| 1 |  | NUTRITION (179) (1)  ศึกษาการเพาะเลี้ยงเนื้อเยื่อและปริมาณธาตุอาหารของสายพันธุ์เห็ดบางชนิดในป่าภาคตะวันออกเฉียงเหนือของประเทศไทย
 ไพรินทร์ กปิลานนท์;ปกขวัญ หุตางกูร  ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
 (2)  Nutrient remove by using nitrite as an electron acceptor in sequencing batch biofilm reactor
 Chanyud Kritsunankul ;Chalermraj Wantawin  ;ชาญยุทธ กฤตุนันท์กุล ;เฉลิมราช วันทวิน  ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (บทความ/Article)
 (3)  การมีส่วนร่วมของชุมชนในการเฝ้าระวังภาวะโภชนาการในศูนย์พัฒนาเด็กเล็ก ตำบลป่าแดด อำเภอแม่สรวย จังหวัดเชียงราย
 นงค์นุช กันทะปัน  ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (4)  Effects of Asiatic pennywort (Centella asiatica L. Urban) leaves, a replacement of antibiotics, on growth performance, mucosal enzyme activities of the small intestine and nutrient digestibility in broiler chickens
 Koonphol Pongmanee  ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (5)  Socio-economic factors affecting nutritional status among children under five years old in Vuthu district, Thai Binh province, Vietnam in 2004
 Vu, Ngoc Long ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (6)  Socio-economic factors affecting nutritional status among children under five years old in Vuthu district, Thai Binh province, Vietnam in 2004
 Vu, Ngoc Long ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (7)  Nuritional status in children under 18 months and associations with community s characteristics in 5 provinces in Vietnam
 Thach Duc Tran ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (8)  The application of school health promotion model on nutrition promotion in primary school students of Department of Education Bangkok Metropolitan
 Nuchada Nuchanon ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (9)  Dissolution and availability of rock phosphates for rice cultivation in acid sulfate soils of Thailand
 Sukunya Yampracha ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (10)  The pressures of nutritional requirements, increases in population and per capita income on Thai agriculture, 1967-1971
 Supanee Milindankura  ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (11)  Effects of dietary inorganic iron supplementation on laying performance, egg quality and egg's iron content
 Phouvee Vilay ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (12)  Predicting height growth of young Pinus kesiya from soil-plant nutrients and needle traits
 Bunvong Thaiutsa ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (บทความ/Article)
 (13)  Effects of leaves nutrient contents in different mulberry varieties on silkworm Bombyx mori (L)
 Khayan Suwan ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (14)  Ruminant nutrition technology research project (runterp)
 Metha Wanapat ;Chalong Wachirapakorn;Saksit Chanthai;Somsak Sarangbin;Kritapon Sommart;Suthipong Uriyapongson;Wetchasit Toburan;Nirote Sornsoongnern;Sarakit Thawinprawat;Weerasak Wongsrikeao;Chaiyawan Wattanachant;Pittaya Palanit;Surachai Suwanlee;Wuttipo ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (งานวิจัย/Research report)
 (15)  Role of sulfur supplementation on rumen fermentation and utilization efficiency of fresh cassava foliage and cassava hay in ruminants.
 Chamnanwit Promkot ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (16)  Nutritional value edible insects
 Piyanuch Bophimai ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (17)  Zinc level in typical Northeastern Thai diet
 รุ่งเพ็ชร ตั้งรัศมีประเสริฐ;ประณิธิ หงสประภาส;พัชรี บุญศิริ;จุรีรัตน์ ปู่อาจ;พจน์ ศรีบุญลือ ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (งานวิจัย/Research report)
 (18)  Parental knowledge of the harmful effects of children's junk food consumption : a survey of parents of schoolchildren at a school in Bangkok
 Siwadee Suksawate ;มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (19)  Immunomodulating effects and stability of limonin from lime seeds
 Somrutai Jitpukdeebodintra ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (20)  Green Matter Yield and Nutritive Value of Some Forages Grown During the Dry and Prerainy Seasons 1 green matter yield.
