แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Development of coffee silver skin into food beverage and testing antioxidant activity

Organization : King Mongkut's University of Technology. Faculty of Science

Organization : King Mongkut's University of Technology. Faculty of Science

Organization : King Mongkut's University of Technology. Faculty of Science

Organization : King Mongkut's University of Technology. Faculty of Science
Email : sudtida.tha@kmutt.ac.th
keyword: Coffee by-products
LCSH: Food industry and trade
LCSH: Antioxidants -- Therapeutic use
Abstract: Coffee silver skin (CS) is an outer layer of coffee beans. The conversion of CS into a higher-value product offers a promising approach to managing waste because of its rich antioxidant contents. Cinnamon powder (CP) is abundant in antioxidants but does not contribute to a pleasant aroma, whereas Bael powder possesses a sweet scent. This study aims to optimize the combination of CS with Bael powder (BP) and cinnamon powder and assess their antioxidant capacity using brewing (100 mL of water) and tea bags (100 mL, 100°C, 3 min). Combinations ranging from 100%, 75%, 50%, and 25% of CS were studied. The results of the sensory evaluation show that the most favorable ratio was 25% CS with 75% BP, yielding a total phenolic content (TPC) of 43.85 mg GAE/100 mL and antioxidants of 14.39 mgAAE/100 mL for brewing, while 41.45 mg GAE/100 mL with antioxidant at 10.82 mgAAE/100 mL for tea bags. The highest sensory scores are optimal for CS and CP combination, with a ratio of 75% CS and 25% CP for brewing and 50% CS and 50% CP for tea bags. The results revealed a TPC of 17.81 mgGAE/100 mL with antioxidants of 19.39 mgAAE/100 mL for brewing and a TPC of 16.82 mgGAE/100 mL with antioxidants of 17.60 mgAAE/100 mL for teabag. The study highlights that blending CS with BP or CP at specific ratios produces antioxidant-rich beverages with maintained sensory acceptability. A combination of CS below 50% shows promise for developing a sustainable beverage for waste management.
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2024
Modified: 2024-11-29
Issued: 2024-11-29
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : In Kasetsart University. Faculty of Science. The Pure and Applied Chemistry International Conference 2024 (PACCON 2024) (pp.432-436). Bangkok : Kasetsart University, 2024
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 PACCON 2024pp.432-436.pdf 400.39 KB
ใช้เวลา
0.034137 วินาที

Vang, Kimsuy
Title Contributor Type
Development of coffee silver skin into food beverage and testing antioxidant activity
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Vang, Kimsuy;Assama Jewto;Wannika Jaipit;Sudtida Pliankarom Thanasupsin

บทความ/Article
Assama Jewto
Title Contributor Type
Development of coffee silver skin into food beverage and testing antioxidant activity
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Vang, Kimsuy;Assama Jewto;Wannika Jaipit;Sudtida Pliankarom Thanasupsin

บทความ/Article
Wannika Jaipit
Title Contributor Type
Development of coffee silver skin into food beverage and testing antioxidant activity
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Vang, Kimsuy;Assama Jewto;Wannika Jaipit;Sudtida Pliankarom Thanasupsin

บทความ/Article
Sudtida Pliankarom Thanasupsin
Title Contributor Type
Heavy metal accumulation in aquatic plants and health risk assessment from Chan Thnal reservoir, Kompong Speu, Cambodia
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Lita Chheang;Nisakorn Thongkon;Tongchai Sriwiriyarat;Sudtida Pliankarom Thanasupsin

บทความ/Article
Evaluation of the surface water of Khlong Luang reservoir
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Thongmy Seang;Sudtida Pliankarom Thanasupsin

บทความ/Article
Optimization of enrofloxacin and ciprofloxacin in Nile tilapia muscle by high-performance liquid chromatography coupled with fluorescence detector using tetracycline as internal standard
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Dyveasna Nath;Chanchai Tripetch;Sudtida Pliankarom Thanasupsin

บทความ/Article
Environmental monitoring of selected heavy metals in water and sediment samples from Chan Thnal reservoir, Cambodia
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Lita Chheang;Nisakorn Thongkon;Sudtida Pliankarom Thanasupsin

บทความ/Article
Choline chloride based deep eutectic solvent, a green solvent for extraction of phenolic compound from coffee silverskin
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Muhammad Taufik Asadullah Abdul Rida\'i;Sarttrawut Tulaphol;Sudtida Pliankarom Thanasupsin

บทความ/Article
Total phenolic content and free radicals scavenging activity in the extract of coffee roasting by-product
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Agita Rachmala Ginting;Withawat Mingvanish;Sudtida Pliankarom Thanasupsin

บทความ/Article
Effects of steam explosion on yield as pretreatment of nanocellulose production from coffee roasting by-product
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
John Mawi Echols Purba;Wunpen Chonkaew;Sudtida Pliankarom Thanasupsin

บทความ/Article
Ecological risk assessment of heavy metals in sediment from Klong Luang Reservoir, Chonburi, Thailand
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Sophit Buth;Chheang, Lita;Sudtida Pliankarom Thanasupsin

บทความ/Article
Development of coffee silver skin into food beverage and testing antioxidant activity
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Vang, Kimsuy;Assama Jewto;Wannika Jaipit;Sudtida Pliankarom Thanasupsin

บทความ/Article
The application of coffee silver skin extract in pomegranate juice and study for its bioactivities
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Kit, Thavy;Punnanee Sumpavapol;Sudtida Pliankarom Thanasupsin

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,175
รวม 2,177 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 76,517 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 11 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 7 ครั้ง
รวม 76,535 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.33