Article
Phenolic compounds, in vitro antioxidant activity and potential inhibitory action against xanthine oxidase from five chilli pepper extracts
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suwatchai Misuna;Niramol Srichana;Krittipong Choojit;Bussabavadee Puttanu

บทความ/Article
Chanchaem Duang-u-pa
Title Contributor Type
Phenolic content and antioxidant activity in four edible green algae from Tha Li district, Loei province
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suwatchai Misuna;Thananan Machai;Niramol Srichana;Krittipong Choojit;Bussabavadee Puttanu;Chanchaem Duang-u-pa

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1,702
รวม 1,703 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 42,483 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 9 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 6 ครั้ง
รวม 42,498 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.33