 Di-Donato, Rose-Marie;Saowanit Kuprasert ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
 (21)  Effectiveness of the food experience program on promoting vegetable and fruit consumption among kindergarten children
 Kingkarn Iedsee ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (22)  Nutritional health-promoting behavior among hyperlipidemic women
 Wandee Kahawong ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (23)  Development of weight control program for overweight working women
 Wanicha Kitvorapat ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (24)  Factors influencing nutritional and exercise behaviors of hypertensive patients in Sainoi district, Nonthaburi province
 Saifon Tantayothin ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (25)  Nutrition intervention : a potential factor for economic growth and development
 Bateman, Brent, 1943- ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (26)  Nutrient composition in selected Thai desserts
 Kanokwun Visasa ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (27)  Factors affecting obesity among preschool children in Nonthaburi, Thailand
 Pannee Un-Em ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (28)  Factors related to healthy eating behaviors among first year Mahidol University students in Salaya, Nakhon Pathom, Thailand
 Akiko Mii ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (29)  The contribution of breakfast to nutrient intakes of thai school-aged children : case study in basic education commission (BEC) area 3
 Jureeporn Nounmusig ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (30)  Institutional canteen food service management towards the nutrition standard : a case study in Phramongkutklao College of Medicine
 Areewan Sengtrakul ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (31)  Sweets & Children : senses, consumer culture, and society
 Waraporn Boonkaewwan ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (32)  Isoflavone content and nutritive value of soyfoods in Thai vegetarian diets
 Sompit Chuenjitsaowakhon ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (33)  Modification of lunch menus in a "Thai children can do it" school, Muang district, Nakhonratchasima province, Thailand
 Sujitra Sumonnork ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (34)  Extraction of dietary fiber from lemon grass residue and its application in foods
 Theerachai Wongmetinee ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (35)  Iron availability from weaning foods
 Janejira Phromsiri ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (36)  Obesity and related factors among students grad 7-12 in Phuttha Monthon District  Nakhon Pathom Province Thailand
 Nguyen Thanh ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (37)  Nutritional status and related factors among elementary school students in Banda Aceh Municipality  Nangroe Aceh Darussalam province Indonesia
 Badrialaily ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (38)  Nutritional status and related factors among elementary school students in Banda Aceh Municipality  Nangroe Aceh Darussalam province Indonesia
 Badrialaily ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (39)  Nutritional status and related factors among elementary school students in Banda Aceh Municipality  Nangroe Aceh Darussalam province Indonesia
 Badrialaily ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (40)  Intestinal absorption of fluid containing different composition of carbohydrates in sedentary and athletes
 Phuntila Tharabenjasin ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (41)  Intestinal absorption of fluid containing different composition of carbohydrates in sedentary and athletes
 Phuntila Tharabenjasin ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (42)  Factors influencing obesity in the 4th to 6th grade school children in Muang district Kanchanaburi province
 Rasameekhae Siripachote ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (43)  Comparison of the effects of cereal cream and coconut milk consumption on serumcholesterol level
 Sirikamon Thanpitool ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (44)  Knowledge and perception of mothers about nutritional status of children under five years of age in Bahu Health Center Manado city North Sulawesi province Indonesia
 Langi Grace Kerly Lony ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (45)  Effect of creatine supplementation combined with resistance training on physical fitness of baseball players
 Nawarat Witthawatsukol ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (46)  Sugar consumption within school food environment among 5th and 6th grade primary school student in Ronkgwang District Phrae province Thailand
 Tiwasai Thammasorn ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (47)  Effects of school-social network on childhood obesity prevention (Snocop) in primary schools Saraburi province
 Pannee Banchonhattakit ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (48)  Determination of iron availability from Halal foods
 Siriluk Porkaew ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (49)  An application of transtheoretical model for promoting healthy eating concern in grade 7 students at Triamudomsuksa Pattanakarn Bangyai School Nonthaburi province Thailand
 Suwanna Limcharoenchai ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (50)  Development of a nutrition educational tool fordiabetic patients in Bhutan based on the basic level of carbohydate counting concept
