แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Effect of extrusion conditions, monoglyceride and gum arabic addition on physical and cooking properties of extruded instant rice

Organization : King Mongkut's University of Technology North Bangkok
Email : jittimon_ws@hotmail.com

Organization : King Mongkut's University of Technology North Bangkok
Email : vilai.r@sci.kmutnb.ac.th

Organization : King Mongkut's University of Technology North Bangkok

Organization : Iowa State University

Organization : Silpakorn University
keyword: Instant rice
LCSH: EXTRUSION
; Monoglyceride
LCSH: GUM ARABIC
Abstract: Rice flour and tapioca starch 90/10% (w/w) were blended with monoglyceride at concentations of 0.5, 1.0 and 1.5% (w/w). Each moisture-adjusted (25 and 30% wet basis) blend was fed via hopper into a single screw extruder. Screw speed of 70 rpm and barrel temperature were varied at 100 and 120°C for full factorial experimental design. Extruded instant rice with monoglyceride at 1.0 and 1.5% (w/w) showed better appearance with less stickiness and increased hardness and whiteness after rehydration compared to the product without monoglyceride. Addition of gum arabic could improve the texture of the products and exhibited comparable overall acceptance compared to the commercial product.
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: Bangkok
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2017
Modified: 2560-04-05
Issued: 2017-04-05
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : INTERNATIONAL JOURNAL OF APPLIED SCIENCE AND TECHNOLOGY. vol. 10, no. 1 (Jan.-Mar. 2017), p. 23-30.
eng
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 aij100103.pdf 685.6 KB27 2022-03-04 09:29:40
ใช้เวลา
0.038407 วินาที

Jittimon Wongsa
Title Contributor Type
การปรับปรุงเครื่องสีเปลือกแบบจานหมุนสำหรับพริกไทยดำ
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
จิตติมณฑน์ วงศ์ษา;Jittimon Wongsa
สุวิช ศิริวัฒนโยธิน
วารุณี วารัญญานนท์
Suwit Siriwatanayotin
Warunee Varanyanond
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of extrusion conditions, monoglyceride and gum arabic addition on physical and cooking properties of extruded instant rice
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Jittimon Wongsa;Vilai Rungsardthong;Dudsadee Uttapap;Lamsal, Buddhi Prasad;Chureerat Puttanlek

บทความ/Article
Vilai Rungsardthong
Title Contributor Type
The study on the fermentation of Thai herbal red wine
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Warawut Patchimpihong;Atipat Malisuwan ;Vilai Rungsardthong

บทความ/Article
Preparation of rice vermicelli by direct extrusion
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Sakol Sirirat;Chanpen Charutigon ;Vilai Rungsardthong

บทความ/Article
Effect of extrusion conditions, monoglyceride and gum arabic addition on physical and cooking properties of extruded instant rice
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Jittimon Wongsa;Vilai Rungsardthong;Dudsadee Uttapap;Lamsal, Buddhi Prasad;Chureerat Puttanlek

บทความ/Article
Optimization of hydraulic retention time and organic loading rate in anaerobic digestion of squeezed pineapple liquid wastes for biogas production
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Napisa Pattharaprachayakul.;Narumon Kesonlam.;Pongpitak Duangjumpa.;Vilai Rungsardthong.;Worakrit Suvajittanont.;Lamsal, Buddhi.

บทความ/Article
Optimization of extrusion process for Pentosanase-supplemented swine feed evaluation of physical properties and enzyme stability
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Rinnawat Chaijalearn.;Kanungnij Padernchok.;Sopida Korkerd.;Benjawan Thumthanaruk.;Vilai Rungsardthong.;Wonnop Visessanguan.;Dudsadee Uttapap.;Buddhi Lamsal.

บทความ/Article
Physicochemical and pasting properties of rice flour, banana flour, and job's tears flour flour blends and application in gluten-free cookies
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Sirinapa Sasanam.;Benjawan Thumthanaruk.;Vilai Rungsardthong.;Jintana Laohavijitjan.;Mussatto, Solange I.;Dudsadee Uttapap.

บทความ/Article
Surface and adhesion properties of a softener containing fragrances microencapsulated with Poly (Methyl Methacrylate) on cotton
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Usaraphan Pithanthanakul.;Vilai Rungsardthong.;Ding, Yulong.

