กำลังแสดงหน้าที่ 1/1
แยกตามชนิดเอกสาร
แยกตามหน่วยงาน
ผลการสืบค้นหัวเรื่อง ขึ้นต้นด้วยตัวอักษร Lactic Acid Bacteria มีข้อมูลจำนวน 4 รายการ
ลำดับที่.หัวเรื่อง(จำนวนรายการ)
1Lactic Acid Bacteria (111)
(1) การคัดเลือกพลาสมิดที่มีกลไกการจำลองตัวแบบธีตาจากแบคทีเรียแลกติก
ดวงหทัย วิวัฒน์รัตน์ ;Duanghathai Wiwatratana ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(2) ผลของความเข้มข้นเกลือและระยะเวลาในการหมักต่อคุณสมบัติทางกายภาพ และเคมีของผักกาดเขียวปลีดองเค็ม
ฟองจันทร์ ชลอกลาง ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(3) การคัดแยกพลาสมิดที่มียีนต้านทานทองแดงจากแบคทีเรียแลกติก
ภาสกร ศิริพิพัฒน์;Pasakorn Siripipat ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(4) Exopolysaccharide production from lactic acid bacteria cultured on solid supports
Kitti Maungtoom ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(5) Isolation and screening of acid and bile tolerant lactic acid bacteria from infant feces
Yuwathida Thepyot ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(6) Isolation and screening of Bacteriocin-Producing Lactic Acid Bacteria from fermented meat products
Janejira Chaiyana ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(7) Development of probiotic tablets
Srikanjana Klayraung ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(8) Effect of probiotic lactic acid bacteria selected from poultry on productive performances, Eimeria Tenella infection and immunity in male broilers
Charunee Kasornpikul ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(9) PRODUCTION OF LACTIC ACID FROM CASSAVA SOLID WASTE
Orawan Cheunkum ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(10) Selection of lactic acid bacteria for D-Lactic acid production from cassava starch
Sudarat Pramkaew ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(11) Towards understanding in molecular taxonomy using an in silico approach: a case study in lactic acid bacteria
Komsit Wisitrasamewong;Jedsadapa Jongmahasavat;Saisamorn Lumyong;Ekachai Chukeatirote ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (บทความ/Article)
(12) Selection of bacteriocin-producing lactic acid bacteria from Nham for inhibition of pathogenic bacteria
Kanchaniga Rungreangsuk ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(13) Detection and partial characterization of antimicrobial substances produced by lactobacillus reuteri KUB-AC5, KUB-AC16 and KUB-AC20
Prakit Sukyai ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(14) Probe design for the pan-genome microarray of lactic acid bacteria using comparative genomics approach
Thongpan Leangapichart ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(15) Study of nickel resistance plasmid in lactic acid bacteria isolated from fermented vegetables and fruits
La-ongtip Mathurasa ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(16) Production and formulation of lactic acid bacteria producing antimicrobial substances as chicken probiotic adjuncts
Korakoch Hamsupo ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(17) Purification and characterization of bacteriocins produced by Lactobacillus salivarius K4 and K7 isolated from chicken intestine
Komkhae Pilasombut ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(18) Comparison of microbial diversity during natural and starter cultured Nham fermentation
Kittima Kongtong, 1978- ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(19) Utilization of Antibacterial Substances from Lactic Acid Bacteria for Extension Shelf-life of Chilled Crab Meat
Mathana Sangjindavong;Jintata Limpakdee;Pongtep Wilaipun;Daungdoen Vareevanich ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (บทความ/Article)
(20) Characterization of Bacteriocin-Producing Lactic Acid Bacteria Strain N1-33 Isolated from Edible Fermented Bamboo Shoot
Alemu, Melaku;Panthipa Laemkom;Doi, Katsumi ;Ohmomo, Sadahiro;Yajima, Mizuo ;Sunee Nitisinprasert ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (บทความ/Article)
(21) Screening and Characterization of Lactic Acid Bacteria Producing Antimicrobial Substance against Staphylococcus aureus
