แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Anti-fungal packaging fortified with clove essential oil for prolonging shelf life of beauty seedless grapes
Anti-fungal packaging fortified with clove essential oil for prolonging shelf life of ‘beauty seedless’ grapes

Address: 333 Moo1, Thasud, Muang, Chiang Rai 57100
Organization : Mae Fah Luang University
Email : library@mfu.ac.th
keyword: Antifungal Packaging
MeSH: Essences and essential oils
Classification :.DDC: e-thesis
; Deterioration
MeSH: Pathogenic fungi
MeSH: Table grapes -- 311942
MeSH: Containers
MeSH: Antifungal agents
MeSH: Fungi
LCSH: Essences and essential oils
LCSH: Pathogenic fungi
LCSH: Table grapes -- 311942
LCSH: Containers
LCSH: Antifungal agents
Abstract: Fungal growth in table grape (Vitis vinifera cv. Beauty seedless) triggered by Botrytis cinerea, Penicillium spp., Aspergillus spp., and Rhizopus stolonifera, deteriorates quality during postharvest storage. Sulfur dioxide fumigation or chemical- based antifungal pads that have been employed in grapes may affect consumer health. Considering the safety aspects, this research aimed to develop a hazard-free antifungal packaging embedded with essential oil (EO) to alleviate the fungal decay of table grapes. The various levels of EOs (0. 5- 5% v/v) from clove, cinnamon, thyme, peppermint, lemon, bergamot, ginger, spearmint, and lemongrass were tested against Aspergillus sp. The results attained in radial growth, disk diffusion method, minimal inhibitory concentration, and minimal fungicidal concentration revealed that 1% clove essential oil (CEO) showed higher efficacy against Aspergillus sp., compared to the untreated control and other treatments. CEO at 1% level exhibited pleasant odor intensity in table grapes than the other EOs. Active polyvinyl alcohol (7% PVA) film with 1% CEO resulted in lower weight loss, disease severity, and table grapes berry drop than the control and other treated samples. Additionally, the acceptance score in the table grapes sample wrapped with PVA film containing 1% CEO was augmented. Therefore, PVA film with 1% CEO retarded the fungal growth and prolonged shelf-life of table grapes during storage of 21 days at 13 °C and 75% RH.
LCSH: Fungi
Mae Fah Luang University. Learning Resources and Educational Media Centre
Address: CHIANG RAI
Email: library@mfu.ac.th
Role: Advisor
Created: 2021
Modified: 2025-01-29
Issued: 2025-01-29
วิทยานิพนธ์/Thesis
application/pdf
CallNumber: e-thesis
eng
DegreeName: Master of Science
©copyrights Mae Fah Luang University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 138894.pdf 10.87 MB3 2025-04-03 14:25:10
ใช้เวลา
-0.969784 วินาที

Siriporn Luesuwan
Title Contributor Type
Anti-fungal packaging fortified with clove essential oil for prolonging shelf life of beauty seedless grapes
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Siriporn Luesuwan
Wirongrong Tongdeesoontorn
วิทยานิพนธ์/Thesis
Wirongrong Tongdeesoontorn
Title Creator Type and Date Create
Control of mango anthracnose by using Chinese quince (pseudocydonai sinensis) seed extract
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Asst. Prof. Matchima Naradisorn, Ph. D.;Wirongrong Tongdeesoontorn, Ph. D.
Angraeni, Lia
วิทยานิพนธ์/Thesis
Applications of edible coating from lemon basil (Ocimun basilicum) seed and Chinese quince (Pseudocydonia sinensis Schneid.) seeds mucilages for Japanese cucumbers and cherry tomatoes
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Wirongrong Tongdeesoontorn, Ph. D.
Patthrare Inthamat
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of protein-based film and its application in tuna flesh
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Asst. Prof. Saroat Rawdkuen, Ph. D.;Prof. Kazufumi Osako, Ph. D.;Wirongrong Tongdeesoontorn, Ph. D.
Pimonpan Kaewprachu
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of spoilage indicator for intelligent packaging of fresh-cut 'Phulae' pineapple
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Asst. Prof. Phunsiri Suthiluk, Ph. D.;Wirongrong Tongdeesoontorn, Ph. D.
Thu, Shune Lei
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of active coating from carboxymethyl cellulose incorporated with zinc oxide and silver nanoparticles for prolonging shelf life of mango CV. Nam Dok Mai Srithong
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Wirongrong Tongdeesoontorn;Yasunori Hamauzu;Matchima Naradisorn
Mooktida Saekow
วิทยานิพนธ์/Thesis
Application of active edible coating from chitosan incorporated with cashew (Anacardium occidentale) leaf extracts for extending shelf life of 'Persian' lime fruits
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Wirongrong Tongdeesoontorn
Mooksupang Liangpanth
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of cellulose extraction method on properties of molded pulp tray from sugarcane straw
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Wirongrong Tongdeesoontorn
Kittaporn Ngiwngam
วิทยานิพนธ์/Thesis
Fabrication of biodegradable straw from soy protein Isolate and cassava starch blend
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Wirongrong Tongdeesoontorn
Wissuta Choeybundit
วิทยานิพนธ์/Thesis
Efficacy of carboxymethyl chitosan coating on maintaining quality of Sai Nam Pueng tangerine fruits compared to commercial coating
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Wirongrong Tongdeesoontorn
Paranee Borgos
วิทยานิพนธ์/Thesis
Antifungal paper coated with clove essential oil for postharvest qualities of tomatoes
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Wirongrong Tongdeesoontorn
Kinley Zangmo
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of active modified atmosphere packaging on maintaining the qualities of tomatoes during cold storage
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Wirongrong Tongdeesoontorn
Matshidiso Masopa
วิทยานิพนธ์/Thesis
Anti-fungal packaging fortified with clove essential oil for prolonging shelf life of beauty seedless grapes
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Wirongrong Tongdeesoontorn
Siriporn Luesuwan
วิทยานิพนธ์/Thesis
Carboxymethyl cellulose coating incorporated with lemongrass essential oil to extend shelf life of tomato
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Wirongrong Tongdeesoontorn
Bah, Haddy
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,304
รวม 2,305 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 29,603 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 13 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 4 ครั้ง
รวม 29,620 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.104