แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Effect of Dry- and Wet-Milling Processes on Chemical, Physicochemical Properties and Starch Molecular Structures of Rice Starches

Organization : Kasetsart University. Faculty of Agro-Industry. Department of Food Science and Technology

Organization : Kasetsart University. Faculty of Agro-Industry. Department of Food Science and Technology
keyword: rice starch
; physicochemical properties
; dry-milled
; wet-milled
; starch molecular structure
Abstract: Rice starches from low amylose (Pathum Thani 1), medium amylose (RD 7) and high amylose (Leuang 11) varieties prepared from dry- and wet-milling processes were investigated. Dry-milled rice starches contained significantly (p<0.05) higher amounts of damaged starch than wet-milled rice starches in all rice varieties. The scanning electron micrographs (SEM) of starch granules confirmed that damaged starches occurred from the dry-milling process more than from the wet-milling process. The enthalpy required to gelatinize dry-milled rice starches (8.11-9.53 J/g) from all rice varieties was significantly (p<0.05) lower than those of wet-milled rice starches (9.24-12.48 J/g). The peak viscosity (257.75- 353.80 RVU) and final viscosity (248.64-391.00 RVU) of dry-milled rice starches measured by Rapid Visco Analyser (RVA) were significantly (p<0.05) lower than those of wet-milled rice starches. Rice starch molecular weight distributions obtained by size-exclusion chromatography with RI and multiangle laser light scattering detection (SEC-RI-MALLS) showed that dry-milled rice starch samples contained lower amounts of the high molecular weight portion of starch (amylopectin) than wet-milled samples. The molecular weight of both amylopectin from dry-milled rice starches (0.95-1.7 ? 107 Da) was lower than that of wet-milled rice starches (1.11-1.90 ? 107 Da), suggesting that the dry-milling process caused a higher degree of starch fragmentation than the wet-milling process.
Kasetsart University. Office of the University Library
Address: BANGKOK
Email: tdckulib@ku.ac.th
Created: ก.ค.-ธ.ค. 2549
Modified: 2009-09-24
Issued: 2009-09-24
บทความ/Article
application/pdf
วิทยาสารเกษตรศาสตร์ (สาขาวิทยาศาสตร์), 40(6) หน้า 125-134
eng
©copyrights Kasetsart University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 A080403144319.pdf 207.2 KB11 2018-05-18 16:31:14
ใช้เวลา
0.032653 วินาที

Anocha Suksomboon
Title Contributor Type
Effect of dry-and wet-milling processes on rice flour, rice starch and rice noodle properties
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Anocha Suksomboon
Onanong Naivikul
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of Dry- and Wet-Milling Processes on Chemical, Physicochemical Properties and Starch Molecular Structures of Rice Starches
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Anocha Suksomboon;Onanong Naivikul

บทความ/Article
Onanong Naivikul
Title Contributor Type
Microstructural changes in instant noodles during production via triple staining and confocal laser scanning microscopy and scanning electron microscopy
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Lalana Chewangkul;Onanong Naivikul;Wunwiboon Garnjanagoonchorn;Oates, Christopher G.;Klanarong Siroth;Thongchai Suwonsichon
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
บทความ/Article
Processing of Frozen Parboiled Rice Product
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Numfon Sitachitta;Kurosiyah Yamirudeng;Onanong Naivikul

บทความ/Article
Modification of Cassava Starch by Esterification and Properties of Cassava Starch Ester Films
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Sudarat Jerachaimongkol;Vanee Chonhenchob;Onanong Naivikul;Ngamtip Poovarodom

บทความ/Article
Effect of Dry- and Wet-Milling Processes on Chemical, Physicochemical Properties and Starch Molecular Structures of Rice Starches
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Anocha Suksomboon;Onanong Naivikul

บทความ/Article
Modification of Rice Flour by Heat Moisture Treatment (HMT) to Produce Rice Noodles
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Korrakot Lorlowhakarn;Onanong Naivikul

บทความ/Article
Characterization of Pregelatinized and Heat Moisture Treated Rice Flours
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Chuleekorn Wadchararat;Masubon Thongngam;Onanong Naivikul

บทความ/Article
Enzymes-Resistant Starch (RS III) from Pullulanase- Debranched High Amylose Rice Starch
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Jirapa Pongjanta;Anchanee Utaipatanacheep;Onanong Naivikul ;Kuakoon Piyachomkwan

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 6,295
รวม 6,296 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 152,063 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 1,226 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 10 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 3 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 1 ครั้ง
รวม 153,303 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.33