บทความ/Article
Recent updates on jellyfish applications in agro-based biotechnology and pharmaceutical interests
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Barzkar, Noora.;Benjawan Thumthanaruk.;Kalhoro, Muhammad Saleem.;Vilai Rungsardthong.;Theerawut Phusantisampan.

บทความ/Article
Effect of cryoprotectants on quality of desalted jellyfish subjected to multiple freeze-thaw cycles
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Wiriya Charoenchokpanich.;Pratchaya Muangrod.;Benjawan Thumthanaruk.;Vilai Rungsardthong.;Savitri Vatanyoopaisarn.;Benjamaporn Wonganu.;Sittiruk Roytrakul.

บทความ/Article
Development of lion\'s mane mushroom extract-loaded polyvinyl alcohol chitosan hydrogel film composites for controlled release of ergosterol
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Pinida Joradon.;Vilai Rungsardthong.;Benjawan Thumthanaruk.;Savitri Vatanyoopaisarn.;Uracha Ruktanonchai.;Khomson Suttisintong.;Mendes, Ana C.

บทความ/Article
Gelatin gel from by-products of sand jellyfish (Rhopilema hispidum) physicochemical and biochemical characterization
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Wiriya Charoenchokpanich.;Pratchaya Muangrod.;Benjawan Thumthanaruk.;Vilai Rungsardthong.;Sittiruk Roytrakul.;Sawanya Charoenlappanit.;Benjamaporn Wonganu.;Casanova, Federico.

บทความ/Article
Enhancement of beta-cryptoxanthin production in three different green microalgae species using an innovative red LED wavelength shift approach
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Sirawit Chuechomsuk.;Benjawan Thumthanaruk.;Savitri Vatanyoopaisarn.;Vilai Rungsardthong.;Watcharee Kunyalung.;Mohamadnia, Sonia.;Angelidaki, Irini.

บทความ/Article
Dudsadee Uttapap
Title Contributor Type
Effect of extrusion conditions, monoglyceride and gum arabic addition on physical and cooking properties of extruded instant rice
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Jittimon Wongsa;Vilai Rungsardthong;Dudsadee Uttapap;Lamsal, Buddhi Prasad;Chureerat Puttanlek

บทความ/Article
Optimization of extrusion process for Pentosanase-supplemented swine feed evaluation of physical properties and enzyme stability
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Rinnawat Chaijalearn.;Kanungnij Padernchok.;Sopida Korkerd.;Benjawan Thumthanaruk.;Vilai Rungsardthong.;Wonnop Visessanguan.;Dudsadee Uttapap.;Buddhi Lamsal.

บทความ/Article
Physicochemical and pasting properties of rice flour, banana flour, and job's tears flour flour blends and application in gluten-free cookies
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Sirinapa Sasanam.;Benjawan Thumthanaruk.;Vilai Rungsardthong.;Jintana Laohavijitjan.;Mussatto, Solange I.;Dudsadee Uttapap.

บทความ/Article
Effect of modified cassava starches on textural characteristics of fresh wheat egg noodles
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Wascharin Udchumpisai;Yuree Wandee;Ditpon Kotatha;Dudsadee Uttapap

บทความ/Article
Pasting and gel properties of cassava starch and rice flour blends
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Yuree Wandee;Dudsadee Uttapap

บทความ/Article
Lamsal, Buddhi Prasad
Title Contributor Type
Variation in electrical conductivity of selected fruit juices during continuous ohmic heating
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Lamsal, Buddhi Prasad.;Jindal, Vinod Kumar.

บทความ/Article
Effect of extrusion conditions, monoglyceride and gum arabic addition on physical and cooking properties of extruded instant rice
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Jittimon Wongsa;Vilai Rungsardthong;Dudsadee Uttapap;Lamsal, Buddhi Prasad;Chureerat Puttanlek

บทความ/Article
Chureerat Puttanlek
Title Contributor Type
Effect of extrusion conditions, monoglyceride and gum arabic addition on physical and cooking properties of extruded instant rice
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Jittimon Wongsa;Vilai Rungsardthong;Dudsadee Uttapap;Lamsal, Buddhi Prasad;Chureerat Puttanlek

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 5
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 3,598
รวม 3,603 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 240,455 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 425 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 304 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 23 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 22 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 12 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 11 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 6 ครั้ง
รวม 241,258 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.104