แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Bioactive compounds in fruits are affected by light quality

Address: 333 Moo1, Thasud, Muang, Chiang Rai 57100
Organization : School of Agro-Industry, Mae Fah Luang University
Email : ask.library@mfu.ac.th
keyword: Abscisic acid - Ascorbic acid - Anthocyanin - Jasmonic acid - Putrescine
ThaSH: Food sciences
ThaSH: Agricultural industries
ThaSH: Fruit
ThaSH: Fruit - Effect of light on
ThaSH: Bioactive compounds
ThaSH: Abscisic acid
ThaSH: Anthocyanins
Abstract: The effects of blue and red light irradiation at night on anthocyanin synthesis and abscisic acid (ABA) metabolism were investigated in grape berries. Endogenous ABA were highest in red light-emitting diode (LED)-treated skin. In contrast, anthocyanin concentrations were highest in blue LED-treated skin, followed by red LED treatment. However, the expressions of VlMYBA1-2 and UDP-glucose-flavonoid 3-O-glucosyltransferase(VvUFGT) did not necessarily coincide with anthocyanin concentrations. The results suggest that blue LED irradiation at night may be effective in increasing anthocyanin in grape berries. The effect of UV-C irradiation on jasmonate, polyamines (putrescine) and antioxidant activities was investigated in apple plants. The EC50 values of O2- -scavenging activity in the UV-C treated leaves were lower than those in the untreated control. The endogenous jasmonic acid and putrescine concentrations in the UV-C treated plants were higher than those in the untreated control. These facts suggest that the increase of jasmonates and polyamines may be associated with UV-C stimulation, and UV-C irradiation may be effective for increasing antioxidant activity in apple plants.
Mae Fah Luang University. Learning Resources and Educational Media Center
Address: CHIANG RAI
Email: library@mfu.ac.th
Modified: 2021-10-20
Issued: 2021-10-20
บทความ/Article
application/pdf
Journal of Food Science and Agricultural Technology (2015) Vol.1 (1): 11-15
eng
©copyrights Mae Fah Luang University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 2015-v01-p11-15.pdf 468.39 KB
ใช้เวลา
0.021239 วินาที

Satoru Kondo
Title Contributor Type
Postharvest suppression of gray mold (Botrytis cinerea) on peach through application of n-propyl dihydrojasmonate
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Sirinan Suktawee;Masahiro Shishido;Shanshan Wang;Ampa Kongsuwan;Suthisak Saengtharatip;Takanori Saito;Katsuya Okawa;Hitoshi Ohara;Satoru Kondo

บทความ/Article
Effect of harvesting season, maturity stage and storage temperature on internal browning and postharvest quality of Phulae pineapple
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Sureeporn Sukporn;Chirat Sirimuangmoon;Satoru Kondo;Sutthiwal Setha

บทความ/Article
Bioactive compounds in fruits are affected by light quality
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Satoru Kondo

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,288
รวม 2,289 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 48,398 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 1,374 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 27 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 7 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 2 ครั้ง
รวม 49,808 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.124