กำลังแสดงหน้าที่ 1/1
แยกตามชนิดเอกสาร
แยกตามหน่วยงาน
ผลการสืบค้นหัวเรื่อง ขึ้นต้นด้วยตัวอักษร Fermentation มีข้อมูลจำนวน 9 รายการ
ลำดับที่.หัวเรื่อง(จำนวนรายการ)
1FERMENTATION (132)
(1) The study on the fermentation of Thai herbal red wine
Warawut Patchimpihong;Atipat Malisuwan ;Vilai Rungsardthong ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(2) การผลิตยีสต์จากกากมันสำปะหลังโดยใช้ระบบ Stirred Ceramic Membrane Reactor (SCMR)
สิริลักษณ์ เกิดคล้าย ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(3) การศึกษาการเปลี่ยนแปลงทางกายภาพ เคมี และชีวภาพในกระบวนการทำปุ๋ยน้ำจากขยะเศษอาหาร
ธันวดี ศรีธาวิรัตน์ ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(4) การผลิตเอทานอลจากขยะเศษอาหาร
ทัศนีย์ เจียรพสุอนันต์ ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(5) Mathematical model for predicting fermentation rates of Nham using Lactobacillus sakei
Yanee Srimarut ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(6) จลนพลศาสตร์การทำงานของยีสต์ในโด
โศรยา แสนเมือง ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(7) Selection of probiotic lactic acid bacteria from pickles and fermented plant products
Yodsawee Duangchitchareon ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(8) Gas chromatographic analysis of acetone-butanol fermentation products
Jiraprapa Prasopsorn ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(9) Fermentation kinetics of Morinda citrifolia linn and antimicrobial activity of its products
Sasithorn Sirilun ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(10) Determination of True Amino Acid Digestibility and Metabolizable Energy in Fermented Palm Kernel Meal with Aspergillus wentii TISTR 3075 for Chickens
Niwat Muangkeow ;Charurat Chinajariyawong ;มหาวิทยาลัยวลัยลักษณ์ (บทความ/Article)
(11) Biotechnology postgraduate program in Thailand
Kanchanatawee, Sunthorn;Wanapu, Chokcha;Ketudat-Cairns, Mariena ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (บทความ/Article)
(12) Beer production from thai rice
Ulaiwan Usansa ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(13) Single cell protein production from stillage by saccharomyces cerevisiae using fed-batch fermentation
Thasanaprapha Lertsremongkol ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(14) Optimal temperature control for ethanol fermentation in a batch reactor
Niwat Chanasuthiprapa ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(15) Solvent productivity improvement in acetone-butanol fermentation by two-stage continuous system
Satida Krailas ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(16) Utilization of Fermented Feather Meal as a Replacement of Fish Meal in the Diet of Hybrid Clarias Catfish
Chumlong Arunlertaree;Ek Rakyuttithamkul ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (บทความ/Article)
(17) Effect of aeration on xylose fermentation in batch cultures by lactococcus lactis
Pattana Laopaiboon;Lakkana Laopaiboon ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (บทความ/Article)
(18) Effect of aeration on xylose fermentation in batch cultures by lactococcus lactis
Pattana Laopaiboon;Lakkana Laopaiboon ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (บทความ/Article)
(19) Preliminary study of continuous fermentation for kaew mango wine production in a packed bed bioreactor with immobilized yeasts
Nipat Sritrakul;Lakkana Laopaiboon;Pornthep Thanonkeo;Pattana Laopaiboon;Paiboon Danvirutai ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (บทความ/Article)
(20) Screening of lactic acid bacteria local strains as biocatalysis for silage fermentation
สุนีย์ นิธิสินประเสริฐ;ทองเลียน บัวจูม;สุรชัย แซ่เล้า;ธีรวิทย์ ทับทอง;รดีกร ฉัตรทอง;อำนาจ เจรีรัตน์ ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (บทความ/Article)
(21) Production and Properties of protease produced by Thermotolerant bacteria isolated from the Thai Fish Sauce fermentation process
Siriporn Yossan;Alissara Reungsang;ยาซูดะ, มาซากิ ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (บทความ/Article)
(22) Characterization, identification and selection of lactic acid bacteria isolated from Thai traditional fermented sausage (MHOM) for their potential use as starter cultures
Wannee Samappito ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(23) Iodine fortification in Som-Fak and its characteristics during fermentation, storage and after cooking
Numphung Rujithamkul ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(24) Utilization of fermented feather meal for replacement of fishmeal in fish feed
Ek Rakyuttithamkul ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(25) Iodine stability and sensory quality of fermented fish and fish sauce fermented by using iodated salt
Boualapha Chanthilath ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(26) Utilization of molasses molasses distillery slop and vegetable wastes for producing liquid organic fertilizer by using anaerobic fermentation
Siriporn Kaewyasri ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(27) Use of molasses as an ingredient in lysine production
Suthipong Sthiannopkao ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีมหานคร (บทความ/Article)
