แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Formulation of wheat flour and resistant starch mix for bakery products
การพัฒนาสูตรผลิตภัณฑ์แป้งผสมรีซิสแต๊นท์ สตาร์ช สำหรับผลิตภัณฑ์เบเกอรี่

LCSH: Baked products
LCSH: Dietary Fiber
LCSH: Fiber in human nutrition
Abstract: Nowadays, consumption of dietary fiber (DF) has increased in popularity due to the beneficial health effects, thus many attempts have been made to produce DF-enriched foods. However, high incorporation of DF ingredients from conventional sources such as soybean hull, rice bran, and wheat bran causes several defects in product characteristics such as texture, mouthfeel, odor/flavor, as well as poor structure, particularly in bakery products. At present, commercial resistant starch (RS) captures the attention of the food industries for both functional properties and potential health benefits that are similar to dietary fiber. This study aimed to formulate three types of resistant starch wheat flour mix (RSFM), namely soft flour mix (SFM), hard flour mix (HFM), and all-purpose flour mix (AFM) by partially substituting three types of commonly utilized wheat flour with commercial resistant starch (Hi-maize). SFM was applied into butter cake and sponge cake. HFM was applied into bread and breadsticks. AFM was applied into butter cookies and waffles. Substitution of wheat flour with Hi-maize affected rheological properties and baking quality was indicated by decreased peak and final viscosities, breakdown, and setback. Moreover, batter and dough were weaker and less elastic than those made from wheat flour alone. After baking, reduction in volume of bread and cake, loss of bread elasticity, firmer product’s texture, reduction in cookie spread and floury odor were observed in Hi-maize-enriched products. Nevertheless, results from product application testing and sensory evaluation indicated that Hi-maize could partially substitute wheat flour up to 20%, 40% and 50% for hard wheat flour, soft wheat flour and all-purpose wheat flour, respectively. Furthermore, sensory evaluation revealed that products baked from formulated flour mixes were accepted by the panelists and tended to be superior to those reported to be made with traditional fiber sources with overall acceptability scores above 6 (like slightly) in all products and were relatively high for 50% AFM waffle (7.18) and 40% SFM sponge cake (7.44). The formulated HFM, SFM and AFM had total dietary fiber (TDF) values of 13, 22, and 27 g/100 g, respectively. This is markedly higher than control wheat flours, about 5 times, 8 times and 10 times for HFM, SFM and AFM, respectively. Moreover, the bakery products made from these flour mixes provided TDF in the range of 13-30 % of Thai RDI per serving. The cost estimation of formulated flour mixes was relatively higher than the commercial wheat flour. However, when taking its high TDF content into consideration, these flour mixes could be recommended as an alternative choice for health-conscious consumers. This, in turn, will enhance their dietary fiber intake toward the recommended level.
Abstract: ในปัจจุบันผู้บริโภคให้ความสนใจประโยชน์ในเชิงสุขภาพของใยอาหารมากยิ่งขึ้น ส่งผลให้การบริโภคใยอาหารเป็นที่นิยมเพิ่มขึ้นอย่างแพร่หลาย ทำให้มีการพัฒนาผลิตภัณฑ์เสริมใยอาหารเพิ่มขึ้นเป็นจำนวนมากอย่างไรก็ตามการเสริมใยอาหารในอาหาร จากแหล่งใยอาหารที่นิยมใช้ เช่นเปลือกถั่วเหลือง รำข้าว หรือรำข้าวสาลี อาจส่งผลเสียต่อคุณลักษณะของผลิตภัณฑ์ ด้านเนื้อสัมผัส ความรู้สึกในปาก กลิ่น รส รวมถึงโครงสร้างของผลิตภัณฑ์โดยเฉพาะอย่างยิ่งในผลิตภัณฑ์ขนมอบ ปัจจุบันรีซิสเต๊นท์ สตาร์ช หรือแป้งที่ไม่ย่อย เป็นส่วนผสมอาหารที่ได้รับความนิยม อันเนื่องมาจาก คุณสมบัติเชิงหน้าที่ และคุณสมบัติในเชิงสุขภาพที่คล้ายใยอาหาร