แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Effect of Drying Conditions on Qualities of Dried Wampee [Clausena lansium (Lour.) Skeels].

Organization : Kasetsart University. Faculty of Agro-Industry. Department of Product Development

Organization : National Pingtung University of Science and Technology. Department of Food Science

Organization : National Pingtung University of Science and Technology. Department of Food Science

Organization : Kasetsart University. Faculty of Agro-Industry. Department of Product Development

Organization : Kasetsart University. Faculty of Agro-Industry. Department of Product Development
keyword: wampee
; volatiles
; GC-MS
; sabinene
; monoterpene
Abstract: Dried wampee becomes a well known preserved product of Nan province. The effects of 4 drying conditions on qualities of dried wampee were evaluated. Chosen drying conditions were hot air drying at 60∞C, hot air drying at 45∞C, vacuum drying at 45∞C, and sun drying. Experiment on drying process revealed that drying times of drying conditions stated to reach 14 % (wb) moisture content were 17, 42, 50, and 32 h, respectively. The total change in product color, DE were observed to be 21.49, 13.72, 6.61, and, 12.75, respectively. Vacuum drying at 45∞C, with 6.61 DE gave the best color of dried wampee but took the longest drying time. Sun drying had 12.75 DE which was reasonably good color and also had reasonable time of drying (32 h). Fifty consumer evaluation on these products using 9-points hedonic scale indicated that sun-dried wampee was the most significantly preferred product with 7.1 of overall acceptance. Analysis of the essential oils by GC-MS, obtained from fresh fruit (0.11%) and sundried fruits (0.50%), found 40 components. The major constituents were sabinene, a-pinene, and 1-phellandrene.
Kasetsart University. Office of the University Library
Address: BANGKOK
Email: tdckulib@ku.ac.th
Created: ก.ค-ก.ย. 2548
Modified: 2552-10-06
Issued: 2009-10-06
บทความ/Article
application/pdf
วิทยาสารเกษตรศาสตร์ (สาขาวิทยาศาสตร์), 39(3) หน้า 416-423
eng
©copyrights Kasetsart University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 A0804281351431093.pdf 63.13 KB28 2018-05-18 16:42:22
ใช้เวลา
0.040046 วินาที

Pratheung Chokeprasert
Title Contributor Type
Studies on development of mafai jeen [Clausena lansium (Lour.) Skeels] products
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Pratheung Chokeprasert
Chintana Oupadisskoon
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of Drying Conditions on Qualities of Dried Wampee [Clausena lansium (Lour.) Skeels].
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Pratheung Chokeprasert;Huang, Tzou-Chi ;Chen, Ho-Hsien ;Sombat Khotavivattana;Chintana Oupadisskoon

บทความ/Article
Huang, Tzou-Chi
Title Contributor Type
Effect of Drying Conditions on Qualities of Dried Wampee [Clausena lansium (Lour.) Skeels].
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Pratheung Chokeprasert;Huang, Tzou-Chi ;Chen, Ho-Hsien ;Sombat Khotavivattana;Chintana Oupadisskoon

บทความ/Article
Chen, Ho-Hsien
Title Contributor Type
Effect of Drying Conditions on Qualities of Dried Wampee [Clausena lansium (Lour.) Skeels].
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Pratheung Chokeprasert;Huang, Tzou-Chi ;Chen, Ho-Hsien ;Sombat Khotavivattana;Chintana Oupadisskoon

บทความ/Article
Sombat Khotavivattana
Title Contributor Type
Effect of Drying Conditions on Qualities of Dried Wampee [Clausena lansium (Lour.) Skeels].
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Pratheung Chokeprasert;Huang, Tzou-Chi ;Chen, Ho-Hsien ;Sombat Khotavivattana;Chintana Oupadisskoon

บทความ/Article
Extraction of agar from seaweeds in southern Thailand
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
Sombat Khotavivattana
Chaiyute Thunpithayakul
วิทยานิพนธ์/Thesis
Chintana Oupadisskoon
Title Contributor Type
Effect of Drying Conditions on Qualities of Dried Wampee [Clausena lansium (Lour.) Skeels].
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Pratheung Chokeprasert;Huang, Tzou-Chi ;Chen, Ho-Hsien ;Sombat Khotavivattana;Chintana Oupadisskoon

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 10
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 3,666
รวม 3,676 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 115,347 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 93 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 8 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 1 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 1 ครั้ง
รวม 115,450 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.101