 Dzed Laigden ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (51)  Effects of monascus strains and their nutrients on the production of Adlay Angkak
 Patcharee Pattanagul  ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (52)  การวิเคราะห์สถานการณ์การป้องกันภาวะโภชนาการเกินในเด็กวัยเรียน โรงเรียนบ้านปงสนุก เทศบาลนครลำปาง
 สุนทรีย์ คำลือ ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (53)  Options for overcoming of interration between genotype and environment by improvements in husbandry and feeding mangement of beef cattle
 Trung, Dang Dinh  ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (54)  Effectiveness of a nutritional education program for promoting healthy eating among the elderly in the northeastern region of Thailand
 Nongyaow Meethien  ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (55)  The diffusion of consumption behavior on dietary supplement products : a study in Nakhon Pathom province
 Supen Leethochawalit1960- ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (56)  Formulation of pre-event meals and their effect on endurance performance in athletes
 Panik Avirutdhakarn ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (57)  Lactose digestion and tolerance after consumption ready-to-eat cereal breakfast and milk in adolescents
 Wanna Taveethavornsawat ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (58)  The assessment of nutritional status of the elderly living in Baan Bangkae home for the aged
 Gene Charoonruk ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (59)  Development of appropriate food menus for local pregnant women in Ubonratchathani province
 Piyarat Tunwetchasin ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (60)  A feasibility study on the food offerings from monks to serve the pupils who have nutritional problems a case study : Ban Nong Ta Loom Puk primary school, amphur Nangrong, Burirum province, Thailand
 Uthaiwan Saleephon ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (61)  The effectiveness study of Sinlek rice consumption on improvement of iron status in Hill-Tribe children
 Orraya Porniammongkhol ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (62)  A study of factors affecting nutritional status of school children in Songkhla province, the Southern part of Thailand
 Watcharee Pornruksadee ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (63)  Causal relationship between nutrition promoting behaviors and pregnancy outcome in low income pregnant women
 Boonsri Kittichotpanich ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (64)  Utilization of dried fairy shrimp (Streptocephalus sirindhornae) as a source of carotenoids for flowerhorn cichlid
 Bancherd Sornsupharp ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (65)  Food consumption patterns and bone density of Thai menopausal women : a comparison between vegetarians and non-vegetarians
 Chomjit Wongrattanachai ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (66)  Creating a computerizied method for dietary planning by using Thai food exchange lists
 Woravimol Krittaphol ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (67)  Lipid profile in an elderly, institutionalized and non-institutionalized population
 Piyanuch Jittanoon ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (68)  Viscosity and nutrient content of germinated rice and its weaning food product
 Thongplew Pleumpanya ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (69)  A study of menarcheal age and its contributing factors between urban and rural girls
 Aimorn Pasiphol ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (70)  Application of nutritional screening tools in cancer outpatients with chemotherapy at Prapokklao Hospital, Chanthaburi Province
 Yukon Chantalert ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (71)  Application of nutritional screening tools in cancer outpatients with chemotherapy at Prapokklao Hospital, Chanthaburi Province
 Yukon Chantalert ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (72)  Effect of oilseeds supplementation on enhancing polyunsaturated fatty acids in beef cattle
 Wantanee Polviset ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (73)  Iron absorption from vegetarian diets
 Malinee Dhanarun ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (74)  Development of reference recipes for commonly consumed Thai one-plate dishes and snacks and their nutritive values
 Suchada Suphanpayak ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (75)  Iodine consumption behaviors among mothers of primary school students with iodine deficiency disorders
 Waratip Kankarn ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (76)  The evaluation of feasibility in using high calcium fish powder fortified in local diets of pregnant women in Ubon Ratchathani province
 Sirirat Lorkerdphol ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (77)  The Association between nutritional practices and protein energy malnutrition among under five years old children in Bogale township, Myanmar
 Thazin Oo, Kyawt ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (78)  Nutritional status and adequacy of nutritional support among medical patients with mechanical ventilators
 Chadaporn Pramparmamon ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (79)  The effect of milk/yogurt consumption on protein and iron status in Thai adolescent subjects
 Harutai Kornawakan ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (80)  Effect of nutrition education to the mothers of preschool children using a simplified guide book
 Sumalee Piyawat ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (81)  Effects of varying levels of protein intake on nitrogen, calcium and phosphorus utilization in young children
