แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Species Diversity of Molds in Thai Traditional Fermentation Starters (Loog-Pang)

Organization : Kasetsart University. Faculty of Science. Department of Microbiology

Organization : Kasetsart University. Faculty of Science. Department of Microbiology

Organization : Kasetsart University. Faculty of Science. Department of Microbiology

Organization : Kasetsart University. Faculty of Science. Department of Microbiology
keyword: mold
; species diversity
; Thai
; fermentation starter
; loog-pang
Abstract: The results of investigation on the number of molds and mold species presented in loog-pang, a dry form of fermentation starter for production of traditional fermented products, collected in Thailand revealed that in 38 samples of loog-pang kao-mag (for alcoholic sweetened rice production) the number of mold were 2.0 ¥ 103 - 1.6 ¥ 106 cfu/g and 91 mold isolates were collected. The mold numbers in 19 samples of loog-pang lao (for rice wine production) were 7.0 ¥ 103 - 1.8 ¥ 106 cfu/g and 35 mold isolates derived. Identification of 91 mold isolates from loog-pang kao-mag showed that most isolates belonged to the genus Amylomyces (31) and Rhizopus (27). The remaining isolates were in the genus Actinomucor (5) Aspergillus (9), Mucor (2), Monascus (2) and Penicillium (1) while 13 isolates were Aspergillus niger group and 1 was unidentified isolate. Most of 35 isolates obtained from loog-pang lao were also in the genus Rhizopus (15) and Amylomyces (12). Other isolates were in the genus Actinomucor (5) and Mucor (1) while 2 were Aspergillus niger group. As many as 31 samples (81.6%) of loog-pang kao-mag contained Amylomyces sp. while Rhizopus sp. found only in 5 samples (13.2%). Among 19 samples of loog-pang lao Rhizopus sp. was found in 15 samples (79%) while Amylomyces sp. was in 11 samples (57.9%). Most isolates of the genus Amylomyces and Rhizopus showed relatively strong amylolytic activity.
Kasetsart University. Office of the University Library
Address: BANGKOK
Email: tdckulib@ku.ac.th
Created: ก.ค-ก.ย. 2548
Modified: 2009-10-07
Issued: 2009-10-07
บทความ/Article
application/pdf
วิทยาสารเกษตรศาสตร์ (สาขาวิทยาศาสตร์), 39(3) หน้า 511-518
eng
©copyrights Kasetsart University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 A0804281407568187.pdf 42.64 KB29 2021-02-19 22:53:36
ใช้เวลา
0.043021 วินาที

Savitree Limtong
Title Contributor Type
Physiological study and alcohol oxidase gene(s) of thermotolerant methylotrophic yeasts isolated in Thailand
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Nantana Srisuk;Savitree Limtong;Yurimoto, Hiroya;Sakai, Yasuyoshi;Kato, Nobuo
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
บทความ/Article
Yeast Diversity in Thai Traditional Fermentation Starter (Loog-pang)
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Savitree Limtong;Somporn Sintara;Poonpilai Suwanarit;Napha Lotong

บทความ/Article
Optimization of Docosahexaenoic Acid (DHA) Production and Improvement of Astaxanthin Content in a Mutant Schizochytrium limacinum Isolated from Mangrove Forest in Thailand
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Wassana Chatdumrong;Wichien Yongmanitchai;Savitree Limtong;Wanchai Worawattanamateekul

บทความ/Article
Diversity of Fungi in Mangrove Forest
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Poonpilai Suwanarit;Watcharin Sriswadskulmee;Savitree Limtong;Wichien Yongmanitchai;Sanit Aksornkoae

บทความ/Article
Species Diversity of Molds in Thai Traditional Fermentation Starters (Loog-Pang)
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Savitree Limtong;Sompon Sintara;Poonpilai Suwanarit;Napha Lotong

บทความ/Article
Sompon Sintara
Title Contributor Type
Species Diversity of Molds in Thai Traditional Fermentation Starters (Loog-Pang)
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Savitree Limtong;Sompon Sintara;Poonpilai Suwanarit;Napha Lotong

บทความ/Article
Poonpilai Suwanarit
Title Contributor Type
Studies on mycorrhizal fungi of maize in Thailand
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Poonpilai Suwanarit;Charan Chettanachitara
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
บทความ/Article
Studies on the root fungi of maize
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Poonpilai Suwanarit;Charan Chettanachitara
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
บทความ/Article
Studies on mycorrhiza in corn
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Poonpilai Suwanarit;Yanee Tretanuchai;Charan Chettanachitara;Amara Chantanao
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
บทความ/Article
Collection and spore production by pot culture of vesicular arbuscular mycorrhizal fungi of corn
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Poonpilai Suwanarit;Rapeepun Chewatanaruk;Natteewan Poonwan;Charan Chettanachitara;Amara Chantanao
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
บทความ/Article
Hyperparasite of VA mycorrhizal fungi
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Poonpilai Suwanarit;Amara Chantanao;Malee Suwana-adth
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
บทความ/Article
Species of fungi hyperparasitising on VA mycorrhizal fungi
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Poonpilai Suwanarit;Rapeepun Chewatanaruk;Amara Chantanao;Malee Suwana-adth
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
บทความ/Article
Yeast Diversity in Thai Traditional Fermentation Starter (Loog-pang)
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Savitree Limtong;Somporn Sintara;Poonpilai Suwanarit;Napha Lotong

บทความ/Article
Sequence-Tagged Site of Defense-Related Genes for Resistant/ Susceptible Eucalypt Selection to Cryptosporiopsis eucalypti
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Yuttana Singchada;Saowanee Suputtitada;Poonpilai Suwanarit;Somsak Apisitwanich

บทความ/Article
Diversity of Fungi in Mangrove Forest
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Poonpilai Suwanarit;Watcharin Sriswadskulmee;Savitree Limtong;Wichien Yongmanitchai;Sanit Aksornkoae

บทความ/Article
Species Diversity of Molds in Thai Traditional Fermentation Starters (Loog-Pang)
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Savitree Limtong;Sompon Sintara;Poonpilai Suwanarit;Napha Lotong

บทความ/Article
Combination of Laccase, Xylanase and Cellulase in Lignocellulose Degradation by White Rot Fungi, Lentinus polychrous Lev. and L. squarrosulus Mont.
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Charida Pukahuta;Poonpilai Suwanarit;Emiko Shianagawa;Hoshida, Hisashi ;Nishizawa, Yoshinori

บทความ/Article
Napha Lotong
Title Contributor Type
Yeast Diversity in Thai Traditional Fermentation Starter (Loog-pang)
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Savitree Limtong;Somporn Sintara;Poonpilai Suwanarit;Napha Lotong

บทความ/Article
Species Diversity of Molds in Thai Traditional Fermentation Starters (Loog-Pang)
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Savitree Limtong;Sompon Sintara;Poonpilai Suwanarit;Napha Lotong

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 10
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,230
รวม 2,240 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 423,048 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 944 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 906 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 155 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 38 ครั้ง
มหาวิทยาลัยการกีฬาแห่งชาติ = 35 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 29 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 11 ครั้ง
รวม 425,166 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.104