แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Increase of ethanol production from molasses by co-fermentation with cassava waste hydrolysate
การเพิ่มการผลิตเอทานอลจากกากน้ำตาลโดยการหมักร่วมกับไฮโดรไลเสตของกากมันสำปะหลัง

LCSH: Ethanol
Abstract: Comparison of cassava waste pulp hydrolysate obtained from hydrochloric acid and 3 different enzymes (cellulase, alpha-amylase and glucoamylase). Consequently hydrolysis, revealed that 10% and 25% (w/v) substrate loading of The CWP-acid and enzymatic hydrolysate contained maximal reducing sugar at 0.28 and 0.14 g/g dry weight, respectively. But the CWP-enzymatic hydrolysate gave 62.47% higher ethanol than the CWP-acid hydrolysate when they fermented by Saccharomyces cerevisiae TISTR 5606 (SC 90). Co-fermentation of molasses with the CWP-enzymatic hydrolysate at initial total sugar 24.5% (w/v) yielded maximal ethanol 6.67% (w/v). Fermentation of the molasses-CWP enzymatic hydrolysate mixture by supplementation with 0.8% (w/v) KH2PO4 increased maximal ethanol to 7.09% (w/v). This maximal level of ethanol could be increased to 7.44% (w/v) by addition of 3% (w/v) of solid residue obtained after enzymatic hydrolysis of cassava waste pulp.
Abstract: การเปรียบเทียบผลการย่อยกากมันสำปะหลัง (ไฮโดรไลเสตของกากมันสำปะหลัง) ด้วยกรดไฮโรคลอริกและเอนไซม์ 3 ชนิดต่อเนื่องกัน (เซลลูเลส, แอลฟา-อะไมเลส และกลูโคอะไมเลส) พบว่าน้ำที่ได้จากการย่อยกากมันสำปะหลังด้วยกรดปริมาณ 10% (น้ำหนัก/ปริมาตร) และย่อยด้วยเอนไซม์ปริมาณ 25% (น้ำหนัก/ปริมาตร) มีน้ำตาลรีดิวซ์สูงสุด 0.28 และ 0.14 กรัม/กรัมน้ำหนักแห้ง ตามลำดับ ผลการหมักเอทานอลจากน้ำที่ได้จากการย่อยกากมันสำปะหลังด้วยกรดและเอนไซม์โดย Saccharomyces cerevisiae TISTR 5606 (SC 90) พบว่าน้ำที่ได้จากการย่อยกากมันสำปะหลังด้วยเอนไซม์ให้เอทานอลสูงกว่าน้ำที่ได้จากการย่อยกากมันสำปะหลังด้วยกรด 62.47% และเมื่อนำน้ำที่ได้จากการย่อยกากมันสำปะหลังด้วยเอนไซม์มาหมักร่วมกับกากน้ำตาลที่ความเข้มข้นน้ำตาลทั้งหมดเริ่มต้น 24.5% (น้ำหนัก/ปริมาตร) พบว่าได้เอทานอลสูงสุด 6.67% (น้ำหนัก/ปริมาตร) และเมื่อเติมโพแทสเซียมไดไฮโดรเจนฟอสเฟต (KH2PO4) 0.8% (น้ำหนัก/ปริมาตร) ลงไปหมักร่วมด้วยทำให้เอทานอลที่ได้สูงสุดเพิ่มขึ้นเป็น 7.09% (น้ำหนัก/ปริมาตร) นอกจากนี้การหมักน้ำที่ได้จากการย่อยกากมันสำปะหลังด้วยเอนไซม์ที่มีกากใยมันสำปะหลังที่เหลือหลังการย่อยด้วยเอนไซม์ปริมาณ 3% (น้ำหนัก/ปริมาตร) ผลผลิตเอทานอลสูงสุดที่ได้เพิ่มขึ้นเป็น 7.44% (น้ำหนัก/ปริมาตร)
Chulalongkorn University. Office of Academic Resources
Address: BANGKOK
Email: cuir@car.chula.ac.th
Role: advisor
Created: 2015
Modified: 2021-05-09
Issued: 2021-05-09
วิทยานิพนธ์/Thesis
application/pdf
URL: http://cuir.car.chula.ac.th/handle/123456789/64953
eng
DegreeName: Master of Science
©copyrights Chulalongkorn University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 5772001523[1].pdf 1.94 MB
ใช้เวลา
0.027488 วินาที

Thippawan Wattanagonniyom
Title Contributor Type
Increase of ethanol production from molasses by co-fermentation with cassava waste hydrolysate
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
Thippawan Wattanagonniyom
Ancharida Akaracharanya
วิทยานิพนธ์/Thesis
Ancharida Akaracharanya
Title Creator Type and Date Create
Screening and characterization of arsenite/arsenate oxidizing bacteria from tannery wastes and agriculural soils
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
Ancharida Akaracharanya;Somboon Tanasupawat
Kitja Chitpirom
วิทยานิพนธ์/Thesis
Pretreatment of sugarcane leaves to enhance cellulase hydrolysis for ehanol fermentation by Saccharomyces cerevisiae
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
Ancharida Akaracharanya;Teerapatr Srinorakutara
Rumpa Jutakanoke
วิทยานิพนธ์/Thesis
Increase of ethanol production from molasses by co-fermentation with cassava waste hydrolysate
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
Ancharida Akaracharanya
Thippawan Wattanagonniyom
วิทยานิพนธ์/Thesis
Screening and identification of cellulase-producing bacteria and xylanase-producing bacteria from soil
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
;Ancharida Akaracharanya;Somboon Tanasupawat
Patcharin Boon-eiam
วิทยานิพนธ์/Thesis
Pretreatment of guinea grass Panicum maximum Jacq. cv. 'TD 53' to enhance cellulase hydrolysis for ethanol fermentation by Saccharomyces cerevisiae
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
;Ancharida Akaracharanya;Natchanun Leepipatpiboon
Suwapat Ratsamee
วิทยานิพนธ์/Thesis
Screening and indentification of Acetobacter and Gluconobacter isolated from various sources
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
Ancharida Akaracharanya;Somboon Tanasupawat
Jintana Kommanee
วิทยานิพนธ์/Thesis
Screening and indentification of antimicrobial producing actinomycetes from mangrove soil of the inner gulf of Thailand
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
Ancharida Akaracharanya;Somboon Tanasupawat
Sirikan Hunadanamra
วิทยานิพนธ์/Thesis
Screening and indentification of cellulase-producing bacteria from soil in Nan province
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
Ancharida Akaracharanya;Somboon Tanasupawat
Thanawan Taprig
วิทยานิพนธ์/Thesis
Utilization of cassava fiber for cellulase and ethanol production
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
Ancharida Akaracharanya;Natchanan Leepipatpiboon
Woraphan Pim-iam
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 15
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 4,641
รวม 4,656 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 268,498 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 1,256 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 89 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 20 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 8 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 5 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 4 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 1 ครั้ง
รวม 269,881 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.33