แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Comparison of dynamic headspace trapping on Tenax TA and headspace stir bar sorptive extraction for analysis of grilled chicken (Yakitori) volatiles

Organization : Chulalongkorn University. Faculty of Science

Organization : Chulalongkorn University. Faculty of Science

Organization : Chulalongkorn University. Faculty of Science
Email : suwimon.k@chula.ac.th

Organization : Chulalongkorn University. Faculty of Science
keyword: Dynamic headspace trapping.
LCSH: VOLATILE ORGANIC COMPOUNDS.
; Headspace stir bar sorptive extraction.
; Grilled chicken.
; Yakitori.
Abstract: Two headspace extractions, dynamic headspace trapping on Tenax TA (DHS-Tenax TA) and headspace stir bar sorptive extraction (SBSE), were performed to compare the volatile profile in Japanese commercially processed grilled chicken produced in two processing steps: after dipping in thin sauce and then grilling (S1) and S1 after dipping in thick sauce (S2). Eighty-two volatile compounds were identified. Although DHS-Tenax TA extracted a larger number and higher amounts of volatile compounds for MS than SBSE, SBSE detected more aromas at the olfactometer than DHS-Tenax. Lipid oxidation products (aldehydes, alcohols, ketone, and phenols) and Maillard reaction products (Strecker aldehydes, nitrogen- and sulfur-containing compounds, furan(one)s, and pyrrole) are major compounds. DHS-Tenax TA was more suitable for the detection of volatile compounds from the Maillard and Strecker degradation products, such as pyrazines and furan(one)s, whereas SBSE was adequate for hydrocarbons and terpenes, and aroma compounds that were not detected by MS. Furan(one)s were only identified in S2 samples due to the presence of sugars in the thick sauce.
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2020
Modified: 2563-08-11
Issued: 2020-08-11
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : APPLIED SCIENCE AND ENGINEERING PROGRESS. vol. 13, no. 3 (July-Sept. 2020), p. 202-212.
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 aij130303.pdf 1.53 MB
ใช้เวลา
0.022725 วินาที

Panita Ngamchuachit.
Title Contributor Type
Flavor profile in fresh-squeezed juice of four Thai lime cultivars identification of compounds that influence fruit selection by master chefs
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Jutamas Korkitpoonpol.;Nattamon Suwannaprom.;Suwimon Keeratipibul.;Kanet Wongravee.;Preecha Phuwapraisirisan.;Xiao, Li.;Sumitra Boonbumrung.;Panita Ngamchuachit.

บทความ/Article
Comparison of dynamic headspace trapping on Tenax TA and headspace stir bar sorptive extraction for analysis of grilled chicken (Yakitori) volatiles
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Panita Ngamchuachit.;Kitai, Yurika.;Suwimon Keeratipibul.;Preecha Phuwapraisirisan.

บทความ/Article
Kitai, Yurika.
Title Contributor Type
Comparison of dynamic headspace trapping on Tenax TA and headspace stir bar sorptive extraction for analysis of grilled chicken (Yakitori) volatiles
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Panita Ngamchuachit.;Kitai, Yurika.;Suwimon Keeratipibul.;Preecha Phuwapraisirisan.

บทความ/Article
Suwimon Keeratipibul.
Title Contributor Type
Flavor profile in fresh-squeezed juice of four Thai lime cultivars identification of compounds that influence fruit selection by master chefs
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Jutamas Korkitpoonpol.;Nattamon Suwannaprom.;Suwimon Keeratipibul.;Kanet Wongravee.;Preecha Phuwapraisirisan.;Xiao, Li.;Sumitra Boonbumrung.;Panita Ngamchuachit.

บทความ/Article
Comparison of dynamic headspace trapping on Tenax TA and headspace stir bar sorptive extraction for analysis of grilled chicken (Yakitori) volatiles
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Panita Ngamchuachit.;Kitai, Yurika.;Suwimon Keeratipibul.;Preecha Phuwapraisirisan.

บทความ/Article
Preecha Phuwapraisirisan.
Title Contributor Type
Flavor profile in fresh-squeezed juice of four Thai lime cultivars identification of compounds that influence fruit selection by master chefs
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Jutamas Korkitpoonpol.;Nattamon Suwannaprom.;Suwimon Keeratipibul.;Kanet Wongravee.;Preecha Phuwapraisirisan.;Xiao, Li.;Sumitra Boonbumrung.;Panita Ngamchuachit.

บทความ/Article
Comparison of dynamic headspace trapping on Tenax TA and headspace stir bar sorptive extraction for analysis of grilled chicken (Yakitori) volatiles
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Panita Ngamchuachit.;Kitai, Yurika.;Suwimon Keeratipibul.;Preecha Phuwapraisirisan.

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 18
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1,930
รวม 1,948 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 171,919 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 125 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 118 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 37 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 10 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 5 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 4 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 1 ครั้ง
มหาวิทยาลัยการกีฬาแห่งชาติ = 1 ครั้ง
รวม 172,220 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.124