แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Characterization of O/W Pickering emulsion by NMR

Address: 333 Moo1, Thasud, Muang, Chiang Rai 57100
Organization : School of Agro-Industry, Mae Fah Luang University
Email : ask.library@mfu.ac.th



keyword: Emulsion - Nanofibrillated cellulose - Restricted diffusion - Pulsed-field-gradient nuclear magnetic resonance (PFG-NMR)
ThaSH: Food sciences
ThaSH: Agricultural industries
ThaSH: Emulsions
ThaSH: Cellulose
ThaSH: Cellulose nanocrystals
Abstract: Nuclear magnetic resonance (NMR) is defined as a non-invasive technique for measuring emulsion droplet size. The diffusion of oil molecules in oil-in-water (O/W) emulsions is restricted within oil droplet which directly affected by the oil droplet radius. Thus, restricted diffusion of oil molecules can be used to determine the oil droplet diameter. This research was aimed to investigate the influence of emulsifier type on emulsion droplet diameter by NMR comparing with conventional light scattering technique. The 10% wt oil O/W emulsions were prepared using nanofibrillated cellulose (NFC) or whey protein isolate (WPI) at concentration of 0.3, 0.5 and 0.7% wt as an emulsifier. Diffusion coefficients (D) were measured by pulsed-field-gradient stimulated spin-echo (PFG-STE) pulse sequence using High-field NMR. The results showed that the diffusion coefficients of the O/W emulsions were dependence on diffusion time (Δ). The increase in diffusion time found the decay of attenuation of a coherent magnetic signal. Since the diffusion of oil molecules was limited by adsorbing of NFC at oil-water interfaces, the restricted diffusion was found in NFC-stabilized emulsions by observing constantly of mean square displacement (Z2) when the diffusion time was increased. On the other hand, free diffusion was found in WPI-stabilized emulsions which may occur from the diffusion of oil molecules within oil droplet and the movement of oil droplet itself. The droplet size determined by NMR technique showed the results in the same agreement with the light scattering technique. Hence, the restricted diffusion measurement by PFG-NMR is a novel and an alternative technique for monitoring emulsion droplet size. However, it is more suitable for emulsions with slow movement of oil droplets or emulsions with high viscosity of continuous phase.
Mae Fah Luang University. Learning Resources and Educational Media Center
Address: CHIANG RAI
Email: library@mfu.ac.th
Modified: 2021-10-12
Issued: 2021-10-12
บทความ/Article
application/pdf
Journal of Food Science and Agricultural Technology (2019) Vol.5 (Spcl. Iss.): 89-93
eng
©copyrights Mae Fah Luang University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 2019-v05-p89-93.pdf 807.96 KB
ใช้เวลา
0.021007 วินาที

Wiphada Mitbumrung
Title Contributor Type
Properties and stability of Pickering emulsions stabilized by nanofibrillated mangosteen cellulose : Impact of oil type and emulsifier concentration
มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร
Wiphada Mitbumrung;Surangna Jain;Thunnalin Winuprasith

บทความ/Article
Characterization of O/W Pickering emulsion by NMR
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Wiphada Mitbumrung;Shingo Matsukawa;Surangna Jain;Thunnalin Winuprasith

บทความ/Article
Shingo Matsukawa
Title Contributor Type
Characterization of O/W Pickering emulsion by NMR
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Wiphada Mitbumrung;Shingo Matsukawa;Surangna Jain;Thunnalin Winuprasith

บทความ/Article
Surangna Jain
Title Contributor Type
Properties and stability of Pickering emulsions stabilized by nanofibrillated mangosteen cellulose : Impact of oil type and emulsifier concentration
มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร
Wiphada Mitbumrung;Surangna Jain;Thunnalin Winuprasith

บทความ/Article
Characterization of O/W Pickering emulsion by NMR
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Wiphada Mitbumrung;Shingo Matsukawa;Surangna Jain;Thunnalin Winuprasith

บทความ/Article
Thunnalin Winuprasith
Title Contributor Type
Stability of emulsion prepared using mangosteen shell fiber as an emulsifier and the application in food products
มหาวิทยาลัยมหิดล
Thunnalin Winuprasith
Anadi nitithamyoug
วิทยานิพนธ์/Thesis
Properties and stability of Pickering emulsions stabilized by nanofibrillated mangosteen cellulose : Impact of oil type and emulsifier concentration
มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร
Wiphada Mitbumrung;Surangna Jain;Thunnalin Winuprasith

บทความ/Article
Physicochemical properties of biopolymer-stabilized colloidal particles : microfibrillated cellulose-stabilized emulsions and β-lactoglobulin-coated gold nanoparticles
มหาวิทยาลัยมหิดล
Thunnalin Winuprasith
Manop Suphantharika
Pairoj Luangpituksa
Promluck Somboonpanyakul
Anadi Nitithamyong
วิทยานิพนธ์/Thesis
Characterization of O/W Pickering emulsion by NMR
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Wiphada Mitbumrung;Shingo Matsukawa;Surangna Jain;Thunnalin Winuprasith

บทความ/Article
Storage stability of mayonnaise using mangosteen nanofibrillated cellulose as a single emulsifier
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Pornsuda Choublab;Thunnalin Winuprasith

บทความ/Article
Functional properties of vegetable powder and the application in pudding for elderly
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Chanika Chimkerd;Thunnalin Winuprasith

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 28
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1,828
รวม 1,856 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 80,701 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 1,419 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 45 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 44 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 4 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 4 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 3 ครั้ง
รวม 82,220 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.124