แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Metabolite profiling approach to follow the quality and shelf-life of black gram sprouts [Vigna mungo (L.) Hepper]

LCSH: Kasetsart University -- Theses. M.S. (Food Science) 2017
Classification :.LCCS: TP444.B53
LCSH: Kasetsart University. Department of Food Science and Technology -- Theses
LCSH: Sprouts -- Preservation
LCSH: Sprouts -- Quality
LCSH: Black gram
LCSH: Metabolites
Abstract: A GC-FID metabolite profiling approach was successfully applied to investigate the metabolic perturbations in a number of processes in sprout making industry; during sprouting and storage. The black gram seeds CN80 were subjected to germination under a variety of temperature (20, 35, 50°C) and air relative humidity (40, 60, 80% RH) during three days‘ time. The metabolite profile results showed that the optimum conditions for sprouting were the temperature of 35°C and the relative humidity of 80%. The semi-quantitative analysis of some metabolites revealed accelerated level of phytosterols, sugars, as well as amino acids and organic acids; diminished antinutritional factors, and flatulent-causing oligosaccharides; in the sprouts germinated in the optimum conditions. The sprouts were also kept at −20, 4, 10, and 25°C for two days to study the effect of storage on the metabolite profile. Microbial quality and pathogen detection were carried out. There was neither E. coli nor Salmonella detected from the stored sprouts. Integrated these results, suitable conditions for the sprout storage were proposed, as 4 and 10°C could maintain the same quality of the sprouts as the fresh one during two days‘ time. Down-regulated trend in several metabolites was appeared when comparing the metabolite profile of the non-inoculated sprouts with S. Weltevreden inoculated thereof. Twenty-one metabolites were introduced in a relation to the presence of S. Weltevreden. The majority of the related metabolites were organic acids and amino acids. The method essentially provided possible metabolically related markers that were of interest to further study and to understand microbe-matrix relationship
Kasetsart University. Office of the University Library
Address: Bangkok
Email: tdckulib@ku.ac.th
Role: Thesis Advisor
Role: Thesis Co-Advisor
Role: Thesis Co-Advisor
Created: 2017
Modified: 2023-06-16
Issued: 2023-06-16
วิทยานิพนธ์/Thesis
application/pdf
URL: https://kasetsart.idm.oclc.org/login?url=https://www.lib.ku.ac.th/KUthesis/2560/danaipot-lim-all.pdf
CallNumber: TP444.B53.D36
eng
DegreeName: Master of Science
Descipline: Food Science
©copyrights Kasetsart University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 danaipot-lim-all.pdf 5.64 MB
ใช้เวลา
0.025607 วินาที

Danaipot Limwiwattana
Title Contributor Type
Metabolite profiling approach to follow the quality and shelf-life of black gram sprouts [Vigna mungo (L.) Hepper]
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Danaipot Limwiwattana
Kriskamol Na Jom
Chitsiri Rachtanapun
Warapa Mahakarnchanakul
วิทยานิพนธ์/Thesis
Kriskamol Na Jom
Title Creator Type and Date Create
Physical and chemical characteristics of rambutan (Nephelium lappaceum Linn.) kernel fat fractions obtained by solvent fractionation
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Utai Klinkesorn;Kriskamol Na Jom
Busakorn Mahisanunt
วิทยานิพนธ์/Thesis
Elimination of salmonella typhimurium and escherichia coli on leafy vegetables by using ozone microbubbles
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Warapa Mahakarnchanakul;Kullanart Tongkhao;Kriskamol Na Jom
Asama Phaephiphat
วิทยานิพนธ์/Thesis
Metabolite profiling approach to follow the quality and shelf-life of black gram sprouts [Vigna mungo (L.) Hepper]
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Kriskamol Na Jom;Chitsiri Rachtanapun;Warapa Mahakarnchanakul
Danaipot Limwiwattana
วิทยานิพนธ์/Thesis
Extraction and emulsifying capacity of crude saponin extract from Rambutan (Nephelium lappaceum L.) seed kernel
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Utai Klinkesorn;Kriskamol Na Jom
Khoa Huu Duong
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of marination on the formation of carcinogenic polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in charcoal-grilled meat products
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Kanithaporn Vangnai;Kriskamol Na Jom
Wanwisa Wongmaneepratip
วิทยานิพนธ์/Thesis
Metabolomics and flavoromics of fermented coconut cider by saccharomyces cerevisiae
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Kriskamol Na Jom;Yaowapa Lorjaroenphon
Pongsit Songprasert.
วิทยานิพนธ์/Thesis
Combined metabolomic and flavoromic technique to follow fermentation process of sweet fermented rice
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Kriskamol Na Jom
Yutthachai Ruangchaisirawet.