งานวิจัยนี้มีจุดประสงค์เพื่อพัฒนาสูตรแป้งสาลีผสมรีซิสเต๊นท์สตาร์ช (แป้งผสม) สำหรับทำผลิตภัณฑ์เบเกอรี่ทั้ง 3 สูตร โดยการแทนที่บางส่วน แป้งสาลี 3 ชนิด ได้แก่แป้งเค้ก แป้งขนมปัง และแป้งอเนกประสงค์ ด้วย Hi-maize® ซึ่งเป็นรีซิสแต๊นท์สตาร์ชทางการค้า จากนั้นนำแป้งเค้กผสม (SFM) ไปทดลองทำเค้กเนยสดและสปันจ์เค้ก แป้งขนมปังผสม (HFM) นำไปทดลองทำขนมปังขาไก่ และแป้งอเนกประสงค์ผสม (AFM) นำไปทดลองทำคุ๊กกี้เนยและวาฟเฟิล จากผลการศึกษาพบว่า การแทนที่แป้งสาลีชนิดต่างๆ ด้วย Hi-maize® ส่งผลเสียต่อสมบัติทาง rheology และ baking quality โดยพบว่า batter และ dough มีโครงสร้างที่อ่อน และเหนียวน้อยลงกว่าการใช้แป้งสาลีปกติ นอกจากนี้ผลิตภัณฑ์ที่อบจากแป้งผสมยังมีปริมาตรต่ำ ความยืดหยุ่นลดลง เนื้อสัมผัสแน่นขึ้น และมีกลิ่นแป้ง อย่างไรก็ตามจากการประเมินทางประสาทสัมผัสของผลิตภัณฑ์เบเกอรี่ดังกล่าวพบว่า Hi-maize® สามารถแทนที่แป้งสาลีชนิดต่างๆ ได้ 20% 40% และ 50% สำหรับ แป้งขนมปัง แป้งเค้ก และแป้งอเนกประสงค์ ตามลำดับ นอกจากนี้พบว่า ผู้บริโภคให้การยอมรับในผลิตภัณฑ์ที่อบจากแป้งผสมทั้งสามชนิดด้วยคะแนนในระดับมากกว่า 6 (ชอบเล็กน้อย) จาก 9 ระดับ ผลการวิเคราะห์ทางเคมีพบว่าแป้งผสมที่พัฒนาขึ้น มีปริมาณใยอาหารสูงกว่าแป้งสาลีปกติหลายเท่า โดยพบว่า HFM มีใยอาหาร 13 กรัม/100 กรัม ซึ่งมากกว่าแป้งขนมปัง 5 เท่า SFM มีใยอาหาร 22 กรัม 100 กรัม ซึ่งมากกว่าแป้งเค้ก 8 เท่า และ AFM มีใยอาหาร 27 กรัม/100 กรัม ซึ่งมากกว่าแป้งอเนกประสงค์ 10 เท่า นอกจากนี้การนำแป้งผสมเหล่านี้ไปใช้ในผลิตภัณฑ์เบเกอรี่ที่ให้ปริมาณใยอาหาร ในช่วง 13-30% Thai RDI ต่อหน่วยบริโภค แม้ว่าราคาของแป้งสาลีผสมรีซิสเเต๊นท์สตาร์ชจะสูงกว่าแป้งสาลีปกติค่อนข้างมาก แต่หากคำนึงถึงผลประโยชน์ต่อสุขภาพ และปริมาณใยอาหารที่ควรได้รับ อาจนับได้ว่าแป้งสาลีผสมรีซิสเเต๊นท์สตาร์ชเป็นอีกทางเลือกหนึ่งของผู้บริโภคที่ใส่ใจสุขภาพและต้องการเพิ่มปริมาณใยอาหารให้ได้ตามที่แนะนำต่อวัน
Mahidol University
Address: NAKHON PATHOM
Email: liwww@mahidol.ac.th
Role: Thesis Advisors
Created: 2006
Modified: 2553-06-24
Issued: 2010-06-06
วิทยานิพนธ์/Thesis
application/pdf
ISBN: 9740478336
CallNumber: TH S438f 2006
eng
DegreeName: Master of Science
©copyrights Mahidol University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 4636696.pdf 1.94 MB321 2025-09-02 14:40:59
ใช้เวลา
0.339281 วินาที

Suchitra Jangchaimonta
Title Contributor Type
Formulation of wheat flour and resistant starch mix for bakery products
มหาวิทยาลัยมหิดล
Suchitra Jangchaimonta
Anadi Nitithamyong
วิทยานิพนธ์/Thesis
Anadi Nitithamyong
Title Creator Type and Date Create
Low heat full-fat soy flour : nutritional values, functional properties and potential food application
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong
Pimpamas Panyajiva
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of dietary fiber-enriched bakery products from Nata de Coco
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong
Sirinya Thomtong
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of coconut sugar syrup
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong
Kanokporn Rungsimunwong
วิทยานิพนธ์/Thesis
Phoshorylated mungbean protein concentrate : funtional properties and potential food applications
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong
Aunchalee Aussanasuwannakul
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of soy protein-enriched instant noodles
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong
Napawan Tongpun
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of wheat flour and resistant starch mix for bakery products
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong
Suchitra Jangchaimonta
วิทยานิพนธ์/Thesis
The study of extraction of dietary fiber and carotenoids from carrot pomace
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong
Temsiri Chaidet
วิทยานิพนธ์/Thesis
Utilization of reprocessed milk from UHT milk production at the Chitralada projects