(28) Comparative study of lime oil properties by fermentation with bio-fermented products
Jaipian Laothamyingyong ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(29) Acetone-butanol-ethanol (ABE) production from cassava and glycerol by Clostridium acetobutylicum
Apichai Sawisit ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(30) Vinegar production from Thai Rice by Solid State Fermentation
Thanapak Jaimalai ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(31) Comparative study on the fermentation of sato by mixed pure culture microorganism and yeast cake
Wachirapa Kheowrod ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(32) The preliminary study on conversion of waste and low cost raw material to citric acid by Candida Lipolytica
Chiranan Hempulsert ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(33) Improvement in the feed value of water hyacinth (Eichhornia crassipes, Mart.) by fermentation with filamentous fungi (Pleurotus ostreatus)
Weerasak Roongruangwongse ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(34) Production of biogas by a two-phase anaerobic digestion from pineapple wastes
Chattrachai Intatha ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(35) Batch fermentation of sugarcane juice for production of biopolymer by pure and isolated bacterial strains
Waranya Suwannasing ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(36) Fermentation profile and formulation of orange wine from Sai Nam Phueng Tangerine juice
Vijuckana Navarattara ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(37) Fermentation profile and formulation of orange wine from Sai Nam Phueng Tangerine juice
Vijuckana Navarattara ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(38) Growth and survival rates of lactobacillus plantarum in thai cereal cultivars
Wanticha Savedboworn;Ratchanee Charoen;Kriangkrai Phattayakorn ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(39) Roles of microorganism in the traditional process of fish sauce fermentation : flavor and aroma
Jeerapun Worapong ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(40) Fermantation of sugar depleted dried longan by reducing sugar producing fungi for bioethanol production
Chanawut Kaewcompa ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(41) Development of a novel combined assimilation-fermentation media for identification of medically important yeasts
Panan Pattiyathanee ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(42) Mutagenic potential of Thai fermented soy bean products and their nitrosated products
Ratiya Charoensakdi ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(43) Response surface optimization of dilute sulfuric acid hydrolysis of cassava stem for Lignocellulosic Ethanol production
Bunpot Klinpratoom ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(44) Production and characterization of fungal phytase prodeced by solid-state fermentation
Kwanjira Chantasartrassmee ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(45) Biochemical components bioactivities and toxicities of different brown rice milk kefir powders
Supaporn Chunchom ;มหาวิทยาลัยมหาสารคาม (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(46) Proteinase production and sodium chloride adaptation response of moderately halophilic virgibacillus sp. sk37 isolated from fish sauce fermentation
Sornchai Sinsuwan ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(47) Extractive fermentation of ethanol from fresh cassava roots using vacuum fractionation technique
Supathra Phakping ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(48) Succinic acid production from cassava starch by simultaneous saccharification and fermentation by metabolically engineered escherichia coli
Khor, Kirin ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(49) Molecular based techniques for quantification of starter cultures and monitoring of microbial profiles and their roles in fish sauce fermentation
Natteewan Udomsil ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(50) ลักษณะของน้ำหมักชีวภาพจากพืชในภาคใต้ของประเทศไทย
Kantachote, D.;Charernjiratrakul, W;Asavaroungpipop, N. ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
(51) การเปลี่ยนเชิงชีวภาพของลิกโนเซลลูโลสเป็นเอทธานอล ด้วยวิธีการย่อยสลายและการหมักแบบต่อเนื่องโดย Acrophialophora sp. และ Candida brassicae
สันทนา เสถียรไพศาล ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(52) Improvement of soybean fermentation using co-culturing of bacillus subtilis and rhizopus oligosporus
Anittaya Kanghae ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(53) Treatment of rice straw for buntanol production by Clostridium Acetobutylicum
Matinee Wasoontharawat ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(54) Purification of succinic acid from fermentation broth using vapor permeation-esterification
Sumalee Srisuno ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(55) Effect of grape berry quality on wine quality
Phajon Yuyuen ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (บทความ/Article)