 Uruwan Valaiphatchara ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (82)  Iron and nutritional status, physical and cognitive performance of school adolescents in Nakhon Chaisri district, Nakhon Pathom province
 Tasaneewan Phu-Aree ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (83)  Formulation and evaluation of supplementary foods for Thai pregnant women
 Utumporn Booranasubkajorn ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (84)  Formulation and evaluation of supplementary foods for Thai pregnant women
 Utumporn Booranasubkajorn ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (85)  Effect of soybean supplementation on essential fatty acid status in institutionalized Thai adolescents
 Boondee Limpaitoon ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (86)  Iron status in Thai recruits
 Sungval Tunsiri ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (87)  Effect of soybean supplementation on iron status in institutionalized Thai adolescents
 Sriwatana Songchitsomboon ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (88)  Thiamin and riboflavin status in Thai recruits
 Sujing Wongdacharkul ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (89)  The causes and factors affecting food habits of pregnant and lactating women, and preschool children : a case study at Ban Siow, Kalasin province
 Pissanu Uttamavatin ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (90)  Anthropometric parameters of school children in selected central and Northeast provinces
 Sujit Saleepan ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (91)  Production, growth and nutritive value of six forage species grown at Suranaree University of technology. I. Initial growth
 W. Suksombat ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (บทความ/Article)
 (92)  Effect of soybean supplementation on thiamin and riboflavin status in institutionalized Thai adolescents
 Rujira Sammasut ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (93)  Effect of smoking on vitamin C status
 Somporn Tungboribunrat ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (94)  Factors influencing obesity in school children in Bangkok Metropolitan
 Wanvimol Kittidilokkul ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (95)  Nutritional status, opinions, practices, and energy balance in Thai national athletes
 Kerada Krainuwat ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (96)  Effects of vitamin administration on thiamin and riboflavin status in adults
 Maliwal Chuaroon ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (97)  Assessment of nutrition research conducted in Thailand during 1980-1991
 Vilaiporn Bagchi ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (98)  Effects of Andrographis paniculata and Zingiber cassumunar mixture in the diets on productive performance, carcass quality, nutrients digestibility and intestinal histomorphology in broiler chickens
 Danet Laing ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (99)  Leaf analysis for evaluation of nutrient requirement of sweet pepper grown in soilless culture
 Wanpen Lohacharoen ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (100)  Leaf analysis for evaluation of nutrient requirement of sweet pepper grown in soilless culture
 Wanpen Lohacharoen ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (101)  Development of an educational multimedia program for healthy eating
 Soontharin Satjawatcharaphong ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (102)  Research and development of interactive web-based education on nutrition for overweight and obese Thai people
 Tisana Chanyachailert ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (103)  การวิเคราะห์สถานการณ์การปฏิบัติตามมาตรฐานด้านโภชนาการในสถานสงเคราะห์เด็กบ้านเวียงพิงค์ จังหวัดเชียงใหม่
 ศิริรัตน์ ลาภเย็น  ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (104)  Nutritional status of adolescent girls aged 14-19 years old in secondary high school of Manatutuo District Timor Leste
 Dirce Maria Soares ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (105)  Nutritional status of adolescent girls aged 14-19 years old in secondary high school of Manatutuo District Timor Leste
 Dirce Maria Soares ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (106)  Healthy menu development for elderly residents at Kaoboukaew home for elderly, Nakhonsawan province
 Jenjira Lekutai ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (107)  Effect of tomato juice consumption on lipid profiles
 Sucharat Watcharasiribunlue ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (108)  Relationship between nutritional status and food provided to children aged from 6 to 24 months in Quang Ngai province, Vietnam
 Ho, Dac Chien ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (109)  Relationship between nutritional status and food provided to children aged from 6 to 24 months in Quang Ngai province, Vietnam
 Ho, Dac Chien ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (110)  Development of multimedia website nutrition education tool for meal planning in hypertensive subjects
 Traipop Meechai ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (111)  Development of multimedia website nutrition education tool for meal planning in hypertensive subjects
 Traipop Meechai ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (112)  The prevalence of malnutrition in Thai patients with alzheimer's disease
 Sopacha Jiamrungraksa ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (113)  Factors influencing eating behavior of people with type 2 diabetes in Bhutan