Chatinan Ratanapibulsawat;Pumrussiri Kroujkaew;Sadahiro, Ohmomo;Sunee Nitisinprasert ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (บทความ/Article)
(22) Screening and Characterization of Bacteriocin Producing Lactic Acid Bacteria Isolated from Chicken Intestine
Komkhae Pilasombut;Worawidh Wajjwalku;Sunee Nitisinprasert;Adisorn Swetwiwathana;Zendo, Takeshi ;Nakayama, Jiro ;Sonomoto, Kenji ;Thavajchai Sakpuaram ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (บทความ/Article)
(23) Effect of Feed Supplementation of Lactic Acid Bacteria on Microbial Changes in Broiler Intestine
Patoomporn Chim-anage;Varaporn Hirunvong;Pramote Sirirote;Wanna Malaphan;Busaba Yongsmith;Supaporn Isariyodom;Chanin Tirawattanawanich;Worrakarn Chitanont;Pakorn Talsook ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (บทความ/Article)
(24) Production of fermented soymilk powder containing lactic acid bacteria by spray drying
Piyada Bamrungna ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(25) Screening for bacteriocin producing lactic acid bacteria isolated from meat and fermented foods.
Mayura Lunnaboot ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(26) Screening of lactic acid bacteria local strains as biocatalysis for silage fermentation
สุนีย์ นิธิสินประเสริฐ;ทองเลียน บัวจูม;สุรชัย แซ่เล้า;ธีรวิทย์ ทับทอง;รดีกร ฉัตรทอง;อำนาจ เจรีรัตน์ ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (บทความ/Article)
(27) Influence of lactic acid bacteria on carbohydrates during Plaa-Som fermentation
Narumon Phonyiam ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(28) Characterization, identification and selection of lactic acid bacteria isolated from Thai traditional fermented sausage (MHOM) for their potential use as starter cultures
Wannee Samappito ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(29) Control of listeria monocytogenes in Nham : a traditional fermented pork sausage by bacteriocin producing-lactic acid bacteria
Yutthana Kingcha, 1978- ;มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(30) การคัดเลือกโปรไบโอติกแบคทีเรียแลกติกสำหรับมนุษย์จากอาหารหมักของไทย
อัจฉรา หนูเพชร;ดวงพร คันธโชติ;วิลาวัณย์ เจริญจิระตระกูล ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
(31) Isolation and selection of antifungal lactic acid bacteria to use as inoculants for improving quality of fermented plant beverages
Pakorn Prachyakij ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(32) Pediocin screening kit for biotechnological application and education
Duongdearn Suwanjinda ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(33) Identification and purification of a bacteriocin secreted by lactic acid bacteria isolated from traditional Thai fermented food
Kanjana Wittayacom ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(34) A novel poly (L-Lactide) degrading actionomycetes actinomadura keratinilytica strain T16-1 phylogenetic study enzyme production and characterization
Sukhumaporn Sukkhum ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(35) Development of lactic acid production process from cassava by using lactic acid bacteria
Pailin Boontawan ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(36) Potentiality of lactic acid bacteria for L-Lactic acid production from tapioca starch
Yubon Pikul-ngoen ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(37) Antibacterial activity and/or proteinase production of lactic acid bacteria and purple nonsulfur bacteria isolated from chicken faeces
Somporn Tanskul ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (งานวิจัย/Research report)
(38) Antibacterial activity andor proteinase production of lactic acid bacteria and purple nonsulfur bacteria isolated from chicken faeces:
Somporn Tanskul ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
(39) Screening of lactic acid bacteria to be used as starter culture for plaa-som fermentation
Tanyamon Chabasri ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(40) Growth and survival rates of lactobacillus plantarum in thai cereal cultivars
Wanticha Savedboworn;Ratchanee Charoen;Kriangkrai Phattayakorn ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(41) Construction of recombinant lactic acid bacteria isolate expressing the VP2 of the infectious bursal disease virus (IBDV)
