แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

การจำลองการถ่ายเทความร้อนภายในอาหารกระป๋องระหว่างการให้ความร้อน : ศึกษาผลของคุณสมบัติการไหลที่มีต่อตำแหน่งร้อนช้าที่สุด


Organization : มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
keyword: Sterilizing Value(F0)
; Computation Fluid Dynamic(CFD)
; Natural Convection Heating
; Coldest Position
Abstract: The objectives of this thesis are to simulate heat transfer of canned food that natural convection andconduction heat transfer occured. Moreover, relation between rheology property and the coldestposition was determined by Computation Fluid Dynamics (CFD) package, ADINA (finite elementbased method). Lastly, MATLAB was used for developing CFD program in 2 dimensional naturalconvection by using finite difference method. Water and sodium carboxy-methyl cellulose (CMC)solution were selected as material to test in cylindrical cans. The can size used in this study were307 x 409, which fully filled and sterilized in retort at 121 0C. Transient flow patterns andtemperature profiles for liquid (water and CMC solution) within the can could be predicted.Concentrations of CMC solution for this study are 0.5 , 1.0 , 2.0 , 3.0 , 4.0 , 6.0 percent w/w.Processing time of water and CMC solution are 540 810 840 1230 1860 2160 and 3000 secondsrespectively. The coldest position of water and CMC solution predicted by the ADINA. Water andCMC solution at concentration 0.5 , 1.0 , 2.0 , 3.0 and 4.0 percent were donut shape located 10-20percent away from the can bottom. At concentration 6.0 percent, the coldest position was located at17 percent of the container height. The relation between coldest position in dimensionless parameterand Rayleigh number were r/R = 1-0.5513(Ra???10?????5)????? -0.2438 and z/Z = 0.127(Ra???10?????5) ????? -0.1299 R?????2 were 0.976 and 0.892, Rayleigh number was in range of 10?????3–10?????6. From these relations, thecoldest position of liquid food at different concentration can be predicted. The simulation resultcome out from the MATLAB program purposed by this thesis was quite satisfied when comparewith ADINA , s result.
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Address: กรุงเทพมหานคร
Email: info.lib@mail.kmutt.ac.th
Role: อาจารย์ที่ปรึกษา
Created: 2545
Issued: 2005-11-22
Modified: 2557-06-21
วิทยานิพนธ์/Thesis
ISBN: 9749605527
CallNumber: FDE143
tha
©copyrights มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 FDE143.pdf 4.99 MB250 2022-10-31 04:06:06
2 FDE143ab.pdf 176.91 KB72 2022-10-31 04:08:58
3 FDE143ab.txt 2.11 KB38 2021-03-10 22:52:41
ใช้เวลา
0.033721 วินาที

สุธิดา นำสุวัฒน์
Suthida Numsuwat
Title Contributor Type
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 3
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 3,258
รวม 3,261 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 20,371 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 11 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 6 ครั้ง
รวม 20,388 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.104