 Om, Phuntsho;Aporn Deenan;Narumon Pathumarak ;มหาวิทยาลัยบูรพา (บทความ/Article)
 (114)  การเปรียบเทียบรูปแบบการนำเสนอข้อมูลโภชนาการต่อความรู้และพฤติกรรมการใช้ข้อมูลโภชนาการในนักเรียนระดับมัธยมศึกษาตอนปลาย จังหวัดพะเยา
 รุจิรา ปัญญา ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (115)  Iron, vitamin C, phytate and crude fiber contents in northeastern local vegetables
 Panarat Laohabutr ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (116)  Nutritional status in children under 18 months and associations with community's characteristics in 5 provinces in Vietnam
 Tran, Thach Duc ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (117)  Nutritional status in children under 18 months and associations with community's characteristics in 5 provinces in Vietnam
 Tran, Thach Duc ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (118)  Characterization of limonoid glycosyltransferase from citrus maximus
 Suwit Boondok ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (119)  Sector analysis of nutrition policy in Thailand : a case study in Nakhon Ratchasima province
 Warunee Khaw-kum ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (120)  ผลของการดื่มน้ำมะนาว น้ำส้มและเครื่องดื่มนักกีฬาที่มีต่อสมรรถภาพในการทำงานของร่างกาย
 โรม วงศ์ประเสริฐ ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (121)  Studies on vitamin b12 content in some Thai foods using57 co-vitamin b12
 Yupa Chantachum ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (122)  Seeing an Unseen : Nutritional status and Its determinants in Under-five children in Karachi,Pakistan
 Hiba Javed ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (123)  Sustainable animal production based on advanced knowledge
 Liang Chou Hsia ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลล้านนา (บทความ/Article)
 (124)  Determination of essential nutrients in raw milk
 Rubporn Kittivachra;Rommanee Sanguandeekul;Rungpetch Sakulbumrungsil;Penphimon Phongphanphanee;Jitima Srisomboon ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
 (125)  Effects of dietary crude protein levels on nutrient digestibility and growth performance of Thai indigenous male goats
 Jeerasak Chobtang;Kabuan Intharak;Auraiwan Isuwan ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
 (126)  Properties of healthy oil formulated from red palm, rice bran and sesame oils
 Mayuree Chompoo;Nanthina Damrongwattanakoo;Patcharin Raviya ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
 (127)  Properties of healthy oil formulated from red palm, rice bran and sesame oils
 Mayuree Chompoo;Nanthina Damrongwattanakoo;Patcharin Raviya ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
 (128)  Effects of hom nil rice and black glutionus rice extracts on mutagenicity of nitrite-treated aminopyrene and nitrite-treated chicken extract using ames test
 Kamala Sadabpod ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (129)  Effects of adding liquid DL-methionine hydroxy analog free acid in drinking water on production performance, gut physiological properties and ecology of chickens
 Kanokkarn Poosuwan ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (130)  Predictors of nutritional status among children 2-5 years old in Wulanggitang, East Nusa Tenggara, Indonesia
 Yasinta Betan ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (131)  Nutritionnal status and the levels of folate and vitamin B12 in patients with Thalassemia intermedia at Siriraj Hospital
 Phurita Thongkijpreecha ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (132)  Nutrition claims on packaged food and beverages in the context of Thai consumers
 Teenida Chaivisuth ;มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (133)  The effect of nutrition education intervention on the amount of school lunch consumption in children
 Hathaichanok Tirapongporn ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (134)  Smart foodie : a restaurant for elderly and seniors
 Dueantem Pharapraisan ;มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (135)  A concept of food and drink supplement for workout and business opportunity
 Supanun Yongcharoen ;มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (136)  The study of the key influential factors toward sports nutrition in Thailand
 Nuttapat Siriprompisal ;มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (137)  Model development of mandibular two-implant retained overdentures plus nutritional empowerment in elderly with dentures (NEED)
 Nawakamon Suriyan ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (138)  Study of fecal microbiota in healthy infant in Ubon Ratchathani province
 Belbak, Jackson Alor Meyin ;มหาวิทยาลัยอุบลราชธานี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (139)  Nutritional Values of the Gelatinous Substance in Bamboo Internodes
 Chaiyong Rujjanawate;Shisanupong Anukanon ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (บทความ/Article)
 (140)  Iconographic correlation analysis for optimization of high caloric density enteral nutrition formulation
 Tanathep Leungtongkum;Jirarat Anuntagool;Leridon, Celine ;Hamoud-Agha, Mohamad;Laguerre, Jean-Claude  ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
 (141)  Iconographic correlation analysis for optimization of high caloric density enteral nutrition formulation
 Tanathep Leungtongkum;Jirarat Anuntagool;Leridon, Celine ;Hamoud-Agha, Mohamad;Laguerre, Jean-Claude  ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
 (142)  Tourist segmentation based on food risk perception  A study of Australian tourists in Phuket