Atipat Yasiri ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(42) Properties of bread produced from Chinese steamed bun starter doughs and Thai traditional starter (Loog-pang)
Naphatrapi Luangsakul ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(43) Assessment of probiotic properties in lactic acid bacteria isolated from fermented vegetables
Wanticha Savedboworn;Wiboon Riansa-ngawong;Warinyaporn Sinlapacharoen;Sirinun Pajakang;Bensiya Patcharajarukit;Sriwiang Tipkanon ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(44) Isolation of lactic acid bacteria from ducks and geese for probiotic adjuncts
Thachawech Kimprasit ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(45) Production of lactic acid bacterium exopolysaccharides and their impact on the immune system
Chintana Tayuan ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(46) Characterization of bacteriocin Produced by Bacillus subtilis KKU213 and the potential applications as natural biopreservative and probiotic strain
Nalisa Khochamit ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(47) A mathematical model study in growth kinetics of screened lactobacilli sp. for probiotics use
Eakchai Navapunyakul ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(48) Phylogenetic analysis of 16S rDNA sequences of Pediococcus acidilactici TISTR 2309: relationships between closely related species
Kittipon Chantawongsatorn;Savitri Vatanyoopaisarn;Suriya Rutatip ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(49) Antimicrobial peptide from lactic acid Bacteria and development of antimicrobial film for food packaging
Weerapong Woraprayote ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(50) Value enhancement of fermented ground pork product using Y-aminobutyric acid producing starter lactic acid bacteria
Anussara Ratanaburee ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(51) Bacteriocines from lactic acid bacteria ioslated from fermented fish products
Nootjaree Sonsa-ard ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(52) Screening and identification of selected halophilic bacteria producing histamine and alkaline phosphatase
Jaruwan Sitdhipol ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(53) Screening and identification of lactic acid bacteria with antimicrobial activity against food-borne pathogen
Nikom Srikacha ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลพระนคร (บทความ/Article)
(54) Isolation and selection of potential probiotic lactic acid bacteria from cassava pulp for cholesterol lowering property
Siriwan Nawong ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(55) The Effect of lactic acid bacteria on the antioxidant properties of fermented black glutionous rice powder
Kanyanee Sripo ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(56) Production of lactic acid bacteria as starter culture
Noppawan Chinachoti ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(57) Role of lactic acid bacteria in soy sauce fermentation
Thitiwan Sukthavorn ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(58) Antibacterial activity andor proteinase production of lactic acid bacteria and purple nonsulfur bacteria isolated from chicken faeces: รายงานวิจัยฉบับสมบูรณ์
Somporn Tanskul ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (งานวิจัย/Research report)
(59) Metabolic products and systematic of lactic acid bacteria from fermented sausages
Chantaraporn Phalakornkule;Somboon Tanasupawat ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (งานวิจัย/Research report)
(60) การใช้กากปาล์มร่วมกับเอนไซม์ไฟโบรไลติกส์ในอาหารไก่เนื้อ
ศศิพันธ์ วงศ์สุทธาวาส;เสมอใจ บุรีนอก;เบญญา แสนมหายักษ์;เอกรัตน์ วสุเพ็ญ;เฉลิมพล เยื้องกลาง;ไกรสิทธิ วสุเพ็ญ;วรรณรีย์ วงศ์ไตรรัตน์ ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล อีสาน (งานวิจัย/Research report)
(61) Rapid pre-purification of the bacteriocin-like inhibitory substance from Pediococcus acidilactici TISTR 2309
Kittipon Chantawongsatorn;Savitri Vatanyoopaisarn;Suriya Rutatip ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(62) Analysis of volatile compounds from Arabica coffee incubated with culture supernatants of lactic acid bacteria
