แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

OW-emulsions, production and stability

LCSH: Emulsions -- Stability.
LCSH: Oil pollution of water.
Abstract: Emulsions appear quite often in the chemical industry. Emulsions are the mix-ing of two immiscible liquids. One of those forms droplets and is called dis-persed phase and is immersed into the other one called continuous phase. To produce fine emulsions the droplet size of the dispersed phase should be reduced as much as possible. To do so mechanical devices help to reduce the droplet size in liquid-liquid dispersions, but it is not possible to produce stable emulsions using this devices. The high agitation rate helps to decrease droplet size of emulsions. To produce stable emulsions, surfactants are an important substance. In this work, the emulsion is produced using Shellsol K, water, and an anionic surfactant (4-Dodecylbenzene sulfonate acid, DBSA). The optical cell and the ultrasonic scanner are used to investigate the influence of the agitation rate, the oil concentration and the surfactant concentration on the stability of o/w emulsions. The influence of oil concentration (hold-up) and agitation rate were investigated based on the settling time. For non-surfactant systems, the set-tling time increases with increasing hold-up because the system shows a very slow coalescence velocity. The increase of the agitation rate shows an in-crease in settling time. The limitation of hold-up is less than 0.5 because phase inversion occurs. In the surfactant system, the stability of emulsions increases with increasing DBSA concentration. The critical micelle concentration (CMC) is the limitation of the surfactant concentration
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Role: Thesis advisors.
Role: Thesis advisors.
Created: 2016
Modified: 2021-03-08
Issued: 2021-03-08
วิทยานิพนธ์/Thesis
application/pdf
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 B17494989.pdf 11.77 MB
ใช้เวลา
0.035056 วินาที

Aroonrat Poonyaratanasrikhajon.
Title Contributor Type
OW-emulsions, production and stability
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Aroonrat Poonyaratanasrikhajon.
Siebenhofer Matthaus
Macher-Ambrosch Robert
วิทยานิพนธ์/Thesis
Siebenhofer Matthaus
Title Creator Type and Date Create
OW-emulsions, production and stability
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Siebenhofer Matthaus;Macher-Ambrosch Robert
Aroonrat Poonyaratanasrikhajon.
วิทยานิพนธ์/Thesis
Macher-Ambrosch Robert
Title Creator Type and Date Create
OW-emulsions, production and stability
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Siebenhofer Matthaus;Macher-Ambrosch Robert
Aroonrat Poonyaratanasrikhajon.
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 9
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 3,450
รวม 3,459 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 223,595 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 366 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 328 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 101 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 11 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 10 ครั้ง
มหาวิทยาลัยการกีฬาแห่งชาติ = 2 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 1 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 1 ครั้ง
รวม 224,415 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.104