แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Application of advanced oxidation processes (ozone/UV) to reduce Escherichia coli contamination in flour slurry from rice noodles production

Address: 333 Moo1, Thasud, Muang, Chiang Rai 57100
Organization : School of Agro-Industry, Mae Fah Luang University
Email : ask.library@mfu.ac.th

keyword: Advanced oxidation processes - E. coli - Flour slurry - Rice noodles
ThaSH: Food sciences
ThaSH: Agricultural industries
ThaSH: Oxidation
ThaSH: Flour
ThaSH: Slurry
ThaSH: Rice noodles
Abstract: This paper aimed to demonstrate another potential use of AOPs for reclaiming flour slurry from rice noodle making process by destroying spoilage microorganisms and preventing further microbial growth using Escherichia coli as a model microorganism. A prototype AOPs system, consisting of UV sterilizer (45 W), ozone generator (2 L/min) and combined ozone/UV, was fabricated and tested on water and flour slurry (53 g/L) systems using the initial E. coli concentration at approximately, 7 log CFU/ml. The E. coli cell counts showed that UV disinfection was very effective in water, enabling the reduction of cell density from 7 to 0 log CFU/ml within 15 min at all mass circulation flow rates (0.4, 0.6, and 0.8 kg/s). For flour slurry, the blockage of UV radiation by flour suspension substantially compromised the effectiveness of UV sterilization and E. coli destruction. Although, the ozone treatment by itself showed slower E. coli inactivation kinetics on both transparent and turbid flour slurry, it produced powerful disinfecting effect when it installed prior to the UV sterilizer. The synergic combination of UV and ozone treatments in inactivating E. coli was demonstrated on the flour slurry experiment and able to eliminate E. coli viability within 8-10 min. Faster mass circulation rate facilitated higher E. coli elimination due to higher UV exposure of E. coli and better mixing/dissolution of ozone gas in flour slurry.
Mae Fah Luang University. Learning Resources and Educational Media Center
Address: CHIANG RAI
Email: library@mfu.ac.th
Modified: 2021-10-20
Issued: 2021-10-20
บทความ/Article
application/pdf
Journal of Food Science and Agricultural Technology (2015) Vol.1 (1): 16-21
eng
©copyrights Mae Fah Luang University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 2015-v01-p16-21.pdf 428.31 KB2 2024-09-19 16:10:18
ใช้เวลา
0.031786 วินาที

Amornrat Jewsuwan
Title Contributor Type
Application of advanced oxidation processes (ozone/UV) to reduce Escherichia coli contamination in flour slurry from rice noodles production
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Amornrat Jewsuwan;Aluck Thipayarat

บทความ/Article
Aluck Thipayarat
Title Contributor Type
Application of advanced oxidation processes (ozone/UV) to reduce Escherichia coli contamination in flour slurry from rice noodles production
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Amornrat Jewsuwan;Aluck Thipayarat

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 10
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 4,994
รวม 5,004 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 245,776 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 1,247 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 55 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 19 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 8 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 3 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 1 ครั้ง
รวม 247,109 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.33