Patcharee Pripdeevech ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(63) การคัดแยกแบคทีเรียกรดแลคติคที่ผลิตแบคเทอริโอซินเพื่อใช้ในการยืดอายุการเก็บรักษาอาหาร
คณิน อิ่มทองคำ ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลธัญบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(64) Fermentation of pickled lettuce by selected lactic acid bacteria
Titinat Intachot; Ananthaya Sansawat ;Nipaporn Kanthong ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลล้านนา (บทความ/Article)
(65) In vitro adhesion assay of lactic acid bacteria, Escherichia coli and Salmonella sp by microbiological and PCR methods
Sunee Nitisinprasert;Nuntaporn Pungsungworn;Penkhae Wanchaitanawong;Loiseau, Gerard;Montet, Didier ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
(66) Purification and amino acid sequence of a bacteriocins produced by lactobacillus salivarius K7 isolated from chicken intestine
Komkhae Pilasombut;Thavajchai Sakpuaram;Worawidh Wajjwalku;Sunee Nitisinprasert;Adisorn Swetwiwathana;Zendo, Takeshi;Fujita, Koji;Nakayama, Jiro;Sonomoto, kenji ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
(67) การแยกและคัดเลือกแลคติกแอสิดแบคทีเรียที่ผลิตไกลคอซิเดส จากอาหารหมักดอง
ธิดา ไชยวังศรี ;มหาวิทยาลัยพะเยา (งานวิจัย/Research report)
(68) Screening and identification of lactic acid bacteria from raw seafoods and Thai fermented seafood products for their potential use as starter cultures
Suree Nanasombat;SaranyaPhunpruch;ThitirutJaichalad ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
(69) Screening of lactic acid bacteria from gastrointestinal tracts ofmarine fish for their potential use as probiotic
Nirunya Buntin;Suphitchaya Chanthachu;Tipparat Hongpattaraker ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
(70) Effect of media from by-product on growth of lactic acid bacteria
Wilasinee Promjantok;Tipawan Thongsuk;Sirilux Chaijamrus ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(71) Investigation of antimicrobial substance from lactic acid bacteria to reduce microbial contaminant in puff pastry
Kittaporn Rumjuankiat ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(72) Characterization of antimicrobial substance from lactobacillus salivarius KL-D4 and its application as biopreservative
Phatthanaphong Therdtatha ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(73) Probiotic characterization and in vitro cholesterol lowering effects oflactic acid bacteria isolated from healthy Thai infants
Nutcha Sirichotinun;Ulisa Pachekrepapol;Kwannan Nantavisai;Malai Taweechotipatr;Sirinun Nilwarangkoon ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
(74) Selection of lactic acid bacteria isolated from swine against pathogenic bacteria and porcine epidemic diarrhea (PED) virus
Wandee Sirichokchatchawan ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(75) ผลของเชื้อแบคทีเรียกรดแลคติกที่คัดเลือกจากนํ้าพืชหมักต่อการกินได้ การย่อยได้ ผลผลิตองค์ประกอบของนํ้านมในแพะนม
เสมอใจ บุรีนอก;นิตยา ปิติวิทยากุล;เบญญา แสนมหายักษ์;เฉลิมพล เยื้องกลาง ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล อีสาน (งานวิจัย/Research report)
(76) Screening and identification of probiotic lactic acid bacteria from plant samplesd
Ratthanatda Nuhwa ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(77) Screening of potential probiotic lactic acid bacteria from cattle
Premsuda Saman;Patchareeya Kornngam ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(78) Improved stability of Terrilactibacillus laevilacticus SK5-6 T20-20 growing in low cost medium for D-lactic acid production
Thiratat Rittisiriphan;Sitanan Thitiprasert;Nuttha Thongchul ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(79) Cassava, cyanide and hypothyroidism
Brian J. B. Wood ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (บทความ/Article)
(80) Total phenolics, flavonoids and antioxidant activity of macroalgae fermented with lactic acid bacteria
Alisa Sakulpong;Amornrat Wongklom;Parinya Moonsin ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (บทความ/Article)
