กำลังแสดงหน้าที่ 1/1
แยกตามชนิดเอกสาร
แยกตามหน่วยงาน
ผลการสืบค้นหัวเรื่อง ขึ้นต้นด้วยตัวอักษร Capsaicin มีข้อมูลจำนวน 4 รายการ
ลำดับที่.หัวเรื่อง(จำนวนรายการ)
1Capsaicin (21)
(1) Ultrasound-assisted extraction of capsaicinoids from capsicum frutescens (fruit) : laboratory scale to pilot scale
Sumate Boonkird ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(2) Studies on capsaicin and carotenoid contents in capsicum cultivars in Thailand
Vaivat Boonyamanop ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(3) ผลของแคปไซซินต่อการดูดซึมไดโคลฟีแนคจากแผ่นแปะเข้าสู่ผิวหนังหนูทดลอง
พันธ์เทพ เพชรผึ้ง;เนตรา พาณิชย์สวย ;มหาวิทยาลัยนเรศวร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(4) การศึกษาและพัฒนาตำรับยาน้ำสารละลายสำหรับทาภายนอกของสารสกัด capsaicin จากพริกขี้หนู
คงขจร มะเสนา;ปณิธี โกมลกาญจน ;มหาวิทยาลัยนเรศวร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(5) Permeability of biological membranes to model solutes
Sakchai Auychaipornlert ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(6) Difference in capsaicin content among Thai Capsicum
Sompoch Noichinda.;Kitti Bodhipadma.;Patama Lerksasen.;Saichol Ketsa. ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(7) Contribution of gingerol and capsaicin on de novo fatty acid synthesis of human cancer cell HEPG2
/ Hathaichanok Impheng ;มหาวิทยาลัยนเรศวร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(8) Effect of cortical spreading depression on synaptic transmission in rat hippocampus
Montree Maneepark ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(9) Effect of capsaicin on lipid peroxidation in cardiac and skeletal muscles induced by exercise in rats
Suwimon Tekittipong ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(10) Effects of prenatal and adult capsaicin treatment on nociceptive thresholds and neurogenic plasma extravasation
Viroj Vithayaveroj ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(11) Effects of capsaicin on intestinal thiamine absorption in the mouse
Panadda Hatthachote ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(12) Synthesis of isostere capsaicin derivatives and their biological activities
Suwichan Majakorn ;มหาวิทยาลัยนเรศวร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(13) Electrochemical detection of Capsaicin by surface modified Halloysite electrode
Weerada Petchsungnoen;Chaiya Prasittichai ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(14) Synthesis and characterization of ester-protected caspsaicin derviatives
Watcharapon Wongsupa ;มหาวิทยาลัยนเรศวร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(15) Effect of capsaisin on the rate and contractile force of isolated rat atria
Chackree Tantipongse ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(16) Effect of capsaicin and resveratrol on apoptosis induction through suppressing of de novo lipogenesis in colon cancer exenograft nude mice model
Sutthikan srisawat ;มหาวิทยาลัยนเรศวร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(17) Combination of capsaicin and resveratrol induces apoptosis mediated through de novo lipogenesis inhibition in hepatocellular carcinoma cellline
Sutida Chuaboon ;มหาวิทยาลัยนเรศวร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(18) Effects of stabilizers and nanostructured lipid carrier entrapment on photostability of curcumin and capsaicin in extract mixture
Wipanan Jandang ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(19) Analyses of genome-wide association of capsaicinoids content in Thai Chili landraces and QTLs for anthracnose resistance in Capsicum baccatum recombinant inbred lines
Wassana Kethom ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(20) Synthesis and development of Graphene Oxide for electrochemical determination of Capsaicin
Wasukamol Numphud ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(21) Synthesis of nanoliposomes using the thin film hydration method for encapsulation of Capsaicinoid compounds
Suwatchai Misuna;Niramol Srichana ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
2Capsaicin. (2)
(1) Development of capsicum oleoresin (CO) as antibacterial and anti-rodent agent in polymer composites
Laongdaw Techawinyutham. ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(2) UV-C enhances phenolics metabolism and the production of the related bioactive compounds in green Chi-fah Chili (Capsicum annuum L cv Chi-fah Kiaw) fruit
Sompoch Noichinda.;Kitti Bodhipadma.;Leung, David W. M. ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
3Capsaicinoid compounds (1)
(1) Optimization of modern liquid chromatographic analysis of capsaicinoid compounds in Thai capsicum fruits
Rachaneewan Karnka ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
4Capsaicinoids (10)
(1) Application of lipase treatments on chili pigments extraction
Kanokphorn Sangkharak ;Piyaporn Pasitkul;Nisa Paijit;Phongnarin Aonchart ;มหาวิทยาลัยทักษิณ (งานวิจัย/Research report)
(2) Evaluation of genotype by environment interaction for growth, yield and Capsaicinoids in Capsicum spp.
Tulsi Gurung ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(3) Determination of major and minor Capsaicinoids in Capsicum fruits using Gas Chromatography-Mass Spectrometry (GC-MS) and their inhibition effect of the crude extract on the amylase activity
Chutharat Maokam ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(4) Inheritance and biosynthesis of capsaicinoids in hot pepper varieties under drought stress
Paongpetch Phimchan ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(5) Response surface methodology for the optimization conditions of Capsaicinoids extraction and their Inhibitory effect on α-amylase activity
Supachinee Keharom ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(6) Method development for total capsaicinoids determination by using thin-layer chromatography and paper-based analytical device
Phanphruk Dawan. ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(7) Comparative studies of an inhibitory enzymatic effect of capsaicinoids from hot chili pepper on α-amylase and α-glucosidase activity using a molecular docking method
Kultida Thongnum;กุลธิดา ทองนำ ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(8) Bioactive compounds of Capsicum sp. in response to pre and postharvest factors
Esther Yap Shiau Ping ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(9) Genotypic and Environmental Factors Affecting Capsaicinoid Production in Hot Peppers (Capsicum chinense)
Nakarin Jeeatid ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(10) Analyses of genome-wide association of capsaicinoids content in Thai Chili landraces and QTLs for anthracnose resistance in Capsicum baccatum recombinant inbred lines
Wassana Kethom ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
ปีที่สร้างเอกสาร
หัวเรื่อง
ผู้สร้างสรรค์ผล งาน
    กำลังแสดงหน้าที่ 1/1
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 42
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 8,120
รวม 8,162 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 330,251 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 113 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 104 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 22 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 2 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 2 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 1 ครั้ง
รวม 330,495 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.104