(56) Modeling oscillatory behavior in a three variable model of continuous fermentation systems subject to product inhibition
Mahosut Punpocha ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(57) Dynamic behavior of a model of the chemostat subject to product inhibition with parabolic specific growth rate
Boriboon Novaprateep ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(58) Bifurcation analysis of a product inhibition model of a continuous fermentation process
Chalard Chiaranai ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(59) การออกแบบเครื่องหมักแบบแห้งเพื่อใช้ในการหมักอาหารสัตว์
วรรณรีย์ วงศ์ไตรรัตน์;ศศิพันธ์ วงศ์สุทธาวาส;ถนอมศักดิ์ โสภณ;วรัญญู พุทธจันทร;บัณฑิต กฤตาคม;เฉลิมพล เยื้องกลาง ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล อีสาน (งานวิจัย/Research report)
(60) Influence of wine grape berry quality and wine making conditions on wine quality
Phajon Yuyuen ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(61) การผลิตเอทานอลจากน้ำคั้นผลตาลโตนดสุกด้วยลูกแป้งหมากและลูกแป้งสาโท
ณิชา ประสงค์จันทร์ ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลกรุงเทพ (บทความ/Article)
(62) Influences of fermentation and oxygen transfer conditions on ethanol production by Pichia stipitis TISTR 5806
Krittanan Kadsanit;Chantaraporn Phalakornkule;Suchata Kirdponpattara ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(63) Optimal feed rate profiles for fed-batch culture in penicillin production
Wanwisa Skolpap;Scharer, J.M.;Douglas, P.L.;Moo-Young M. ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
(64) Optimization of red pigment production by Monascus purpureus MTCC 369under solid-state fermentation using response surface methodology
Ahmad, Makhmur;Panda, Bibhu Prasa ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
(65) Effects of initial pH value of the medium on the alcoholic fermentation performance of Saccharomyces cerevisiae cells immobilized on nipa leaf sheath pieces
Hoang Duc Toan Le;Van Viet Man Le ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
(66) Selection of Thai starter components for ethanol production utilizing malted rice from waste paddy
Sirilux Chaijamrus;Buncha Mouthung ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
(67) Preliminary study of ruminal bio-hydrogenation and fermentation in response to linseed oil and fish oil addition to fistulated animals
Chayapol Meeprom;Wisitiporn Suksombat ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
(68) Bacterial population diversity in Sataw-Dong, a traditional fermented stink bean, during fermentation using the combination of culturedependent and culture independent methods through DGGE technique
Krittanon Jampaphaeng;Luca Cocolin;Suppasil Maneerat ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
(69) การสำรวจการปนเปื้อนของจุลินทรีย์ก่อโรคในผลิตภัณฑ์เนื้อหมูหมักสำหรับหมูกระทะและผลของการเก็บรักษาที่อุณหภูมิต่ำ
ฐิติมญชุ์ จันทร์เพ็ง ;สถาบันเทคโนโลยีพระจอมเกล้าเจ้าคุณทหารลาดกระบัง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(70) Nipa sap pretreatment for bioethanol fermentation
Sininart Chongkhong;Kanokkan Srinoon ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
(71) Development of flower scent in soybean residue wine production
Panasaya Boonruang;ปนัสยา บุญเรือง ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(72) Evaluation of anaerobic co-digestion of para-grass and pig manure on methane production efficiency and microbial community
Sumeth Dechrugsa ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(73) Effects of different molecular welghts of condensed tannins on ruminal fermentation and milk fatty acid profile in dairy goats
Anan Petlum ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(74) การใช้กากสาโทหมักร่วมกับกากมันแห้งเพื่อเพิ่มสมรรถภาพการผลิตของไก่เนื้อ
เบญญา แสนมหายักษ์;เฉลิมพล เยื้องกลาง;เสมอใจ บุรีนอก ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล อีสาน (งานวิจัย/Research report)
(75) Mathematical modeling for ethanol fermentation from molasses by Saccharomyces cerevisiae M30
Nuttapan Srirattana ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(76) The effects of glucose and alternative inducers on the growth and the extracellular production of recombinant b-mannanase of Escherichia coli KMAN-3
Kanok-on Khongcharoen;Kanin Ratchatapaiboon;Tanat Uan-On;Preuk Thangpromphan;Kittipong Rattanaporn ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(77) Molasses utilization as a carbon source of engineered agrobacterium tumefaciens fermentation for plant-based recombinant protein production
Nguyen, Luan Van;Kittipong Rattanaporn ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(78) Biological pretreatment of agricultural wastes using Xylaria sp. BCC 1067 under solid and submerged fermentation
Rawitsara Intasit;Nipatthra Phromma-in;Nitnipa Soontorngun ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(79) Improved stability of Terrilactibacillus laevilacticus SK5-6 T20-20 growing in low cost medium for D-lactic acid production
Thiratat Rittisiriphan;Sitanan Thitiprasert;Nuttha Thongchul ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(80) Autochthonous yeasts associated with pineapple wine fermentation and chemical changes during fermentation process