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong
Choompoonuch Phuenpipob
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of wheat flour and inulin mix for bread made by different methods
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong
Kaewta Sukheesab
วิทยานิพนธ์/Thesis
Extraction of dietary fiber from lemon grass residue and its application in foods
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong
Theerachai Wongmetinee
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of a dietary fiber-enriched myanmar snack ‪(Shwe-Chi)‬ using corn milk residues
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong
Han Su Yin
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of resistant starch-enriched fresh wheat noodles and instant noodles
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong
Napaporn Sermsai
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of modified fat ice cream products using inulin as a fat replacer
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong
Kanok-on Issariyachaikul
วิทยานิพนธ์/Thesis
Extraction and determination of properties of natural food color from by-product of turmeric
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong
Wimalin Rimpeekool
วิทยานิพนธ์/Thesis
Study on formulation of dietary fiber-enriched bread containing soybean hulls
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Visith Chavasit
Thanaporn Mahasuwanwong
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of low-fat cholesterol-free spoonable salad dressing using carbohydrate-based fat replacers
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Somkiat Kosulwat
Nitaya Angpanitcharoen
วิทยานิพนธ์/Thesis
Study of iodine content in food products preserved by iodates salt
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Pongtorn Sungpuag;Sangsom Sinawat
Emwadee Kiatsiri
วิทยานิพนธ์/Thesis
Changes in nitrate and nitrite levels in home and commercially processed pickled mustard greens
มหาวิทยาลัยมหิดล
Songsak Srianujata;Anadi Nitithamyong;Anchanee Utaipatanacheep;Supranee Changbumrung
Charnya Teerapittayanon
วิทยานิพนธ์/Thesis
Mutagenicity of anabolic-androgenic drugs after nitrite treatment and effect of drugs on mutagenicity of aminopyrene (AP)-nitrite model : studies on the formation of direct mutagens during 4H AP-nitrite incubation and on the mutagenic product of 4H AP-nit
มหาวิทยาลัยมหิดล
Kaew Kangsadalampai;Anadi Nitithamyong
Orathai Toobuntherng
วิทยานิพนธ์/Thesis
Mutagenic potential of organophosphate insecticides treated with nitrite in an acid solution using ames test
มหาวิทยาลัยมหิดล
Kaew Kangsadalampai;Anadi Nitithamyong
Wuttichai Kattubtim
วิทยานิพนธ์/Thesis
Antimutagenicity of yogurt and yogurt cultures on cyclophosphamide and urethane in the wing somatic mutation and recombination test using drosophila melanogaster
มหาวิทยาลัยมหิดล
Kaew Kangsadalampai;Anadi Nitithamyong
Umaporn Kaewtong
วิทยานิพนธ์/Thesis
The extraction and application of dietary fiber and cellulose from pineapple cores
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Pairoj Luangpituksa
Theeranan Prakongpan
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of dietary fiber-enriched bakery products containing guava pomace and guava seeds
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Somkiat Kosulwat
Patcharee Satra
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of fiber-enriched Thai traditional snacks using soybean hulls
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Prapaisri Sirichakwal
Jiraporn Jaichuen
วิทยานิพนธ์/Thesis
Mutagenicity of 4-Hexylresorcinol and its modification effects on other mutagens in two short term assays
