แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Effects of Drying Methods and Conditions on the Amount and Storage Stability of Xanthones in Dried Mangosteen Rind
ผลของกระบวนการและสภาวะการอบแห้งต่อปริมาณและความคงตัวในระหว่างการเก็บรักษาของ xanthones ในเปลือกมังคุดอบแห้ง

keyword: Antioxidant Activity
; การอบแห้งแบบสุญญากาส
Abstract: The present research was aimed at studying the effects of drying methods and conditions on the changes of the contents and antioxidant activity as well as on the storage stability of xanthones in mangosteen rind. Mangosteen rind was subject to hot air drying and vacuum drying at 60, 75 and 90?C and in the case of vacuum drying at an absolute pressure of 7 kPa. The xanthones contents were evaluated via highperformance liquid chromatography (HPLC) while their antioxidant activity was assessed by two different methods, i.e., DPPH (2,2-diphenyl-2-picrylhydrazyl) radical scavenging capacity and ABTS (2,2'-azinobis(3-ethylbenzithiazoline-6-sulfonic acid)) assays. The xanthones contents were reported as the percentage of a-mangostin and 8- desoxygartanin retention while the antioxidant activity was expressed in terms of the relative inhibition. The results showed that the contents of xanthones in mangosteen rind markedly decreased during hot air drying and vacuum drying due either to thermal or enzymatic degradation. Losses of xanthones in dried mangosteen rind, which had a final moisture content of 0.08-0.10 kg/kg (d.b.), were approximately 20-40 percent. Drying of mangosteen rind at 75?C led to higher xanthones retention than drying at 60 and 90?C probably because drying at 75?C provided a proper drying time and temperature, which could help inactivate polyphenol oxidase and also minimize thermal degradation. Drying was found to decrease the antioxidant activity of mangosteen rind compared with that of fresh mangosteen rind due to losses of xanthones. In the second part storage stability of xanthones in dried mangosteen rind was evaluated. Two different packaging conditions (atmospheric and vacuum conditions) and two storage temperatures (45 and 55 C) were used to study the storage stability. The results showed that xanthones contents in dried mangosteen rind were stable during 30-day storage at all conditions. The antioxidant activity, which was assessed by the ABTS assay, was also stable during storage. On the other hand,the antioxidant activity decreased when assessed by the DPPH assay due probably to steric inaccessibility of the DPPH radicals.
Abstract: งานวิจัยนี้มีวัตถุประสงค์เพื่อศึกษาผลของกระบวนการและสภาวะการอบแห้งที่มีต่อการเปลี่ยนแปลงปริมาณ และฤทธิ์ต้านอนุมูลอิสระ ตลอดจนความคงตัวในระหว่างการเก็บรักษาของ xanthones ในเปลือกมังคุด โดยทำการอบแห้งเปลือกมังคุดด้วยวิธีการอบแห้งแบบลมร้อนและแบบสุญญากาศที่อุณหภูมิ 60 75 และ 90 องศาเซสเซียส และที่ความดันสัมบูรณ์ 7 กิโลปาสคาลในกรณีการอบแห้งแบบสุญญากาศ สำหรับการวัดปริมาณของ xanthones ใช้วิธี high-performance liquid chromatography (HPLC) ในขณะที่การวัดฤิทธิ์ต้านอนุมูลอิสระใช้วิธีการ 2 วิธี ได้แก่ DPPH (2,2-diphenyl-2-picrylhydrazyl) radical scavenging capacity และ ABTS (2,2'-azinobis(3-ethylbenzithiazoline-6-sulfonic acid)) โดยรายงานปริมาณของ xanthones เป็นร้อยละของ a-mangostin และ 8-desoxygartanin ที่คงเหลือ ส่วนฤทธิ์ต้านอนุมูลอิสระรายงานเป็นความสามารถในการยับยั้งอนุมูลอิสระของสารสกัดจากเปลือกมังคุดอบแห้งเทียบกับของเปลือกมังคุดสด จากผลการทดลองพบว่าปริมาณของ xanthones ในเปลือกมังคุดลดลงในระหว่างการอบแห้งทั้งแบบลมร้อนและแบบสุญญากาศ เนื่องจากการเสื่อมสลายจากกระบวนการให้ความร้อนหรือโดยกิจกรรมของเอนไซม์ ทั้งนี้การสูญเสีย xanthones ของเปลือกมังคุดอบแห้งที่มีความชื้นสุดท้ายเท่ากับ 0.08-0.10 กิโลกรัมน้ำต่อกิโลกรัมน้ำหนักแห้งมีประมาณร้อยละ 20-40 จากการทดลองอบแห้งเปลือกมังคุดที่อุณหภูมิ 75 องศาเซลเซียส ให้ปริมาณ xanthones ที่คงเหลือมากกว่าการอบแห้งที่อุณหภูมิ 60 และ 90 องศาเซลเซียส ทั้งนี้เป็นเพราะการอบแห้งที่อุณหภูมิ 75 องศาเซลเซียสใช้เวลาและอุณหภูมิในการอบแห้งที่เหมาะสม จึงสามารถช่วยยับยั้งการทำงานของเอนไซม์ polyphenol oxidase และยังก่อให้เกิดการเสื่อมสลายเนื่องจากกระบวนการให้ความร้อนน้อย ในแง่ของฤทธิ์ต้านอนุมูลอิสระพบว่ากระบวนการอบแห้งส่งผลให้ฤทธิ์ต้านอนุมูลอิสระของสารสกัดจากเปลือกมังคุดลดลงเมื่อเปรียบเทียบกับกรณีเปลือกมังคุดสด