วิทยานิพนธ์/Thesis
B-sitosterol, campesterol and y-oryzanol as immune modulating agents
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Wasaporn Chanput;Kriskamol Na Jom
Shibata, Mai
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of fungal infestation and differentiation of coloured Thai corn hybrids by metabolite profiling
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Kriskamol Na Jom
Munda, Masui Vincent
วิทยานิพนธ์/Thesis
Pilot scale extraction of Xanthone from Mangosteen (Garcinia mangostana) pericarp with supercritical carbon dioxide and carbon footprint of the extraction process
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Kriskamol Na Jom
Lee, Kok Siew
วิทยานิพนธ์/Thesis
Characterization of Nam Dok Mai Mango (Mangifera indica L) at different ripening stage by metabolic and flavoromic profiles
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Kriskamol Na Jom
Aung, Ye Lin
วิทยานิพนธ์/Thesis
Metabolomics and flavoromics to follow dynamic changes of Sacha Inchi seeds (Plukenetia Volubilis L.) during germination and roasting
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Kriskamol Na Jom
Kannika Keawkim
วิทยานิพนธ์/Thesis
Chitsiri Rachtanapun
Title Creator Type and Date Create
Inhibitory effect of plant extracts on the growth of foodborne microorganisms in noddle
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Chitsiri Rachtanapun
Kanintra Suwanmanon
วิทยานิพนธ์/Thesis
Prevalence and influence factors for controlling vibrio parahaemolyticus in raw pacific white shrimp (Litopenaeus vannamei)
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Chitsiri Rachtanapun
Phichitra Tangkhueankhan
วิทยานิพนธ์/Thesis
Metabolite profiling approach to follow the quality and shelf-life of black gram sprouts [Vigna mungo (L.) Hepper]
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Kriskamol Na Jom;Chitsiri Rachtanapun;Warapa Mahakarnchanakul
Danaipot Limwiwattana
วิทยานิพนธ์/Thesis
Characterization and application of alternative antimicrobial surfactants on food contact surface
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Chitsiri Rachtanapun
Suchawadee Loyawattananan
วิทยานิพนธ์/Thesis
Warapa Mahakarnchanakul
Title Creator Type and Date Create
Antimicrobial activity of Thai spices against foodborne pathogens
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Warapa Mahakarnchanakul
Chitsiri Thongson
วิทยานิพนธ์/Thesis
Enumeration of ochratoxin a producing fungi in Thai coffee beans
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Warapa Mahakarnchanakul
Paramee Noonim, 1979-
วิทยานิพนธ์/Thesis
Risk management of escherichia coli in sweet basil and coriander for export
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Warapa Mahakarnchanakul;Schaffner, Donald W. ;Sudsai Trevanich;Nipa Chokesajjawate
Pornpen Morakotjinda
วิทยานิพนธ์/Thesis
Risk assessment of aflatoxin B1 in husked rice in Thailand
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Warapa Mahakarnchanakul ;Tanaboon Sajjaanantakul ;Amnart Poapolathep
Panrapee Iamtaweejaroen
วิทยานิพนธ์/Thesis
Optimization of immunoaffinity column KU-AF02 for aflatoxin detection and exposure assessment of peanut consumption in Thailand
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Warapa Mahakarnchanakul ;Amnart Poapolathep ;Ratchanee Hongprayoon
Phakpoom Kooprasertying
วิทยานิพนธ์/Thesis
Oxidative stress in clostridium perprignens and application of oxidizing agents in washing step of dreied spur pepper (Capsicum annuum Linn. Var acuminatum Fingerh.) production
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Warapa Mahakarnchanakul ;Kooranee Tuitemwong ;Sasitorn Tongchitpakdee
Unnop Tassanaudom
วิทยานิพนธ์/Thesis
Elimination of salmonella typhimurium and escherichia coli on leafy vegetables by using ozone microbubbles
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Warapa Mahakarnchanakul;Kullanart Tongkhao;Kriskamol Na Jom
Asama Phaephiphat
วิทยานิพนธ์/Thesis
Metabolite profiling approach to follow the quality and shelf-life of black gram sprouts [Vigna mungo (L.) Hepper]
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Kriskamol Na Jom;Chitsiri Rachtanapun;Warapa Mahakarnchanakul
Danaipot Limwiwattana
วิทยานิพนธ์/Thesis
Application of micro-nano bubbles combined with sanitizers for washing process of leafy vegetables
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Warapa Mahakarnchanakul;Sasitorn Tongchitpakdee;Wannee Chinsirikul
Pitirat Klintham
วิทยานิพนธ์/Thesis
Distribution of bacteria in fish processing contact surfaces and biofilm formation of Raoultella ornithinolytica and Raoultella terrigena
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Warapa Mahakarnchanakul
Adisara Tantasuttikul
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of ozone microbubble treatment on the survival of vibrio parahaemolyticus to improve the quality and safety of pacific white shrimp
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Warapa Mahakarnchanakul;Pongtep Wilaipun
Tran, Thuy Linh
วิทยานิพนธ์/Thesis
Biofilm formation in poultry processing plant and the assessment of cleaning
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Warapa Mahakarnchanakul
Pawarisa Boonkoy
วิทยานิพนธ์/Thesis
Assessment of mycotoxins and fungal profile in Nepalese Maize
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Warapa Mahakarnchanakul
Joshi, Prateek
วิทยานิพนธ์/Thesis
Competition between mycotoxigenic and non-toxigenic strains of aspergillus species under shifting temperature conditions
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Warapa Mahakarnchanakul
Dwipa, Retty Putri Utami
วิทยานิพนธ์/Thesis
Occurrence of heat resistant molds and their potential for mycotoxin production
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Warapa Mahakarnchanakul
Thanapoom Maneeboon
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 16
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,773
รวม 2,789 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 234,803 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 413 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 325 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 171 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 74 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 28 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 9 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 7 ครั้ง
รวม 235,830 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.124