มหาวิทยาลัยมหิดล
Kaew Kangsadalampai;Anadi Nitithamyong
Suphaphan Soiphet
วิทยานิพนธ์/Thesis
Application of enzymes in improving the quality of wheat bran-enriched bread
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Pairoj Luangpituksa
Doolyaroot Rattanakorn
วิทยานิพนธ์/Thesis
The extraction and application of dietary fiber from brewer's dried grain
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong
Orathai Youngprawat
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of supplementary food for pregnant and lactating women in vitamin A-deficient areas
มหาวิทยาลัยมหิดล
Uraiporn Chittchang;Anadi Nitithamyong;Emorn Wasantwisut
Boontarika Bampenpol
วิทยานิพนธ์/Thesis
Mutagenicity evaluation of vegetables grown in diesel exhaust contaminated soil using the wing somatic mutation and recombination test in drosophila melanogaster
มหาวิทยาลัยมหิดล
Kaew Kangsadalampai;Anadi Nitithamyong;Wannee Kusamran
Janpen Saksitpitak
วิทยานิพนธ์/Thesis
Nitrite scavenging activity of four plant fibers incorporated into four different heat processed flour-based foods
มหาวิทยาลัยมหิดล
Kaew Kangsadalampai;Anadi Nitithamyong;Oranong Kangsadalampai
Jeerapa Lukcompun
วิทยานิพนธ์/Thesis
Antioxidation activity of Okara tempe a fermented product with rhizopus oligosporus
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Prapasri Puwastien;Sittiwat Lertsiri
Kanitta Wanthawin
วิทยานิพนธ์/Thesis
Phytosterol content and antioxidant activities in common Thai vegetables
มหาวิทยาลัยมหิดล
Somkiat Kosulwat;Vongsvat Kosulwat;Anadi Nitithamyong
Khwankaew Dhanasettakorn
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of young leaves obtained from vigna radiata vigna umbellata and vigna unguiculata seeds on the mutagenicity of nitrite treated aminopyrene
มหาวิทยาลัยมหิดล
Kaew Kangsadalampai;Anadi Nitithamyong
Naiyana Thongsaeng
วิทยานิพนธ์/Thesis
Antimutagenicity of egg yolk from hens fed marigold supplemented chow using somatic mutation and recombination test
มหาวิทยาลัยมหิดล
Kaew Kangsadalampai;Anadi Nitithamyong
Orawan Wongpraewit
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of antioxidants supplemented beverage on scavenging enzymes and lipid peroxidation in Thai soldiers
มหาวิทยาลัยมหิดล
Kallaya Kijboonchoo;Anadi Nitithamyong;Atip Likidlilid
Pamorn Jindamanee
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of dietary fiber-enriched cake using sugarcane bagasse
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Somkiat Kosulwat
Pawita Seekeow
วิทยานิพนธ์/Thesis
Study on the extraction of dietary fiber from soybean hulls and its application
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Pairoj Luangpituksa
Pennapha Kiattheerachai
วิทยานิพนธ์/Thesis
Antimutagenicity of pilangkasa (Ardisia Colorata Roxb.) juice and wine on urethane induced somatic mutation and recombination in drosophila melanogaster
มหาวิทยาลัยมหิดล
Kaew Kangsadalampai;Anadi Nitithamyong
Phijitra Mongkolpech
วิทยานิพนธ์/Thesis
Calcium fortification in soybean milk and in-vitro bioavailability
มหาวิทยาลัยมหิดล
Prapasri Puwastien;Prapaisri P Sirichakwal;Anadi Nitithamyong
Piangjan Chaiwanon
วิทยานิพนธ์/Thesis
Study on comparison of heavy metal content in green mussel before and after baking and steaming process
มหาวิทยาลัยมหิดล
Chumlong Arunlertaree;Anadi Nitithamyong
Picheat Teeravutcharagorn
วิทยานิพนธ์/Thesis
Calcium fortification in soybean yoghurt and in-vitro bioavailability
มหาวิทยาลัยมหิดล
ปิยนันท์ สงวนพฤกษ์;Prapasri Puwastien;Prapaisri P Sirichakwal;Anadi Nitithamyong
Piyanun Sanguanpruke
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of dietary fiber-enriched instant noodles
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Visith Chavasit