On-ong Chanprasartsuk ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(81) การพัฒนาผลิตภัณฑ์สาหรับผู้ประกอบการวิสาหกิจขนาดกลางและขนาดย่อมประเภทอาหารหมักด้วยเทคโนโลยีเอนไซม์และจุลินทรีย์
นิอร โฉมศรี;ไพโรจน์ วงศ์พุทธิสิน;พยุงศักดิ์ มะโนชัย;เบญจวรรณ ปาพันธ์ ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลล้านนา (งานวิจัย/Research report)
(82) Isolation and hybridization of high temperature tolerant killer wine yeasts
Wimolsiri Porntaveewat ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(83) การคัดแยกเชื้อราที่ผลิตเอนไซม์เซลลูเลสและอะไมเลสเพื่อประยุกต์ใช้ในการหมักพืชอาหารสัตว์
ไอยวริญ ใจคำ ;มหาวิทยาลัยพะเยา (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(84) Effects of natural fermentation on the rice slurry properties related to rice paper production
Bussaya Phattra;Metinee Maweang ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (บทความ/Article)
(85) การพัฒนาความสัมพันธ์ของตัวแปรที่ใช้ในกระบวนการย่อยสลายด้วยกรดและกระบวนการผลิตไบโอเอทานอลของสาหร่ายขนาดเล็ก
อนันตภรณ์ จำปาหอม;Anantaporn Champarhorm ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(86) High activity of extracellular invertase-producing bacteria: Bacterial isolation and optimization of enzyme production
Sorher Tongrong ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(87) Isolation and identification of ligninolytic bacillus albus PA3/3 from fermented tea leaf and its application in reactive dye secolorization
Pan Myint Myat Khin ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(88) Screening and isolation of potential Bacillus strains with antagonistic activity against Salmonella from Thai traditional fermented soybean food
Lykeang Muk ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(89) Sugary kefir mass and metabolite productions under different fermentation conditions
Phattaraporn Sarikkha ;มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(90) Energetic efficiency of metabolizable energy utilization in Thai native-charolais crossbred cattle fed fermented total mixed ration
Sayan Subepang ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(91) Potential use of palmyra sap and oil palm sap for lactic acid production by Lactobacillus casei TISTR 1500
Supasit Chooklin ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(92) Effect of cane sugar on antioxidants activity of the fermented Plu-Kao juice using lactic acid bacteria starters
Papatchaya Kontongdee ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(93) Efficacy of yeast cell walls in counteracting adverse fumonisin b1 effects on in-vitro rumen fermentation
Chittraporn Yeanpet;Chaiyapas Thamrongyoswittayakul ;Chalong Wachirapakorn;Piyada Songsermsakul ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (บทความ/Article)
(94) Screening for Moniliella sp. Glucosamine Biosysthesis
Vu Kim Thoa;Nguyen Thi Phuong Thao;Nguyen Thi Minh Khanh;Vu Nguyen Thanh ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (บทความ/Article)
(95) Screening for Moniliella sp. Glucosamine Biosysthesis
Vu Kim Thoa;Nguyen Thi Phuong Thao;Nguyen Thi Minh Khanh;Vu Nguyen Thanh ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (บทความ/Article)
(96) Characterization of bacteriophages infecting Bacillus subtilis TN3
Jurarat Gewtaisong ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(97) Characterization of bacteriophages infecting Bacillus subtilis TN3
Jurarat Gewtaisong ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(98) Ruminal bio-hydrogenation and fermentation in response to soybean oil and fish oil addition to fistulated cattle\'s diets
Chayapol Meeprom;Wisitiporn Suksombat ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
(99) Analysis of plant-growth promoting compounds in the biogas digestate liquid
Thipwan Jiemanukunkij ;มหาวิทยาลัยบูรพา (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(100) Development of Hom Nil and Hom Ubon Rice Wine
Nitjaree Maneerat;Aonjai Duangjan;Supeeraya Arsa ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (บทความ/Article)
(101) Comparision of different pretreatments and optimization of simultaneous saccharification and fermentation in biobutanol production using corncobs
Jirakarn Nantapipat ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(102) Biobutanol production by immobilized clostridium beijerinckii TISTR1461 onto porous materials
Rapeephat Vichuviwat ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(103) Production of bioethanol from thai grasses
Tidarat Komolwanich ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(104) Antioxidant and antibacterial activities of ethanolic extract of raw and fermented Pangium Edule (Kepayang) seeds
Nur Hafizah Mustaffer;Yaya Rukayadi;Kanithaporn Vangnai;Kullanart Tongkhao ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(105) Production of Laccase from Pleurotus sp. from Hungary on agricultural biomass by solid-state fermentation
Jantiya Isanapong ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(106) Fermentation process of lactic acid and raw starch degrading enzyme production by rhizopus spp.
