แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Isomalto-oligosaccharides production from rice flour and cassava starch

Address: 333 Moo1, Thasud, Muang, Chiang Rai 57100
Organization : School of Agro-Industry, Mae Fah Luang University
Email : ask.library@mfu.ac.th




keyword: Isomalto-oligosaccharides - Prebiotic - Rice flour - Cassava starch
ThaSH: Food sciences
ThaSH: Agricultural industries
ThaSH: Prebiotics
ThaSH: Rice flour
ThaSH: Tapioca starch
Abstract: This research aimed to evaluate the use of enzyme technology for the production of functional isomalto-oligosaccharides (IMO) from rice flour and cassava starch. Three different samples of non-glutinous rice flour, glutinous rice flour and cassava starch were compared to produce IMO syrup through the enzyme hydrolysis process. The first step was liquefaction of starch using α-amylase. The second step was saccharification using β-amylase and pullu lanase to accumulate maltose. The last step was transglycosylation using transglucosidase to convert maltose to IMO. 25% (w/v) sample slurries were processed using 5-litre fermenters. The production process was maintained with appropriate conditions to obtain the maximum yield of IMO. Liquid samples were taken during bioconversion process to measure sugar and oligosaccharide concentration. Results showed that the highest concentration of IMO was obtained from non-glutinous rice flour with the value of 169.1 g/l (isomaltose = 78.2 g/l, isomaltotriose = 38.7 g/l and panose = 52.1 g/l) at the transglycosylation time of 1 h. However, using glutinous rice flour to produce IMO could produce IMO up to 106.4 g/l followed by cassava starch (IMO = 97.9 g/l). These results could indicate that non-glutinous rice flour was the best raw material among 3 samples to produce IMO.
Mae Fah Luang University. Learning Resources and Educational Media Center
Address: CHIANG RAI
Email: library@mfu.ac.th
Modified: 2021-10-14
Issued: 2021-10-14
บทความ/Article
application/pdf
Journal of Food Science and Agricultural Technology (2019) Vol.5 (Spcl. Iss.): 188-192
eng
©copyrights Mae Fah Luang University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 2019-v05-p188-192.pdf 809.51 KB1 2022-04-21 16:59:46
ใช้เวลา
0.040399 วินาที

Premsuda Saman
Title Contributor Type
Isomalto-oligosaccharides production from rice flour and cassava starch
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Premsuda Saman;Chutima Kuancha;Achara Chaiongkarn;Somporn Moonmangmee;Bundit Fungsin

บทความ/Article
Stability of spray-dried synbiotics containing Lactobacillus plantarum DSM 2648 and exopolysaccharide from Pediococcus acidilactici TISTR 2612 and its vivo effectiveness
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Achara Chaiongkarn;Jirapa Dathong;Wipaporn Phatvej;Premsuda Saman;Chutima Kuancha;Siritorn Teetavet

บทความ/Article
Chutima Kuancha
Title Contributor Type
Isomalto-oligosaccharides production from rice flour and cassava starch
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Premsuda Saman;Chutima Kuancha;Achara Chaiongkarn;Somporn Moonmangmee;Bundit Fungsin

บทความ/Article
Achara Chaiongkarn
Title Contributor Type
Isomalto-oligosaccharides production from rice flour and cassava starch
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Premsuda Saman;Chutima Kuancha;Achara Chaiongkarn;Somporn Moonmangmee;Bundit Fungsin

บทความ/Article
Stability of spray-dried synbiotics containing Lactobacillus plantarum DSM 2648 and exopolysaccharide from Pediococcus acidilactici TISTR 2612 and its vivo effectiveness
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Achara Chaiongkarn;Jirapa Dathong;Wipaporn Phatvej;Premsuda Saman;Chutima Kuancha;Siritorn Teetavet

บทความ/Article
Somporn Moonmangmee
Title Contributor Type
Screening and identification of acetic acid bacteria (AAB) producing coenzyme Q10 from plant materials
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Neungnut Chaiyawan;Pornpoj Srisukchayakul;Wanlapa Lorliam;Lawan chatanon;Somporn Moonmangmee;Jirawat Eiamwat;Taweesak Malimas;Jaruwan Sitdhipol

บทความ/Article
Isomalto-oligosaccharides production from rice flour and cassava starch
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Premsuda Saman;Chutima Kuancha;Achara Chaiongkarn;Somporn Moonmangmee;Bundit Fungsin

บทความ/Article
Bundit Fungsin
Title Contributor Type
Isomalto-oligosaccharides production from rice flour and cassava starch
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Premsuda Saman;Chutima Kuancha;Achara Chaiongkarn;Somporn Moonmangmee;Bundit Fungsin

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 4
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 3,271
รวม 3,275 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 177,971 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 1,611 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 482 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 79 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 22 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 15 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 8 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 5 ครั้ง
รวม 180,193 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.212