ทั้งนี้เนื่องมาจากการสูญเสีย xanthones ในระหว่างการอบแห้ง ส่วนที่สองของงานวิจัยเป็นการศึกษาความคงตัวของ xanthones ในระหว่างการเก็บรักษาเปลือกมังคุดอบแห้ง โดยใช้ สภาวะการบรรจุ 2 แบบ ได้แก่ การบรรจุที่สภาวะบรรยากาศและการบรรจุที่สภาวะสุญญากาศ และทดสอบอุณหภูมิในการเก็บรักษา 2 อุณหภูมิ ได้แก่ 45 และ 55 องศาเซลเซียส จากผลการทดลองพบว่า xanthones ในเปลือกมังคุดมีความคงตัวในระหว่างการเก็บรักษาเป็นเวลา 30 วันที่ทุกสภาวะการเก็บรักษา ฤทธิ์ในการต้านอนุมูลอิสระที่วัดด้วยวิธี ABTS มีความคงตัวในระหว่างการเก็บรักษา แต่ในทางกลับกันฤทธิ์ต้านอนุมูลอิสระที่วัดด้วยวิธี DPPH มีค่าลดลงในระหว่างการเก็บรักษา ทั้งนี้อาจเนื่องจากโมเลกุลของอนุมูลอิสระ DPPH เข้าทำปฏิกิริยากับสารต้านอนุมูลอิสระได้ยากกว่าอนุมูลอิสระ ABTS
King Mongkut's University of Technology Thonburi. KMUTT Library.
Address: BANGKOK
Email: info.lib@mail.kmutt.ac.th
Role: Advisor
Role: Advisor
Created: 2553-05-07
Modified: 2553-05-07
Issued: 2553-05-07
วิทยานิพนธ์/Thesis
application/pdf
CallNumber: FDE525
tha
Descipline: Food Engineering
©copyrights มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 FDE525.pdf 636.86 KB380 2025-06-18 08:50:55
2 FDE525ab.pdf 32.2 KB182 2023-11-29 09:56:16
ใช้เวลา
-0.966845 วินาที

Chanchawee Chaweerungrat
Title Contributor Type
Effects of Drying Methods and Conditions on the Amount and Storage Stability of Xanthones in Dried Mangosteen Rind
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Chanchawee Chaweerungrat
Sakamon Devahastin
Peamsuk Suvarnakuta
วิทยานิพนธ์/Thesis
Sakamon Devahastin
Title Creator Type and Date Create
การศึกษาอิทธิพลของรูปลักษณะและสภาวะการปฏิบัติการที่มีผลต่อการผสมในเครื่องผสมแบบกระแสชนในเส้นการไหล
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Lect. Sakamon Devahastin
ชัยเวท ริมเขต
วิทยานิพนธ์/Thesis
อิทธิพลของสารเติมแต่งและสภาวะกระบวนการต่อแรงตึงผิวของสารละลายน้ำ
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Lect. Sakamon Devahastin
จอมสุรางค์ เพิ่มประเสริฐ
วิทยานิพนธ์/Thesis
การศึกษาขั้นต้นของการใช้ระบบเก็บความร้อนแฝงเพื่ออนุรักษ์พลังงานในกระบวนการอบแห้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Lect. Sakamon Devahastin
สุมาบิน เล็กเริงสินธุ์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of the use of latent heat storage on energy conservation and drying kinetics of a food product
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Saovakhon Pitaksuriyarat
วิทยานิพนธ์/Thesis
Drying of shrimp using hybrid superheated steam and heat pump dryers
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Somchart Soponronnarit;Waruree Tia;Sakamon Devahastin
Yuvanaree Namsanguan
วิทยานิพนธ์/Thesis
การจำลองทางคณิตศาสตร์ของการอบแห้งกล้วยหอมทองด้วยระบบสูญญากาศร่วมกับรังสีอินฟราเรดไกล
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
สมชาติ โสภณรณฤทธิ์;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา;ธนิต สวัสดิ์เสวี;Somchart Soponronnarit;Sakamon Devahastin;Thanit Swasdisevi
ภูมิใจ สอาดโฉม
Poomjai Sa-adchom
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development and Study of Low-Pressure Superheated Steam Drying System for a Heat-Sensitive Material
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Arun S. Mujumdar;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา
Peamsuk Suvarnakuta
เปี่ยมสุข สุวรรณกูฏ
วิทยานิพนธ์/Thesis
Transport Phenomena and Physical Changes of Shrimp during Processing and Storage
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Somchart Soponronnarit;Vijaya Raghavan
Chalida Niamnuy
ชนิดา เนียมนุ้ย
วิทยานิพนธ์/Thesis
Evolution of Antioxidant Compounds during Drying of Lime Residues
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphapom Chiewchan;Sakamon Devahastin
Thitima Kuljarachanan
วิทยานิพนธ์/Thesis
Improvement of a Mathematical Model for Low-Pressure Superheated Steam Drying of a Food Product
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Sommart Kittiworawatt
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of Freezing Time on Texture of Potato Chips Prepared by Low-Pressure Superheated Steam Drying
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Naphaporn Chiewchan
Artid Pruksapratip
วิทยานิพนธ์/Thesis
Production of Dried Ivy Gourd Sheet as a Health Snack
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan;Sakamon Devahastin