 Nichanan Blaxell ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (143)  Developing an integrated decision support system of food surveillance by using risk analysis framework: A case study in Phetchabun
 Boadsaporn Anusornpanichakul ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (144)  Effectiveness of the NERSD program in reducing HbA1c levels in  patients with uncontrolled diabetes in Northern Thailand
 Malai Pattana;Chotika Makthong;Sutatip Sanjai;Pichpinya Ruangkitkan;Nattpatt Luengthada;Chantika Yathu;Peeradone Srichan;Ratipark Tamornpark ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (บทความ/Article)
 (145)  Effectiveness of the NERSD program in reducing HbA1c levels in  patients with uncontrolled diabetes in Northern Thailand
 Malai Pattana;Chotika Makthong;Sutatip Sanjai;Pichpinya Ruangkitkan;Nattpatt Luengthada;Chantika Yathu;Peeradone Srichan;Ratipark Tamornpark ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (บทความ/Article)
 (146)  Business conceptualization analysis: e-commerce nutrition distribution, B2C multi-channel fulfillment, and community-accelerated platform
 Rupp, Kevin ;มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (147)  Deep learning networks for eating and drinking recognition based on smartwatch sensors
 Sakorn  Mekruksavanich;Ponnipa  Jantawong;Narit  Hnoohom;Anuchit  Jitpattanakul ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
 (148)  Cultivation and determination of nutrient contents of an edible wild Thai Hymenopellis
 Niego AG;Hu Y;Luangharn T;Thongklang N ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (บทความ/Article)
 (149)  Cultivation and determination of nutrient contents of an edible wild Thai Hymenopellis
 Niego AG;Hu Y;Luangharn T;Thongklang N ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (บทความ/Article)
 (150)  Context-Aware based personalized recommendation on mobile for monitoring excessive sugar consumption of Thai adolescents
 Rodjana Suwan ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (151)  Context-Aware based personalized recommendation on mobile for monitoring excessive sugar consumption of Thai adolescents
 Rodjana Suwan ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (152)  Context-Aware based personalized recommendation on mobile for monitoring excessive sugar consumption of Thai adolescents
 Rodjana Suwan ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (153)  Willingness to pay and attributes of elderly food products on elders choices in Chiang Mai
 Kantida Chavitranurak ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (154)  Factors associated with food choice among high school students in Depok, Indonesia
 Syarifah Aqilah ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (155)  Effect of dietary advice on the components of metabolic syndrome in HIV/AIDs patients with metabolic syndrome
 Patcharee Ketchaleaw ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (156)  Factors predicting nutritional scores in HIV-infected elder receiving antiretroviral therapy in Thailand
 Daylia Thet ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (157)  Estimation of Choline intake in Chiang Mai University students and staff
 Phachara Jindasereekul ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (158)  Factors influencing feeding behaviors among mothers having infants with obesity
 ;มหาวิทยาลัยบูรพา (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (159)  A review on nutritive, medicinal and commercial aspects of Asian Palmyra palm fruit
 Allwin, S. I. Jeyanth;Lititia, S.;Cherian, Serena Ann;Shelton, Bose Deepak;S. Reginold Jebitta ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
 (160)  Nutritional and rehabilitation support for children with disabilities : a case study of Uganda and Kenya
 Munjanja, Gift Tafadzwa ;มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (161)  A Model of Factors Affecting Calcium-rich Food Consumption among Lower Secondary Students in Khon Kaen: Application of Integrated Behavioral Model.
 Raksaworn Jaisaard;รักษวร ใจสะอาด ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (162)  Elemental analyzer-isotope ratio mass spectrometer for the determination of stable oxygen-18 isotope in Thai Hom Mali rice
 Supalak  Kongsri;Chunyapuk  Kukusamude ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
 (163)  Stable carbon and nitrogen analysis in Thai jasmine rice by elemental analyzer-isotope ratio mass spectrometer
 Chunyapuk  Kukusamude;Supalak  Kongsri ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
 (164)  Development and validation of smartphone nutrition application for supporting dietetic professional practice
 Thanasak Tantichaiyakul ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (165)  The Effects of local complementary foods Nutrition Education Program (NEP) on mothers knowledge and anthropometry of children aged 6-21 months
 Wahyu Retno Gumelar ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (166)  Predicting factors of exclusive breastfeeding among mothers in China : structural equation modeling
 Wu, Qian ;มหาวิทยาลัยบูรพา (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (167)  Sugar consumption within school food environment among 5th and 6th grade primary school student in Ronkgwang District Phrae province Thailand
 Tiwasai Thammasorn ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (168)  Net Energy for Lactation of Broken Rice and Cassava Chip in Dairy Cows Fed a Total Mixed Ration Silage
 Thidarat Gunha;ธิดารัตน์ กันฮะ ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (169)  The association of nutritional status and dengue severity in Thai children
