กำลังแสดงหน้าที่ 1/1
แยกตามชนิดเอกสาร
แยกตามหน่วยงาน
ผลการสืบค้นหัวเรื่อง ขึ้นต้นด้วยตัวอักษร Turmeric มีข้อมูลจำนวน 5 รายการ
ลำดับที่.หัวเรื่อง(จำนวนรายการ)
1Turmeric (50)
(1) ปัจจัยที่มีผลต่อการทำไมโครเอนแคปซูลของสารสกัดขมิ้น
Pattravadee Chancham;Aroonsri Priprem ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (บทความ/Article)
(2) Effects of turmeric on pathological changes and tumor relevant gene expressions in hamsters infected with Opisthorchis Viverrini and N-Nitrosodimethylamine administration
Sirintip Boonjaraspinyo ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(3) Effect of growth stages and storage conditions on the content of active constituents and biological activities of turmeric and zedoary rhizomes = ผลของระยะการเจริญเติบโต สภาพการเก็บรักษา ต่อปริมาณสารสำคัญ และฤทธิ์ทางชีวภาพของเหง้าขมิ้นชัน และขมิ้นอ้อย
Siriwan Wongvarodom ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(4) Study on the complex formation between curcumin and metal ions by spectrophotometric method
Ratanasuda Warunyoupalin ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(5) Extraction and determination of properties of natural food color from by-product of turmeric
Wimalin Rimpeekool ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(6) Anti-oxidation and anti- inflammatory activities of shallot, phlai and turmeric extracts and effectiveness of prototype creams
Decha Pinkaew ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(7) Protective effect of curcumin against adverse effect after praziquentel treatment in liver fluke-infected hamsters
Lakhanawan Charoensuk ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(8) Development of Curcuminoids pH-Sensitive Particles
Adirek Pinwanna ;มหาวิทยาลัยนเรศวร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(9) Purification and characterization of lectin from the rizomes of curcuma longa linn.
Pariyaphon Petnual ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(10) Comparison of the in vivo total antioxidant capacity in healthy volunteers at the different curcuminoids doses by oxygen radical absorbance capacity assay
Kanit Pungcharoenkul ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(11) Effect of curcumin on diabetes-induced endothelial dysfunction in rat : role of PKC,COX-2 and NF-kB /
Sirada Rungseesantivanon ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(12) Bioactive compounds from the lianas of gnetum macrostachyum the roots of alangium salviifolium and the rhizomes of curcuma longa
Suwannee Saisin ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(13) Effect of curcumin on leukocyte-endothelium interaction in rats with nonsteroidal anti-inflammatory drugs induced peptic ulcer
Sakonwan Chuchuai ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(14) The content of active constituents of stored slicedand powdered preparations of turmeric rhizomesand zedoary (bulb and finger) rhizomes
Sanan Subhadhirasakul;Siriwan Wongvarodom;Chitchamai Ovatlarnporn ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
(15) Antinociceptive and anti-inflammatory effects of curcumin in animal models
Warawanna Buadonpri ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(16) Phosphodiesterase 5 inhibitory activity and vasodilation effect of curcumin and its analogs on rat pulmonary artery
Oraya Khruangthip ;มหาวิทยาลัยนเรศวร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(17) Effects of curcumin on DNA damage cell proliferation and incidence of gastric cancer induced by high salt and n-methyl-n-nitrosourea in rats
Kawiya Sintara ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(18) Flavor masking and stabilization of turmeric extract via encapsulation and its application in breakfast cereal
Nutch Laokuldilok ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(19) Effects of turmeric extract (Curcuma longa) on impairment of learning and memory induced by either cerebral ischemia or scopolamine in mice
Ravigarn Nagkhat ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(20) Pharmacokinetics of curcumin in Thai healthy volunteers following Multiple Administration of curcuminoids tablets
Sineenart Sriphanichakit ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(21) Curcumin nanosuspension: Screening for antioxidant and antibacterial activities and study of protein adsorption
Kittipoom Wanitchayadamkerng;Luu Phuong Thao;Waralee Watcharin ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(22) Development of curcumin loaded mucoadhesive nanostructured lipid csrriers (NLCs) for oral administration
Sanipon Chanburee ;มหาวิทยาลัยนเรศวร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(23) Research and development of curcuma aeruginosa roxb. extract for hair growth regulation
Jukkarin Srivilai ;มหาวิทยาลัยนเรศวร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(24) Synthesis and biological activities of 1,4-Dihydropyridine- and 3,4-Dihydropyrimidinone- Tetrahydrocurcumin analogues
Thatsawan Yutthaseri ;มหาวิทยาลัยรามคำแหง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(25) Comparative study of total phenolic content and antioxidant activity of coconut oil with Curcuma zedoaria Roscoe and Curcuma longa L. extracts
Norasing Penprapai;Amporn Ratanamusik;Pensri Penprapai;Manoch Chumchareon ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(26) The study of using nanostructured lipid carrier for turmeric encapsulation in skincare application
Sukanya Thepwatee;Warunya Tienpratan;Nuanlawong Sumanojitraporn;Jayanant Iemsam-arng ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(27) Extraction of curcumin and phenolic compounds from turmeric using B-cyclodextrin for antimicrobial activity against Streptococcus mutans
Suchao Donpudsa;Potiwatpol Kongsan;Rattawit Janyong;Kriangkai Engopasnan;Supakan Rattanakon ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(28) Effect of coconut cream residue from coconut oil with extracted Curcuma longa production for nile tilapia feeding