Suwajee Saencom
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of Drying Methods and Conditions on the Amount and Storage Stability of Xanthones in Dried Mangosteen Rind
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Peamsuk Suvarnakuta
Chanchawee Chaweerungrat
วิทยานิพนธ์/Thesis
Mathematical Modeling of Release of Antioxidants from Chitosan Films
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Phatsorn Waisayawan
ภัสสร ไวยศยะวรรณ์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Generalized Microstructural Change Indicators and Their Relationships with Physical Changes of a Food Product Undergoing Different Drying Processes and Conditions
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Sansanee Sansiribhan
ศันสนีย์ แสนศิริพันธ์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Simulation of Drying and Deformation of Shrimp when Using Superheated Steam and Hot Air as Drying Media
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Chatchai Boonyarattanamongkhol
ฉัตรชัย บุณยรัตนมงคล
วิทยานิพนธ์/Thesis
Desalination of fish sauce by electrodialysis
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Nathamol Chindapan
ณฐมล จินดาพรรณ
วิทยานิพนธ์/Thesis
Fabrication of Zein-Alginate Core-Shell Microcapsules Containing Probiotics by Electrospraying Method
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Nalin Laeloespoen
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of pretreatments on drying kinetics and quality of some vegetables undergoing different drying methods and conditions
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Nichapha Lawongsa
วิทยานิพนธ์/Thesis
Microwave-Assisted Extraction of Bioactive Compounds from Cabbage Outer Leaves
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Netnapa Makhamrueang
วิทยานิพนธ์/Thesis
Mathematical modeling of continuous and intermittent microwave-assisted extraction of bioactive compounds from plant materials
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Nakarin Chumnanpaisont
วิทยานิพนธ์/Thesis
Determination of Isomerization Kinetics and Antioxidant Activities of Bata-Carotene in Carrots Undergoing Different Drying Techniques and Conditions
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Bhudsawan Hiranvarachat
บุษวรรณ หิรัญวรชาติ
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of Starch Retrogradation on Texture of Potato Chips Dried by Low-Pressure Superheated Steam Drying
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Rungthip K.ingcam
รุ่งทิพย์ กิ่งคำ
วิทยานิพนธ์/Thesis
Characterization of Functional Edible Chitosan Films Prepared by Different Drying Methods
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Pompimon Mayachiew
พรพิมล มะยะเฉียว
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development and Study of an Impinging Stream Dryer for Particulate Materials
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Kitti Sathapornprasath
กิตติ สถาพรประสาธน์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Modification of an Impinging Stream Dryer for Agricultural Waste: A Case Study Using Soy Residue
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Pakamon lantaka
ภคมน จันทคา
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of drying methods and addition of plant essential oil on quality of edible chitosan films for active food packaging applications
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Wasina Thakhiew
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of drying pretreatment prior to microwave-assisted extraction on bioactive compoistions of extracts from cabbage outer leaves
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Sakon Chaisamlitpol
วิทยานิพนธ์/Thesis
Changes of physical and organoleptic properties of dried banana chips during accelerated storage
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Totsapol Chanvitsathaporn
วิทยานิพนธ์/Thesis
Production of natural color power from Centella asiatica L. leaves : effects of pretreatment and drying methods
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Luxsika Ngamwonglumlert
วิทยานิพนธ์/Thesis
Enhancement of bioactive compounds content in vegetable via electric pretreatment