 Te, Haypheng, 1987- ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (170)  Effect of Vitamin D3 supplementary shrimp diet on cuticle formation of the pacific white shrimp (Litopenaeus vannamei)
 Boonyarath Pratoomchat ;มหาวิทยาลัยบูรพา (บทความ/Article)
 (171)  Milk urea nitrogen  seasonality and relationship to reproductive performance in dairy farms, Thailand
 Suppada Kananub ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (172)  Survey of feeding practices and pet owner attitudes toward dogs and cats nutrition
 Pailin Petison ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (173)  Survey of feeding practices and pet owner attitudes toward dogs and cats nutrition
 Pailin Petison ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (174)  Effects of potassium humate and potassium fulvate on growth, nutrient status, photosynthesis and yield in tian corn
 Supanun Ngennoy ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (175)  Effects of potassium humate and potassium fulvate on growth, nutrient status, photosynthesis and yield in tian corn
 Supanun Ngennoy ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (176)  The development of deep learning methods to select passion fruit for the ageing society
 Akksatcha  Duangsuphasin;Preecha  Rungsaksangmanee;Athakorn  Kengpol;Elfvengren, Kalle ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
 (177)  Supplementation of Brazilian spinach (Alternanthera sissoo) pellets on rumen fermentation, microorganism, and mitigating ruminal methane in ruminants
 Sukruthai Sommai;สุขฤทัย สมหมาย ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (178)  House Crickets raising and processing in promoting human nutrition and food security
 Bawa, Michael ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (179)  Metabolomics and flavoromics to follow dynamic changes of Sacha Inchi seeds (Plukenetia Volubilis L.) during germination and roasting
 Kannika Keawkim ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 
 | 
| 2 |  | Nutrition aspects (4) (1)  Management of iron toxicity in rice
 Singty Voradeth ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (2)  An analysis of household's food expenditure in the Northeast of Thailand
 Suvadee Sirikasamsap ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (3)  Accessibility and compliance to iron folic supplementation among the pregnant women in two sub districts of Bhutan
 Sithey, Gyambo, 1972- ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (4)  Accessibility and compliance to iron folic supplementation among the pregnant women in two sub districts of Bhutan
 Sithey, Gyambo, 1972- ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 
 | 
| 3 |  | Nutrition Assessment (2) (1)  Model development of school lunch activities to improve iron status of primary school students in the Northeast
 Sinee Chotiboriboon ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (2)  Functitonal indices for assessment of vitamin A status in rural community
 Janya Saiui ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 
 | 
| 4 |  | nutrition behavior (1) (1)  ผลของการให้ความรู้อย่างมีแบบแผนต่อการรับรู้ความสามารถและพฤติกรรมการดูแล โภชนาการเด็กปฐมวัยที่มีภาวะขาดสารอาหารของผู้ดูแลในเขตเทศบาลนครยะลา
 มยุรี ยีปาโล๊ะ;เขมพัทธ์ ขจรกิตติยา;ยุซรอ เล๊าะแม;วนิสา หะยีเซะ ;มหาวิทยาลัยนราธิวาสราชนครินทร์ (บทความ/Article)
 
 | 
| 5 |  | Nutrition contents (1) (1)  Feasibility and acceptability of cracker product substituted by defatted rice bran flour (DRBF)
 Nisufyan Nimaming ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลล้านนา (บทความ/Article)
 
 | 
| 6 |  | Nutrition counseling (5) (1)  The effect of nutrition counseling program on nutritional status in children with congenital heart disease
 Molreudee Jitkhaw ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (2)  Individualized empowerment approach in dietary self-management to improve metabolic control in patients with type 2 diabetes
 Chanika Johnjumrut ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (3)  The effectiveness of the nutrition counseling intervention on weight control program in obese school-aged children
 Narisara Sangthien ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (4)  The effect of dietary counseling and using sodium booklet on sodium intake reduction in hypertensive patients
 Suchaya Satitpitakul ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (5)  Nutritional counseling intervention in cervical cancer patients undergoing chemoradiation
 Pattanee Pongpipat ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 
 | 
| 7 |  | Nutrition disorder (1) (1)  Nutritional status, inflammation marker, oxidative stress marker and antioxidant levels, and their prognostic values in adult cases referal for nutrition support at Srinagarind Hospital
 Patcharaporn Chaisri ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 
 | 
| 8 |  | Nutrition disorders (14) (1)  Effects of undernutrition on the incidence of ventricular fibrillation in rats
 Pornprom Yoysungnoen ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (2)  The effectiveness of empowerment program provided for community leaders in control of malnutrition among children with age 1-5 years in Amnatcharoen province
 Julasak Norkaew ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (3)  Applecation of self-efficacy theory and group process in weight management among overnutrition adolescents
 Ruja Matukul ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (4)  A path model of factors affecting nutritional status of children age under 48 months in agricultural households Warin Chamrap district, Ubon Ratchathani province, 1981