Piya-anong Prairahong
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of complementary food for infants in vitamin A-deficient areas
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong
Pornphan Sakharin
วิทยานิพนธ์/Thesis
Mutagenic and antimutagenic potential of monosodium glutamate production waste (BX liquid) treated with nitrite in the Ames test and the wing spot test using Drosophila melanogaster
มหาวิทยาลัยมหิดล
Kaew Kangsadalampai;Visith Chavasit;Anadi Nitithamyong
Pranee Kiatsurayanont
วิทยานิพนธ์/Thesis
Antimutagenicity of raw and cooked Brassica oleracea vegetables using somatic mutation and recombination test
มหาวิทยาลัยมหิดล
Kaew Kangsadalampai;Anadi Nitithamyong
Sawaros Kijja
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of reduced-fat bakery products using modified starch
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Visith Chavasit;Somkiat Kosulwat
Saranya Huangiam
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of fiber-enriched doughnuts using ground soybean hulls and the effect on absorption of frying oil
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Somkiat Kosulwat
Suchada Sukkra
วิทยานิพนธ์/Thesis
Antimutagenicity of water extract from Thai indigenous vegetables using somatic mutation and recombination test
มหาวิทยาลัยมหิดล
Kaew Kangsadalampai;Anadi Nitithamyong
Sutinee Saseelung
วิทยานิพนธ์/Thesis
Potential utilization of herb for microbial growth inhibition in coconut juice
มหาวิทยาลัยมหิดล
Acharaporn Sungpetch;Anadi Nitithamyong
Suthira Soongsawang
วิทยานิพนธ์/Thesis
Antimutagenicity of Thai fruit and herbal wines on urethane induced somatic mutation and recombination in drosophila melanogaster
มหาวิทยาลัยมหิดล
Kaew Kangsadalampai;Anadi Nitithamyong
Suwanna Khiewprain
วิทยานิพนธ์/Thesis
Food industrial by-product utilization by using the extrusion process
มหาวิทยาลัยมหิดล
Acharaporn Sungpetch;Pracha Boonyasirikool;Anadi Nitithamyong
Supatinee Suksom
วิทยานิพนธ์/Thesis
Adoption of process for cookies with candied water hyacinth among members of housewife groups : a case study of Nakhon Pathom province
มหาวิทยาลัยมหิดล
Sanchai Sutipanwihan;Anadi Nitithamyong;Supang Ruangchai
Patamabhorn Kerdchoochuen
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of rice-based noodles containing soy ingredients and hydrocolloids as quality improvers
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Somkiat Kosulwat
Pichsinee Hunsuwan
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of frozen reduced-fat and cholesterol roti using a soy-based egg replacer
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Sitima Jittinandana
Watcharapol Khoonin
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of reduced-fat spoonable and pourable salad dressings using okra (Abelmoschus esculentus (L.) Moench) gum as a fat replacer
มหาวิทยาลัยมหิดล
;Anadi Nitithamyong;Nattapol Tangsuphoom;Sitima Jittinandana
Krittaluck Vijitragool
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of dietary fiber on plasma levels of insulin, estradiol, progesterone, glucose and lipids in normal Thai women
มหาวิทยาลัยมหิดล
Supornpim Chearskul;Prapaisri P Sirichakwal;Anadi Nitithamyong
Navaporn Supingklud
วิทยานิพนธ์/Thesis
The effect of dietary fiber on hydrogen and methane production in vegetarians
มหาวิทยาลัยมหิดล
Prapaisri P. Sirichakwal;Prapasri Puwastien;Anadi Nitithamyong
Nantana Suppapitnarm
วิทยานิพนธ์/Thesis
Nutritive values and sensory acceptability of red tilapia : a comparative study of freshwater and seawater cultured fish
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Charoen Nitithamyong;Prapasri Puwastien
Suthida Chatvuitinun
