แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Novel postharvest technologies for prolonging fruit shelf life in Japan

Address: 333 Moo1, Thasud, Muang, Chiang Rai 57100
Organization : School of Agro-Industry, Mae Fah Luang University
Email : ask.library@mfu.ac.th
keyword: Nano-sized mist - Weight loss - Infrared - Ultraviolet - Decontamination
ThaSH: Food sciences
ThaSH: Agricultural industries
ThaSH: Postharvest technology
ThaSH: Fruit - Preservation
ThaSH: Weight loss
ThaSH: Infrared radiation
ThaSH: Ultraviolet radiation
ThaSH: Fruit - Contamination
Abstract: In order to prolong the shelf life of highly perishable fruits and vegetables, new technologies should be introduced during storage and transportation. Temperature control is surely important for keeping freshness and quality higher. In addition, both humidity and microbial controls are also playing important role for avoiding the wilting, discoloration, microbial growth, etc. The nano-sized mist is generated by Lenard effect with high speed impact of water droplet to metal mesh. The peak diameter of mist is approximately 80 nm, which is roughly several times smaller than that of the normal mist for humidity control of fresh produces generated by ultrasonication. The nano-sized mist has the advantage for preventing over-wetting which results in the collapse of cardboard even with high relative humidity environment, whereas no considerable effects on the physiological responses of fresh produces were found.Infrared/Ultaviolet treatment was applied to the decontamination process of microbes infecting the surface of fresh produces. A 1-1.5 logs reduction of surface microbe of fruits was obtained by infrared or ultraviolet treatment individually. In addition, another 1-2 logs reduction were enhanced by their combination without negative effects on surface color, hardness, and respiration.
Mae Fah Luang University. Learning Resources and Educational Media Center
Address: CHIANG RAI
Email: library@mfu.ac.th
Modified: 2021-10-20
Issued: 2021-10-20
บทความ/Article
application/pdf
Journal of Food Science and Agricultural Technology (2015) Vol.1 (1): 7-10
eng
©copyrights Mae Fah Luang University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 2015-v01-p7-10.pdf 351.47 KB
ใช้เวลา
0.01561 วินาที

Daisuke Hamanaka
Title Contributor Type
Effect of Combination Treatment of High Pressure Processing and Anti-browning Agents on Discoloration of Fresh-cut Burdock (Arctium lappa L.)
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Kanae Fujimoto;Yuka Watanebe;Daisuke Hamanaka

บทความ/Article
Evaluation Injury Characteristics of Bacillus Spores by Combination of Hydrostatic Pressure with Alkaline Electrolyzed Water
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Koki Morita;Masaki Naka;Masaki Naka;Kyohei Arimura;Yoshinori Kamitani ;Daisuke Hamanaka

บทความ/Article
Novel postharvest technologies for prolonging fruit shelf life in Japan
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Daisuke Hamanaka

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,169
รวม 2,171 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 30,249 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 32 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 20 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 7 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 2 ครั้ง
รวม 30,310 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.124