 Nipa Rojroongwasinkul ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (5)  An exploratory approach in identification of risk-factors on malnutrition between normal and malnourished children among poor socio-economic groups in urban congested areas in Bangkok
 Surapee Pupongsak ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (6)  Determining factors of food consumption behavior and nutritional status among adolescents in Bangkok metropolitan
 Saovaros Meekusol ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (7)  Assessment of iodine deficincy in Thai schoolchildren by measuring thyroid volume and urinary iodine excretion
 Sanya Suansawan ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (8)  Screening of malnutrition and risk of postoperative infections and mortality in patients undergoing abdominal surgery
 Pinmanee Reodecha ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (9)  The Effect of irvingia gabonensis on postrandial glycemic control and insulin sensitivity in non-diabetic subjects
 Anek Sony ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (10)  Iodine deficiency disorders (IDD) : the evaluation of its elimination in Khamcha-I, Mukdaharn
 Prathan Wongtala ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (11)  The effect of malnutrition on physical performance in urban male adolescence
 Worawan Ngamsubphanich ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (12)  A study on prevalence of malnutritional status, associated factors among pre-school children in Dadhikot Village Bhaktapur district rural area of Nepal
 Ganga Chitrakar ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (13)  A study on prevalence of malnutritional status, associated factors among pre-school children in Dadhikot Village Bhaktapur district rural area of Nepal
 Ganga Chitrakar ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (14)  Applecation of self-efficacy theory and group process in weight management among overnutrition adolescents
 Ruja Matukul ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 
 | 
| 9 |  | nutrition education (1) (1)  การส่งเสริมความรู้ทางโภชนาการผ่านกิจกรรมการเล่นเกมในนักเรียนระดับประถมศึกษาตอนปลายที่มีภาวะโภชนาการเกิน
 จุฑาวรรณ นวลจันทร์คง;ปัทมาภรณ์ เจริญนนท์;ศกุนตาล์ มานะกล้า ;มหาวิทยาลัยอีสเทิร์นเอเชีย (บทความ/Article)
 
 | 
| 10 |  | nutrition for cancer patients, malnutrition, cancer treatment (1) (1)  การแก้ปัญหาทางโภชนาการสำหรับผู้ป่วยมะเร็งในช่วงการบำบัดรักษา
 ทิพวัลย์ สุวรรณรักษ์ ;มหาวิทยาลัยอีสเทิร์นเอเชีย (บทความ/Article)
 
 | 
| 11 |  | Nutrition information (1) (1)  The impact of nutritional information on packaging towards Thai consumers' behavior when purchasing foods
 Nachanok Tiencharoenkul ;มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 
 | 
| 12 |  | Nutrition knowledge (1) (1)  An ingredient-based food calorie estimation system using nutrition knowledge and fusion of brightness and heat information
 Sirichai Turmchokkasam;ศิริชัย เติมโชคเกษม ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 
 | 
| 13 |  | Nutrition literacy promotion program, Nutrition literacy, Food consumption behaviour (1) (1)  ผลของโปรแกรมการส่งเสริมความรอบรู้ด้านโภชนาการต่อความรอบรู้ด้านโภชนาการ และพฤติกรรมการบริโภคอาหารของสามเณร จังหวัดสุรินทร์
 วรวุฒิ แสงทอง;สุชาดา นิ้มวัฒนากุล;วรันณ์ธร โพธารินทร์;ศุภรดา มั่นยืน;อลิษา ขุนแก้ว ;มหาวิทยาลัยนราธิวาสราชนครินทร์ (บทความ/Article)
 
 | 
| 14 |  | Nutrition of children (1) (1)  The Effects of local complementary foods Nutrition Education Program (NEP) on mothers knowledge and anthropometry of children aged 6-21 months
 Wahyu Retno Gumelar ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 
 | 
| 15 |  | Nutrition Physiology (1) (1)  Comparison of the effects of cereal cream and coconut milk consumption on serumcholesterol level
 Sirikamon Thanpitool ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 
 | 
| 16 |  | Nutrition policy (4) (1)  Developing a healthy eating policy for preschool children: Effects on diet and School policies in Phrae Province, Thailand
 Kanyarat Wirotpong  ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (2)  The interacting effects of income and food production on calorie intake: $b an analysis of 1982 Philippine data
 Adorna, Luzeta C. ;มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (3)  The development of Thai food based dietary guidance : quantification of food for daily consumption
 Kitti Sranacharoenpong ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 (4)  Sector analysis of nutrition policy in Thailand : a case study in Nakhon Ratchasima province
 Warunee Khaw-kum ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 
 | 
| 17 |  | Nutrition programmes (1) (1)  A study of health care behavior status after introduction of the nutrition and exercise program
 Amornrat Potivichayanon ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 
 | 
| 18 |  | Nutrition Property (1) (1)  การศึกษาอัตราส่วนที่เหมาะสมของงาดำและชนิดของสารให้ความหวานแทนนํ้าตาลต่อคุณภาพของสังขยางาดำ
 กฤติน ชุมแก้ว;ไชยสิทธิ์ พันธุ์ฟูจินดา;อรุณวรรณ อรรถธรรม ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล อีสาน  (บทความ/Article)
 
 | 
| 19 |  | Nutrition Requirements (1) (1)  The relationships between protein intake during the second and third trimesters of low weight gain pregnant women and fetal outcomes
 Suwalee Lowirakorn ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 
 | 
| 20 |  | Nutrition Status (1) (1)  Nutrition status and academic performance in secondary school-age students of Princess Chulabhorn's College Chiangrai
 Yupawadee Rattanayosee ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
 
 |