แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Effect of viscosity on sensory profile and consumer perception case study of soup- based products

Organization : Kasetsart University. Faculty of Product Development
Email : tingchen.c@ku.th

Organization : Kasetsart University. Faculty of Product Development

Organization : Kasetsart University. Faculty of Product Development
LCSH: Consumer behavior.
LCSH: perception.
LCSH: Soups -- Sensory evaluation.
LCSH: Soups -- Viscosity.
LCSH: Saltiness (Taste)
Abstract: Saltiness perception is affected by both extrinsic factors, such as like packaging, receptacle or external environment, and intrinsic factors including sweetness, sourness, and viscosity. This research aimed to study the saltiness perception and sensory profiles of different types of soups. Regarding the effect of xanthan gum, additions of different concentrations of xanthan gum responded to different viscosities in soup samples significantly. Chicken clear soup and Tomyum clear soup without xanthan gum had the significantly lowest viscosity, while Tomyum cream soup and Phanaeng curry with 0.25 percent xanthan gum had the significantly highest viscosity. Free Choice Profiling showed the first and second dimensions accounted for more than 80 percent of all soups samples. For the chicken clear soup, both time and xanthan gum only affected the viscosity. According to the consumer test, it was found that xanthan gum had a significant effect on the thickness intensity of all soups, while there was no found significant effect on saltiness perception and acceptance in all types of soup in this study."
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2023
Modified: 2023-12-03
Issued: 2023-11-27
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : APPLIED SCIENCE AND ENGINEERING PROGRESS. vol. 16, no. 4 (Oct.-Dec. 2023), p. 1-10.
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 aij160410.pdf 495.22 KB
ใช้เวลา
0.021488 วินาที

TingChen, Chang.
Title Contributor Type
Effect of viscosity on sensory profile and consumer perception case study of soup- based products
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
TingChen, Chang.;Nantawan Therdthai.;Aussama Soontrunnarudrungsri.

บทความ/Article
Nantawan Therdthai.
Title Contributor Type
Effect of viscosity on sensory profile and consumer perception case study of soup- based products
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
TingChen, Chang.;Nantawan Therdthai.;Aussama Soontrunnarudrungsri.

บทความ/Article
Aussama Soontrunnarudrungsri.
Title Contributor Type
Effect of viscosity on sensory profile and consumer perception case study of soup- based products
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
TingChen, Chang.;Nantawan Therdthai.;Aussama Soontrunnarudrungsri.

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 9
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,132
รวม 2,141 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 25,484 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 29 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 19 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 6 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 2 ครั้ง
รวม 25,540 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.124