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of reduced-calorie frozen desserts using pectin as fat replaces and aspartame as sweetener
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Visith Chavasit
Sanuch Kotchabhakdee
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of dietary fiber-enriched bakery products containing dried okara and defatted dried okara
มหาวิทยาลัยมหิดล
;Anadi Nitithamyong;Somkiat Kosulwat
Rujirej Nuntisak
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of high-fiber snack bars containing soybean hulls, pineapple core and wheat bran
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Prapaisri Sirichakwal
Arunee Wongkasemsombat
วิทยานิพนธ์/Thesis
Mutagenicity modification of oolong tea on nitrite treated filtrate of five-spice seasoned pork :|bstudies on precursor formed during cooking and on mutagenic product in acid solution using ames test
มหาวิทยาลัยมหิดล
Kaew Kangsadalampai;Visith Chavasit;Anadi Nitithamyong
Linna Tongyonk
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of maillard reaction products (MRPs) on mutagenicity of nitrite-aminopyrene reaction product : studies on formation of mutagen and on final product
มหาวิทยาลัยมหิดล
Kaew Kangsadalampai;Anadi Nitithamyong;Wannee Kusamran
Renu Chongmankongcheep
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of high fiber bakery products and Thai traditional sweets containing soybean hulls
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong
Manee Arpanantikul
วิทยานิพนธ์/Thesis
Direct mutagenic potential of polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) treated with nitrite in simulated gastric condition : comparison between authentic PAHs and PAH-containing fraction derived from smoked and charcoal-broiled foods using Ames assay
มหาวิทยาลัยมหิดล
Kaew Kangsadalampai;Anadi Nitithamyong;Wannee Kusamran
Kanocvan Manoonphol
วิทยานิพนธ์/Thesis
Study on formulation of high fiber cookies containing pineapple core
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Chittima Singhavanich;Visith Chavasit;Ratanasuda Phan-urai
Suvannee Teerapapthamkul
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of modified fat butter cake using ocimum canum mucilage as a fat replacer
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Sitima Jittinandana
Kwankaew Kangsadalampai
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of fructooligosaccharides (FOS)-fortified guava juice
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Pornrat Sinchaipanit
Haine, Aung Thu
วิทยานิพนธ์/Thesis
Physicochemical properties of biopolymer-stabilized colloidal particles : microfibrillated cellulose-stabilized emulsions and β-lactoglobulin-coated gold nanoparticles
มหาวิทยาลัยมหิดล
Manop Suphantharika;Pairoj Luangpituksa;Promluck Somboonpanyakul;Anadi Nitithamyong
Thunnalin Winuprasith
วิทยานิพนธ์/Thesis
Extraction of a natural colorant from dragon fruit peel and determination of its properties
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Pongtorn Sungpuag
Chatchanok Chuaynual.
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formulation of inulin-enriched instant rice porridge
มหาวิทยาลัยมหิดล
Anadi Nitithamyong;Kunchit Judprasong
Wanwilai Chaimanakij.
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 0
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 3,121
รวม 3,121 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 44,086 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 1,373 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 27 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 7 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 2 ครั้ง
รวม 45,495 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.124