Srisakul Trakarnpaiboon ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(107) Effects of cooking methods on starch fractions in Thai Jasmine rice and riceberry, and their colonic fermentation
Francis Ayimbila ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(108) Nutritional composition and microbial population of Miang fermented in bamboo tube from Lao PDR and utilization of the selected yeast
Somsay Phovisay ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(109) From kimchi to kefir: an exploration of probiotics, benefits, and future
AbuZaid, Malak;Chan, Sook Sin;Chew, Kit Wayne;Atthasit Tawai;Show, Pau Loke ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(110) Production, Characteristics and Changes During Fermentation of Fermented Fish Paste (Ka Pi Plaa) Produced From Freshwater Fish
Pakteera Sripokar ;มหาวิทยาลัยทักษิณ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(111) Ethanol production from oil palm empty fruit bunch by simultaneous saccharification and fermentation (SSF) with kluyveromyces marxianus and saccharomyces cerevisiae
Suwanan Sukhang ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(112) การปรับปรุงกระบวนการผลิตมะม่วงเบาแช่อิ่มเพื่อยืดอายุผลิตภัณฑ์
ฟ้าอมร แหยมคง ;มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(113) D-lactic acid fermentation platform from oil palm trunk sap by sporolactobacillus terrae SBT-1
Naphatsawan Sukaiem ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(114) Evaluate the green tea quality through post-fermentation utilizing Eurotium cristatum
Hayesalea, Daria ;Antikan Klomchit;Phattharasaya Rattanawongkun;Nattakan Soykeabkaew ;Siraprapa Brooks ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(115) Preparation of levan from B. subtilis under different cultivation conditions
Pornpun Aramsangtienchai;Warisara Raksachue ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(116) Increased isobutanol tolerance by overexpression of ZNF1transcription factor gene in saccharomyces cerevisiae
Syed Azhar Ali ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(117) Process simulation of the reactive distillation using various ethanol-to-lactic acid ratios for the purification of lactic acid produced by fermentation
Salisa Dachboon;Suchanya Junsen;Sasithon Singbun;Anawat Sungpet ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(118) L-lysine production by corynebacterium Glutamicum TISTR 461 using cassava pulp hydrolysate as a carbon source
Pattareeya Promnguluem ;Lek Wantha;Waewdao Dathong;Apichat Boontawan ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(119) Bioethanol production from rice straw using simultaneous saccharification and fermentation process
Chitsanupong Uengudornbhakdee;Supatcha Suankhem;Pornchai Bumroongsri ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(120) Investigate the role of microbes in tea and coffee fermentation and their impact on quality of tea and coffee
Daria Hayesalea ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(121) Establishment of Effective Microbial Consortium in High Solid Anaerobic Digestion of Cassava Pulp for Methane Production
Alifia Issabella Mulyawati ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(122) Enhancement of rice vinegar fermentation without nutrient supplementation by the adapted strain of Acetobacter pasteurianus SKU1108
Theerisara Phathanathavorn ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(123) Post-harvest handing affecting chemical quality of anchovy and fish sauce (Nam-pla) from natural fermentation process
Rojyotin Tiamsai ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(124) The development of molasses-based culture media of agrobacterium tumefaciens fermentation used for plant-based recombinant protein production
Nguyen, Luan Van ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(125) Physicochemical, microbiological and biological properties of fermented Kepayang (Pangium edule Reinw.) seeds
Mustaffer, Nur Hafizah Binti ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(126) Effect of levilactobacillus brevis TISTR 860 and lactiplantibacillus plantarum TISTR 951 on gamma-aminobutyric acid and other physicochemical properties in fermented rice flour and rice noodles (Kanomjeen)
Chonnipa Chittrakhani ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(127) Simultaneous saccharification and fermentation (SSF) of corn cob for bioethanol production using Saccharomyces cerevisiae SC 90