(81) Evaluation of different resistant starch types for stimulating growth of the dominant lactic acid bacteria inhabiting human colon
Chalinee Tananchai;Sunanta Tongta;Sureelak Rodtong ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (บทความ/Article)
(82) Isolation of amylolytic lactic acid bacteria isolated from PLAA-SOM and prediction models for pH and total acidity using a reflectance near infrared spectroscopy
Juthamat Ratha ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(83) Isolation of amylolytic lactic acid bacteria isolated from PLAA-SOM and prediction models for pH and total acidity using a reflectance near infrared spectroscopy
Juthamat Ratha ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(84) Potential use of palmyra sap and oil palm sap for lactic acid production by Lactobacillus casei TISTR 1500
Supasit Chooklin ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(85) Characteristics of high potential antimicrobial producing lactic acid bacteria isolated from traditional Thai Fermented Minced Fish (som-fak) and their application as starter cultures
Sumeth Piayura ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(86) Effect of cane sugar on antioxidants activity of the fermented Plu-Kao juice using lactic acid bacteria starters
Papatchaya Kontongdee ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(87) การศึกษาโครงสร้างชุมชนของแบคทีเรียและการเปลี่ยนแปลงทางเคมี กายภาพในปลาส้มที่มีการเติมต้นเชื้อบริสุทธิ์แบคทีเรียกรดแลคติก
ศศิมาภรณ์ ดอยลอม ;มหาวิทยาลัยพะเยา (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(88) การศึกษาแบคทีเรียกรดแลคติกที่คัดแยกจากกล้วยน้ำว้าดิบ เพื่อใช้เป็นจุลินทรีย์โพรไบโอติกที่มีความสามารถในการลดคอเลสเตอรอล
ชัชวินทร์ นวลศรี;นนทพร รัตนจักร์;สหรัฐ วงศ์แก้วเขียว;มนตรา ศรีษะแย้ม;อรุณลักษณ์ โชตินาครินทร์;ตรีรัตน์ พิทักษ์สืบสกุล ;มหาวิทยาลัยราชภัฏพิบูลสงคราม (งานวิจัย/Research report)
(89) Cholesterol-lowering activity and functional characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional Thai foods for their potential used as probiotics
Narathip Puttarat;Boonyarut Ladda;Anongnard Kasorn;Somboon Tanasupawat;Malai Taweechotipatr ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
(90) การคัดแยกแบคทีเรียกรดแลคติกที่มีคุณสมบัติยับยั้งแบคทีเรียชนิดอื่น จากแหนมในจังหวัดสกลนคร
ชุลีพร ชำนาญค้า;จิราวรรณ์ เมืองนาค;สิรินาฎ เนติศรี ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล อีสาน (บทความ/Article)
(91) Isolation of probiotic bacteria from fermentation food and study properties to use prebiotics to promote probiotic bacteria growth
Kantira Aincharoen;Nuttaworn Suppawongsanon;Nujarin Jongruja ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(92) Biosurfactant production from coconut meal by lactic acid-producing Bacillus subtilis
Wanatchaporn Suriya;Sirirat Rengpipat;Ekawan Luepromchai ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(93) Characterization of bacteriocin-like inhibitory substance from lactococcus lactis KA-FF 1-4 isolated from fermented fish
Putthapong Phumsombat ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(94) Structural characterization and mode of action studies of salvicin K and antimicrobial peptide-like bacteriocin B peptides from Lactobacillus salivarius K4
Kannika Thongkhao ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(95) From kimchi to kefir: an exploration of probiotics, benefits, and future
AbuZaid, Malak;Chan, Sook Sin;Chew, Kit Wayne;Atthasit Tawai;Show, Pau Loke ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(96) Effects of fermented cereal germs and quinoa on quality of pasta
Sonam Penjor ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(97) Effects of fermented cereal germs and quinoa on quality of pasta
Sonam Penjor ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(98) Isolation and characterization of lactic acid bacteria from humans
Hlaing Hlaing Thaw ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(99) Screening and optimization of zearalenone reduction by lactic acid bacteria
Saowalak Adunphatcharaphon ;มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(100) Efficacies of Thai probiotic strains against antibiotic resistance bacteria and modulate gut microbiome and resistome in pig model