Norasing Penprapai;Amporn Ratanamusik;Pensri Penprapai;Manoch Chumchareon ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(29) The content of active constituents of stored sliced and powdered preparations of turmeric rhizomes and zedoary (bulb and finger) rhizomes
Sanan Subhadhirasakul;Siriwan Wongvarodo;Chitchamai Ovatlarnpor ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
(30) Production and quality control of shrimp feed containing turmeric extract
Jirasuda Suthiprapa ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(31) การพัฒนาสมบัติการยับยั้งเชื้อแบคทีเรียของโฟมยางธรรมชาติโดยใช้ขมิ้นชันและอนุภาคซิลเวอร์นาโน
มณฑล แสงสว่าง ;สถาบันเทคโนโลยีพระจอมเกล้าเจ้าคุณทหารลาดกระบัง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(32) Microencapsulation of Curcuminoids by Spray Drying Techniques
Umasom Onsrithong ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(33) การสกัดและประสิทธิภาพสารเคอร์คิวมินอยด์ (Curcuminoids) จากขมิ้น (Curcuma longa) เป็นสารต้านการเกิดสีน้ำตาล
ภาวินี ชาพรหมมา;Phawinee Chapromma ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(34) การเพิ่มความสามารถในการละลายของไคโตซานในแอลกอฮอล์:น้ำสำหรับระบบการขึ้นรูปฟิล์มปลดปล่อยสารสกัดจากขมิ้นชัน
จันทร์จิรา ฮวยตระกูล ;สถาบันเทคโนโลยีพระจอมเกล้าเจ้าคุณทหารลาดกระบัง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(35) Design and fabrication of digital image colorimeter for some chemicals detection in turmeric and food
Juthathip Wongthanyakram ;มหาวิทยาลัยนเรศวร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(36) Natural miticidess for controlling of Tropilaelaps sp in Apis mellfera L
Kritsana Narapong ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(37) Natural miticidess for controlling of Tropilaelaps sp in Apis mellfera L
Kritsana Narapong ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(38) Development and characterization of alginate particles loaded with turmeric extract
Chatchawan Soonklang;Narumol Kreua-ongarjnukool;Saowapa Thumsing Niyomthai;Nopparuj Soomherun ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(39) การเพิ่มศักยภาพและการใช้ประโยชน์จากสมุนไพรไทยในการเลี้ยงไก่ดำ เพื่อเพิ่มมูลค่าและยกระดับเป็นอาหารสุขภาพ
สุภาวดี แหยมคง ;มหาวิทยาลัยราชภัฏพิบูลสงคราม (งานวิจัย/Research report)
(40) Effect of curcumin on the expression of wound healing-related genes in human gingival fibroblasts
Auspreeya Rujirachotiwat ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(41) Effects of electrolyzed water combining with ultrasonic wave on fusarium oxysporum and escherichia coli control in turmeric (Curcuma longa L.) after harvest
Santirote Keatsirirote ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(42) Anticancer, effect of temperature to total curcuminoid content and antioxidant activity in coconut oil with extracts from Curcuma longa L.
Pensri Penprapai;Thanakorn Damsud;Supamas Intharit ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(43) Thailand reference material : TRM-F-2007 elements in turmeric powder
Pranee Phukphatthanachai;Nunnapus Laitip;Usana Leekriangkrai ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(44) Encapsulation of turmeric extracts via complex emulsion-coacervation for active ingredients in dietary supplement foods
Benjakarn Phungphian;Phassorn Khumfu;Phattaraphon Jampen;Waranya Rachayotha;Yupin Phuphuak ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(45) In vitro inhibitory effects of turmeric extracts against biofilm formation and virulence of flavobacterium oreochromis
Sirawich Ngernson ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(46) Semi-synthetic กerivatives from Curcuma longa and Oroxylum indicum (L.) Kurz and their histone deacetylase inhibitory activity
La-or Somsakeesit ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(47) Semi-synthetic กerivatives from Curcuma longa and Oroxylum indicum (L.) Kurz and their histone deacetylase inhibitory activity
La-or Somsakeesit ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(48) Effects of LED-Light supplemented on curcuminoid deterioration in turmeric rhizome during short-term storage
Karma Wangchuk ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(49) Preparation and study of anticancer activity of curcuminoid-rich curcuma longa extracts (CRE) and CRE-Cyclodextrin inclusion complexes
Likit Lateh ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(50) Biologiical activities of cream containing curcuma mangga extract
Suthasinee Srirod ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
2Turmeric extract (1)
(1) Preparation and study of anticancer activity of curcuminoid-rich curcuma longa extracts (CRE) and CRE-Cyclodextrin inclusion complexes
Likit Lateh ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
3Turmeric oil (1)
(1) Gastroprotective effect of turmeric oil
Nitaya Kitsupa ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
4Turmeric, Phai, Herb quality (1)
(1) การพัฒนาคุณภาพพืชสมุนไพรเพื่อการแพทย์แผนไทย อ.นามน จ.กาฬสินธุ์
อรัญญา นนทราช;นิตยา แสงประจักษ์ ;มหาวิทยาลัยกาฬสินธุ์ (งานวิจัย/Research report)
5Turmeric. (2)
(1) Development of curcumin-based sensors for smart packaging application via Layer-by-Layer deposition and electrospinning
Orachitr Bijaisoradat ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(2) Preparation and primary bioactivity evaluation of novel water-soluble curcumin-loaded chitooligosaccharides nanoformulation
Pattarachat Ingrungruengluet ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
ปีที่สร้างเอกสาร
หัวเรื่อง
ผู้สร้างสรรค์ผล งาน
    กำลังแสดงหน้าที่ 1/1
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 4,618
รวม 4,620 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 102,684 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 31 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 20 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 17 ครั้ง
รวม 102,752 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.124