Peerawat Suyatar;Maythee Saisriyoot;Nutchapon Chiarasumran;Penjit Srinophakun;Anusith Thanapimmetha ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(128) Reinforcement learning control for optimal ethanol production from microbial fermentation
Khanisorn Thanutwuttikorn;Suttirak Pairoj;Pornpimon Kavansu;Bundit Boonkhao;Rujapa Nanthapodej ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(129) Biological saccharification of lignocellulosic biomass using anaerobic co-culture system of Clostridium thermocellum and newly isolated extracellular B- Glucosidase producing Thermobrachium celere strain A9
Sreyneang Nhim ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(130) The impact of various factors on biohydrogen production through dark fermentation
Angkana Khuenpetch ;Sujinda Petdee;Chiraphat Kumpidet;Winya Pitaksin ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
2Fermentation - - Research (1)
(1) Microbial population and chemical changes during fermentation of plaa-som, a Thai fermented fish product
Sirinda Yunchalard;Sukanda Vichitphan;Ngarmnit Nontaso;Phikunthong Kopermsub ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (บทความ/Article)
3Fermentation Control (1)
(1) การประยุกต์วิธีการควบคุมการป้อนกลับตัวแปรสถานะใช้ในกระบวนการหมัก
พิพัฒน์ ถิฐาพันธ์;Pipat Titapand ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
4Fermentation process (1)
(1) A robustness study of lab-scale fed-batch fermentation process for the production of plasmid DNA using escherichia coli DH5a
Sarawuth Noppiboon;ศราวุธ นพพิบูลย์ ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
5Fermentation products industry (2)
(1) Comparative study on the fermentation of sato by mixed pure culture microorganism and yeast cake
Wachirapa Kheowrod ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(2) ENHANCEMENT OF L(+)-LACTIC ACID PRODUCTION IN Rhizopus oryzae NRRL395 BY INHIBITION OF ETHANOL METABOLIC PATHWAY
Sitanan Thitiprasert ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
6fermentation starter (1)
(1) Species Diversity of Molds in Thai Traditional Fermentation Starters (Loog-Pang)
Savitree Limtong;Sompon Sintara;Poonpilai Suwanarit;Napha Lotong ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (บทความ/Article)
7Fermentation tube (2)
(1) Simplified method for detecting faecal coliform in water
Vatana Gadmongkonchavee ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(2) การผลิตแก๊สชีวภาพจากมูลโคหมักร่วมกับเปลือกหัวหอมโดยใช้ถังหมักแบบกลิ้งในแนวตั้ง
ชัยยุทธ ไชยงาม;Chaiyut Chaingam ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
8fermentation vinegar (1)
(1) การผลิตน้ำส้มสายชูหมักจากลำไยโดยใช้เซลล์อิสระและเซลล์ตรึงในกระบวนการหมักแบบ 2 ขั้นตอน
มยุรา ศรีกัลยานุกุล ;มหาวิทยาลัยแม่โจ้ (งานวิจัย/Research report)
9Fermentation. (5)
(1) SELECTION OF MALOLACTIC BACTERIAL FOR WINE FERMENTATION
Kaewkanlaya Wongkalasin;แก้วกัลยา วงศ์กาฬสินธุ์ ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(2) Impact of fermentation conditions on the extraction of phenolics and sensory characteristics of mangosteen wine
Shrestha, Tenzing Dasel.;Viyada Kunathigan.;Kamolnate Kitsawad.;Siriwan Panprivech. ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(3) Improvement of hydrogen production with added fermentation residue and using two-stage anaerobic process under thermophilic temperature
Patcharee Intanoo ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(4) The kinetic study of dampit robusta coffee caffeine degradation by Saccharomyces cerevisiae
Aji Hendra Sarosa.;Vivi Nurhadianty.;Nurul Huda Fauzan Naufal Dian.;Fitri Nur Anita.;Alief Fitri Noerdinna.;Shalsa Dilla Ainur Rizqy. ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(5) Development of one-pot process for deep eutectic solvent-based pretreatment and saccharification of lignocellulose biomass
Jose, Diana. ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
ปีที่สร้างเอกสาร
หัวเรื่อง
ผู้สร้างสรรค์ผล งาน
    กำลังแสดงหน้าที่ 1/1
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 0
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,197
รวม 2,197 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 29,789 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 19 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 4 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 2 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 2 ครั้ง
รวม 29,816 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.46