แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

ศึกษาผลของปริมาณไขมันและความดันที่ใช้ในการโฮโมจีไนเซชันต่อค่าความหนืดปรากฏของน้ำกะทิ
Effects of fat Content and Homogenization Pressure on Apparent Viscosity of Coconut Milk


Organization : มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
keyword: Coconut Milk
; Rheology
; Apparent Viscosity
; Fat Content
; Homogenization
Abstract: This study was aimed at determining the effects of fat content and homogenization pressure on the apparent viscosity of coconut milk. The percentage of fat content in coconut milk samples was varied from 15 to 30 percent and the samples were homogenized at 4/4 MPa, 7/4 MPa, and 11/4 MPa. The results were compared with those of non-homogenized coconut milk. Experimental stress-shear rate relationships, obtained at 25 0C, were described by using the power law model. All coconut milk samples exhibited mildly shear-thinning behavior. The magnitudes of the n values were between 0.85-0.98. It was also found that solid-non-fat (SNF) did not affect the apparent viscosity of samples. Reduction of the fat content resulted in a significant (P ? 0.05) decrease in the apparent viscosity and the K value but a significant increase in the n value. Homogenization did not affect the n value but it significantly increased the apparent viscosity and the K value of the samples. An increase in the homogenization pressure decreased the fat globule size from 2.2 ?m to 0.92-1.62 ?m. Among all samples, coconut milk homogenized at 11/4 MPa gave the highest K value and the smallest fat globule size. An empirical correlation of apparent viscosity versus homogenization pressure and fat content, at a shear rate of 300 s-1, was established to be: 0.0812H)0.0678C0.0011exp(napp+= Where napp = Apparent viscosity (Pa.s) C = Concentration expressed as fat content (%) H = First-stage homogenization pressure (MPa)
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Address: กรุงเทพมหานคร (Bangkok)
Email: info.lib@mail.kmutt.ac.th
Role: Supervisor
Created: 2545
Issued: 2005-11-15
Modified: 2006-05-24
วิทยานิพนธ์/Thesis
ISBN: 9749605160
CallNumber: FDE131
tha
©copyrights มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 FDE131.pdf 1.55 MB405 2025-03-03 20:00:07
2 FDE131ab.pdf 141.39 KB202 2023-12-22 09:23:29
3 FDE131ab.txt 1.85 KB141 2023-04-01 20:19:02
ใช้เวลา
0.03767 วินาที

ศิริพรรณ สรีธรรมา
Title Contributor Type
ศึกษาผลของปริมาณไขมันและความดันที่ใช้ในการโฮโมจีไนเซชันต่อค่าความหนืดปรากฏของน้ำกะทิ
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
ศิริพรรณ สรีธรรมา
Asst.Prof. Ampawan Tansakul
วิทยานิพนธ์/Thesis
Siripan Srithunma
Title Contributor Type
Asst.Prof. Ampawan Tansakul
Title Creator Type and Date Create
ศึกษาผลของปริมาณไขมันและความดันที่ใช้ในการโฮโมจีไนเซชันต่อค่าความหนืดปรากฏของน้ำกะทิ
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Asst.Prof. Ampawan Tansakul
ศิริพรรณ สรีธรรมา
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 10
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 3,316
รวม 3,326 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 222,865 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 366 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 327 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 101 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 11 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 10 ครั้ง
มหาวิทยาลัยการกีฬาแห่งชาติ = 2 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 1 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 1 ครั้ง
รวม 223,684 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.104