แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

การพัฒนาการผลิตโบรโมเปอร์ออกซิเดสจากสาหร่ายสีแดง polycarvernosa sp.
The Development of Bromoperoxidase Production from Red Algae Polycarvernosa sp.

Organization : มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
keyword: Bromoperoxidase
; polycarvernosa sp
; Red algae
Abstract: Effect of various cell disintegration techniques on enzyme extraction were studied for thepurification. These techniques were ; grinding with detergent (Triton X-100 and sodiumdeoxycholate), grinding with ultrasonication, freeze and thaw, grinding with freeze and thaw,grinding with agitation. Grinding with agitation (agitation time of 6 hours) provided a good result.Specific activity of bromoperoxidase was increased up to 57.54% when compared with grindingalone. Effects of various precipitants on fractionation by precipitation were also investigated. Theseprecipitants were ; ammonium sulphate, methanol, ethanol and acetone. Fractionation by acetonegave the highest degree of purification (degree of purification is 4.21). At the purification stage,DEAE-Toyopearl was shown to be a greater anion-exchanger than that of DEAE-Sephadex, with7.24 degree of purification. Comparison of the effect of separation by gel filtration using SephadexG-75 and Biogel A-O.5 M were also studied. The degree of purification from Sephadex G-75 was14.42, while from Biogel A-O.5 M was lower. The protease concentration in crude enzyme was 267pU/ml, but in partial purified enzyme was only 0.002 pU/ml. Molecular weight of the extractedbromoperoxidase was approximately 6 15,000 dalton. Bromoperoxidase was deactivated by dialysisagainst EDTA, then reactivated specifically by vanadium. It was found that vanadium 0.6 mM wassuitable for partial purified enzyme reactivation. Effect of temperature on stability was studied,partial purified enzyme was more stable than crude enzyme. The partial purified enzyme was stableat acidic pHs down to 4 and at alkaline pHs up to 9, The optimum pH and temperature of the partialpurified enzyme activity were 6 and 55ฐC respectively. Crude enzyme was stable at acidic pHsdown to 4 and at alkaline pHs up to 9. The optimum pH and temperature of crude activity were 6and 55OC respectively. After maintaining at 4’C for 40 days, crude enzyme activity was decreasedto 47.50%, then partial purified enzyme activity was decreased to 26.07 %. Crude enzyme activityand partial purified enzyme activity were decreased to 34.48 % and 30.63 “/q respectively, whenkept at -2O’C for 40 days.
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Address: กรุงเทพมหานคร (Bangkok)
Email: info.lib@mail.kmutt.ac.th
Role: อาจารย์ที่ปรึกษา
Created: 2541
Issued: 2005-10-17
Modified: 2006-05-30
วิทยานิพนธ์/Thesis
ISBN: 9746245678
CallNumber: BIT266
tha
©copyrights มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 BIT266.pdf 4.94 MB145 2025-10-08 15:12:43
2 BIT266ab.pdf 104.73 KB68 2025-07-01 11:11:00
3 BIT266ab.smi 2.46 KB43 2025-07-01 11:11:24
ใช้เวลา
0.02592 วินาที

ศยามพงษ์ พงษ์ดำ
Title Contributor Type
การพัฒนาการผลิตโบรโมเปอร์ออกซิเดสจากสาหร่ายสีแดง polycarvernosa sp.
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
ศยามพงษ์ พงษ์ดำ
ดร. จิรศักดิ์ คงเกียรติขจร
วิทยานิพนธ์/Thesis
ดร. จิรศักดิ์ คงเกียรติขจร
Title Creator Type and Date Create
การศึกษาสภาวะที่เหมาะสมต่อการผลิตน้ำตาลจากเปลือกและกากมันสำปะหลัง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
ดร. จิรศักดิ์ คงเกียรติขจร;รศ.ดร. กนก รัตนะกนกชัย
กัลยา อยู่นาน
วิทยานิพนธ์/Thesis
ผลของอุณหภูมิและระยะเวลาการเก็บรักษาต่อคุณสมบัติทางกายภาพเคมี และเคมีกายภาพของข้าวสารพันธุ์ขาวดอกมะลิ 105
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
ดร. จิรศักดิ์ คงเกียรติขจร
สุนีย์ เสริมศิริโสภณ
วิทยานิพนธ์/Thesis
การศึกษาการผลิตเอทานอลจากน้ำตาลไซโลสและกลูโคสโดยเชื้อยีสต์ผสม S.cerevisiae 5019 และ C. tropicalis 5045
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
ดร. จิรศักดิ์ คงเกียรติขจร
อริสรา รอดมุ้ย
วิทยานิพนธ์/Thesis
การพัฒนาการผลิตโบรโมเปอร์ออกซิเดสจากสาหร่ายสีแดง polycarvernosa sp.
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
ดร. จิรศักดิ์ คงเกียรติขจร
ศยามพงษ์ พงษ์ดำ
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 3,515
รวม 3,516 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 64,361 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 29 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 6 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 3 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 2 ครั้ง
รวม 64,401 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.46