แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Polyphenols antioxidant of Noni (Morinda citrifolia L.) seed extract from different ripening stages and the valorization in facial serum

Organization : Mae Fah Luang University. School of Cosmetic Science, Mae Fah Luang University. Green Cosmetic Technology Research Group
Email : sarita.san@mfu.ac.th

Organization : Mae Fah Luang University. School of Cosmetic Science

Organization : Mae Fah Luang University. School of Cosmetic Science, Mae Fah Luang University. Green Cosmetic Technology Research Group

Organization : Mae Fah Luang University. School of Cosmetic Science, Mae Fah Luang University. Green Cosmetic Technology Research Group
keyword: Morinda citrifolia L.
ThaSH: Plant extracts
ThaSH: Flavonoids
ThaSH: Phenols
ThaSH: Antioxidants
ThaSH: Herbal cosmetics
ThaSH: ยอ (พืช)
Abstract: The Noni seed, waste of Noni juice process was studied as in the form of ethanolic soxhlet crude extract. The factor of ripening stage was compared. It was found that the trends of total phenolics, flavonoids contents, and free radical scavenging activity decrement were constantly found. The raw stage was revealed to be the superior candidate than those of matured and ripe stages, respectively. The total phenolics and flavonoids contents of seed were 25.41+0.50 mg GAE/g extract and 128.98+3.33 mg QE/g extract, respectively. The free radical scavenging activity by means of DPPH assay showed the polyphenols content-related result of the highest activity of raw seed extract (13.50+0.91 mg TEAC/g extract). The application of raw Noni seed extract (0.25 percent, w/w) in facial serum was studied. The resulting physicochemical stable under heating-cooling test. The recent study revealed the utilization of the waste of Noni products process by raising the value to the seed part as active ingredient. The further cosmetic efficacies investigation of the product was suggested.
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2021
Modified: 2023-05-03
Issued: 2023-05-03
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : In Thai Society for Biotechnology. Thai Society for Biotechnology and International Conference Online (TSB Online 2021) (pp.68-72). Bangkok : Thai Society for Biotechnology
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 TSB Online 2021pp.68-72.pdf 116.8 KB
ใช้เวลา
0.020935 วินาที

Sarita Sangthong
Title Contributor Type
Simultaneous extraction of oil and protein from perilla seed by three-phase partitioning and their application in serum
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Punyawatt Pintathong;Phanuphong Chaiwut;Natthawut Thitipramote;Nont Thitilertdecha;Witayapan Nantitanont;Sarita Sangthong;Ninnapat Tiensri

บทความ/Article
Polyphenols antioxidant of Noni (Morinda citrifolia L.) seed extract from different ripening stages and the valorization in facial serum
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Sarita Sangthong;Nicha Taprae;Punyawatt Pintathong;Phanuphong Chaiwut

บทความ/Article
Solid state fermentation of coffee (Coffee arabica L.) cherry residue with Trichoderma harzianum
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Punyawatt Pintathong;Sarita Sangthong;Phanuphong Chaiwut

บทความ/Article
Nicha Taprae
Title Contributor Type
Polyphenols antioxidant of Noni (Morinda citrifolia L.) seed extract from different ripening stages and the valorization in facial serum
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Sarita Sangthong;Nicha Taprae;Punyawatt Pintathong;Phanuphong Chaiwut

บทความ/Article
Punyawatt Pintathong
Title Contributor Type
Simultaneous extraction of oil and protein from perilla seed by three-phase partitioning and their application in serum
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Punyawatt Pintathong;Phanuphong Chaiwut;Natthawut Thitipramote;Nont Thitilertdecha;Witayapan Nantitanont;Sarita Sangthong;Ninnapat Tiensri

บทความ/Article
Extraction and cosmetic application of mushroom polysaccharides
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Patcharee Pongsua;Punyawatt Pintathong;Phanuphong Chaiwut

บทความ/Article
Extraction of tyrosinase from Thaeogyroporus porentosus, Auricularia auricular and Lentinus edodes by aqueous two phase system
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Phapawee Ieamsakul;Punyawatt Pintathong;Phanuphong Chaiwut

บทความ/Article
Polyphenols antioxidant of Noni (Morinda citrifolia L.) seed extract from different ripening stages and the valorization in facial serum
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Sarita Sangthong;Nicha Taprae;Punyawatt Pintathong;Phanuphong Chaiwut

บทความ/Article
Preparation and characterization of microemulsions containing Lawsonia inermis leaf extract
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Witayapan Nantitanon;Punyawatt Pintathong;Phanuphong Chaiwut

บทความ/Article
Solid state fermentation of coffee (Coffee arabica L.) cherry residue with Trichoderma harzianum
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Punyawatt Pintathong;Sarita Sangthong;Phanuphong Chaiwut

บทความ/Article
Phanuphong Chaiwut
Title Contributor Type
Simultaneous extraction of oil and protein from perilla seed by three-phase partitioning and their application in serum
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Punyawatt Pintathong;Phanuphong Chaiwut;Natthawut Thitipramote;Nont Thitilertdecha;Witayapan Nantitanont;Sarita Sangthong;Ninnapat Tiensri

บทความ/Article
Extraction and cosmetic application of mushroom polysaccharides
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Patcharee Pongsua;Punyawatt Pintathong;Phanuphong Chaiwut

บทความ/Article
Extraction of tyrosinase from Thaeogyroporus porentosus, Auricularia auricular and Lentinus edodes by aqueous two phase system
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Phapawee Ieamsakul;Punyawatt Pintathong;Phanuphong Chaiwut

บทความ/Article
Polyphenols antioxidant of Noni (Morinda citrifolia L.) seed extract from different ripening stages and the valorization in facial serum
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Sarita Sangthong;Nicha Taprae;Punyawatt Pintathong;Phanuphong Chaiwut

บทความ/Article
Preparation and characterization of microemulsions containing Lawsonia inermis leaf extract
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Witayapan Nantitanon;Punyawatt Pintathong;Phanuphong Chaiwut

บทความ/Article
Solid state fermentation of coffee (Coffee arabica L.) cherry residue with Trichoderma harzianum
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Punyawatt Pintathong;Sarita Sangthong;Phanuphong Chaiwut

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 3,945
รวม 3,947 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 53,414 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 1,081 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 9 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 1 ครั้ง
รวม 54,505 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.46