แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Kinetic study on the thermal denaturation of protein in yellowfin tuna meat

Address: 333 Moo1, Thasud, Muang, Chiang Rai 57100
Organization : School of Agro-Industry, Mae Fah Luang University
Email : ask.library@mfu.ac.th




keyword: Thermal denaturation of protein - Yellowfin tuna - Differential scanning calorimetry - Kinetic study
ThaSH: Food sciences
ThaSH: Agricultural industries
ThaSH: Proteins – Thermal properties
ThaSH: Tuna
ThaSH: Chemical kinetics
ThaSH: Kinetic theory of matter
Abstract: The purpose of this work was to study the kinetics of thermal denaturation of protein in tuna meat. Fresh yellowfin tuna meat was sealed into a stainless steel differential scanning calorimetry (DSC) pan, and subsequently heated at 45, 50, 60 and 65 °C for various interval time. The residual enthalpy of fresh and the heated tuna meat was determined by DSC at scanning rate 5 °C/min. The residual enthalpy of fresh tuna meat was used as a reference in calculation of denaturation degree. DSC thermogram of fresh tuna meat showed four denaturation peaks at 41, 49, 58 and 67 °C. It was suggested that first two peaks represented for myosin fractions, and the others are sarcoplasmic proteins and actin, respectively. The plot between logarithm of degree of denaturation and heating time revealed that there were two first-order rate constants for each heating temperature. This implied that there might be two mechanisms of protein denaturation in tuna meat. The mechanisms of these thermal denaturations probably come from the non-aggregated or reversible state and the stage of protein aggregation.
Mae Fah Luang University. Learning Resources and Educational Media Center
Address: CHIANG RAI
Email: library@mfu.ac.th
Modified: 2021-10-28
Issued: 2021-10-28
บทความ/Article
application/pdf
Journal of Food Science and Agricultural Technology (2015) Vol.1 (1): 31-35
eng
©copyrights Mae Fah Luang University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 2015-v01-p31-35.pdf 429.6 KB
ใช้เวลา
0.021851 วินาที

Pimravee Ngamkala
Title Contributor Type
Microbiological quality of treated antibiotic wastewater from industry using hydrogen peroxide treatment at high temperatures
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Pimravee Ngamkala
Aluck Thipyarat
วิทยานิพนธ์/Thesis
Kinetic study on the thermal denaturation of protein in yellowfin tuna meat
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Pimravee Ngamkala;Thayawat Uthaijunyawong;Ratchaneeporn Ai-Tang;Chotika Viriyarattanasak;Suwit Siriwatanayotin

บทความ/Article
Thayawat Uthaijunyawong
Title Contributor Type
Laser cleaning of roasted chicken deposits on stainless steel surfaces
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Thayawat Uthaijunyawong;ทยาวัต อุทัยจรรยาวงศ์
Suwit Siriwatanayotin
วิทยานิพนธ์/Thesis
Kinetic study on the thermal denaturation of protein in yellowfin tuna meat
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Pimravee Ngamkala;Thayawat Uthaijunyawong;Ratchaneeporn Ai-Tang;Chotika Viriyarattanasak;Suwit Siriwatanayotin

บทความ/Article
Ratchaneeporn Ai-Tang
Title Contributor Type
Kinetic study on the thermal denaturation of protein in yellowfin tuna meat
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Pimravee Ngamkala;Thayawat Uthaijunyawong;Ratchaneeporn Ai-Tang;Chotika Viriyarattanasak;Suwit Siriwatanayotin

บทความ/Article
Chotika Viriyarattanasak
Title Contributor Type
Kinetic study on the thermal denaturation of protein in yellowfin tuna meat
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Pimravee Ngamkala;Thayawat Uthaijunyawong;Ratchaneeporn Ai-Tang;Chotika Viriyarattanasak;Suwit Siriwatanayotin

บทความ/Article
Suwit Siriwatanayotin
Title Contributor Type
Kinetic study on the thermal denaturation of protein in yellowfin tuna meat
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Pimravee Ngamkala;Thayawat Uthaijunyawong;Ratchaneeporn Ai-Tang;Chotika Viriyarattanasak;Suwit Siriwatanayotin

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1,234
รวม 1,236 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 66,543 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 1,378 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 27 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 10 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 2 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 2 ครั้ง
รวม 67,962 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.124