Prasert Apiwatsiri ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(101) Screening and identification of bacteriocin-producing lactic acid bacteria from Thai fermented meat products
Watcharacha Krongkeha ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลสุวรรณภูมิ (บทความ/Article)
(102) Screening and identification of bacteriocin-producing lactic acid bacteria from Thai fermented meat products
Watcharacha Krongkeha ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลสุวรรณภูมิ (บทความ/Article)
(103) ผลของการเสริม Lactiplantibacillus paraplantarum ST1 ในข้าวโพดหมักต่อปริมาณการกินได้ การย่อยได้ของโภชนะ และกระบวนการหมักของกระเพาะรูเมนในแพะเนื้อ
เสมอใจ บุรีนอก;นิตยา ปิติวิทยากุล ;เบญญา แสนมหายักษ์ ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล อีสาน (งานวิจัย/Research report)
(104) การปรับปรุงคุณภาพการหมักของยอดอ้อยหมักด้วยแบคทีเรียกรดแลคติก
เสมอใจ บุรีนอก;นิตยา ปิติวิทยากุล ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล อีสาน (งานวิจัย/Research report)
(105) Alternative ways to combat multidrug-resistant Uropathogenic Escherichia coli infections: roles of lactic acid bacteria and bacteriophage
Arishabhas Tantibhadrasapa ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(106) Characterization of antimicrobial substanced by enterococcus hirae HM02-04 against vancomycin resistance enterococci and its application as disinfectant
Nguyen, Nhung Thanh ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(107) Bioactive compounds from lactic acid bacteria and Mahachanok mango for application as potential functional food
Areeya Laophongphit;อารียา เหล่าพงศ์พิชญ์ ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(108) Overexpression of antimicrobial substance KAC5 in Lactobacillus reuteri KUB-AC5 and Its detection based on real time PCR
Siriphan Sobanbua ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(109) Development of genome-scale metabolic model of limosilactobacillus reuteri KUB-AC5
Thanawat Namrak ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(110) Genome sequencing and annotation of limosilactobacillus fermentum KUB-D18 and Its comparison with other strains
Panpaporn Phujumpa ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(111) Dissecting metabolic behavior of limosilactobacillus reuteri KUB-AC5 through genome and transcriptome data integration
Theeraphol Jatuponwiphat ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
2Lactic acid bacteria (LAB) (2)
(1) การพัฒนาสูตรอาหารเพื่อผลิตชีวมวลเซลล์ของเชื้อ Pediococcus pentosaceus BT520
ดวงรัตน์ สารีภาวงษ์ ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(2) Effect of different fermentation durations on the viability of Lactobacilus reuteri DSM 17938 in coconut yogurt
Yanida Sikamahn ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
3Lactic acid bacteria, Dairy cow-Mastitis pathogen, Antimicrobial activity (1)
(1) โครงการการศึกษาความหลากหลายของแบคทีเรียแลคติกที่สามารถยับยั้งการเจริญของเชื้อจุลชีพก่อโรคเต้านมอักเสบในโคนม
คคนางค์ รัตนานิคม;นันทิยา สุวรรณปัญญา;อนุสสรณ์ วิเศษสิงห์;ยุภาพร ขันนาเลา ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล อีสาน (งานวิจัย/Research report)
4Lactic acid bacteria. (1)
(1) Antibiotic resistance of lactic acid bacteria isolated from Cambodian fish paste product
Sokvibol Chuob.;Arunya Prommakool.;Chuleeporn Chumnanka.;Chintana Tayuan.;Arpassorn Sirijariyawat.;Kriangkrai Phattayakorn.;Wanticha Savedboworn. ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
ปีที่สร้างเอกสาร
หัวเรื่อง
ผู้สร้างสรรค์ผล งาน
    กำลังแสดงหน้าที่ 1/1
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 0
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1,419
รวม 1,419 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 55,985 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 1,376 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 27 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 9 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 2 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 1 ครั้ง
รวม 57,400 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.124