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Thunyarat Saetung
วิทยานิพนธ์/Thesis
Comparative evaluation of microwave-assisted extraction and preheated solvent extraction of bioactive compounds from cabbage outer leaves
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Watsapol Sookjitsumran
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of roasting methods on selected physicochemical properties of roasted rice
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Panupong Yodkaew
ภาณุพงค์ ยอดแก้ว
วิทยานิพนธ์/Thesis
Enhanced production of sulforaphane by reacting extracted glucoraphanin from cabbages with exogenous myrosinase
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Sub Mancharoenying
ทรัพย์ มานะเจริญยิ่ง
วิทยานิพนธ์/Thesis
Production of composite fruit- and vegetable-based wafers
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Varunee Khongdeesamers
วารุณี คงดีเสมอ
วิทยานิพนธ์/Thesis
Study of transport phenomena and selected physicochemical changes of robusta coffee beans during superheated steam and hot air roasting
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Piyawut Ekpipatwechakul
ปิยวุฒิ เอกพิพัฒน์เวชกุล
วิทยานิพนธ์/Thesis
Application of selected pretreatments to enhance extractability of bioactive compounds from cabbage outer leaves
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Patsaporn Pongmalai
ผัสพร ผ่องมาลัย
วิทยานิพนธ์/Thesis
Evaluation of physical, mechanical properties and release behavior of double-layer active chitosan films
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Advisors
Patsapom Pongmalai
ผัสพร ผ่องมาลัย
วิทยานิพนธ์/Thesis
Physical and chemical properties of dried pretreated carrots and their extracts
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Advisor
Bhudsawan Hiranvarachat
บุษวรรณ หิรัญวรชาติ
วิทยานิพนธ์/Thesis
Study of Hot Air and Superheated Steam Drying of Agricultural Residue in an Impinging Stream Dryer
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Advisor
Kwanchai Choicharoen
ขวัญชัย จ้อยเจริญ
วิทยานิพนธ์/Thesis
Synthesis gas production from catalytic partial oxidation of methane over several monometallic and bimetallic catalysts
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Thesis Committee : Prof. Dr. Navadol Laosiripojana Prof. Dr. Sakamon Devahastin Dr. Pornlada Daorattanachai Dr. Thana Sornchamni Prof. Dr. Bunjerd Jongsomjit
Chanittar Cheephat
วิทยานิพนธ์/Thesis
Improvement of mechanical properties and sealability of edible chitosan films by different combined methods and use of composite film-forming materials
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Sarinya Prateepchanachai
ศรินยา ประทีปชนะชัย
วิทยานิพนธ์/Thesis
Enhanced production of sulforaphane by reacting glucoraphanin with myrosinase extracted from Chinese flowering cabbage (Brassica rapa var parachinensis)
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Supakarn Sangkret
ศุภกานต์ แสงเกร็ด
วิทยานิพนธ์/Thesis
Modeling of transport phenomena for Gas-to-Liquid (GTL) production in a novel catalytic microreactor
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Kuson Bawornruttanaboonya
วิทยานิพนธ์/Thesis
Evaluation and enhancement of color and molecular structure stabilities of selected plant-based natural colorants
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Luxsika Ngamwonglumlert
ลักษิกา งามวงศ์ลํ้าเลิศ
วิทยานิพนธ์/Thesis
Feasibility study of the use of superheated steam spray drying to produce food powders
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Khamphon Ma
วิทยานิพนธ์/Thesis
Feasibility study of using 3D printing to prepare meat mimics from plant-based protein and hydrocolloids
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Supanut Leelapunnawut
ศุภณัฐ ลีลาพรรณวุฒิ
วิทยานิพนธ์/Thesis
Preparation of 3D-printed W/O/W double emulsions coated with gelatin/carboxymethyl cellulose complex coacervates for controlled release of ascorbic acid in in vitro gastrointestinal tract
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Hadsaya Amarasakulsab
หัสยา อมราสกุลทรัพย์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Comparative production of amylose-lipid complexes powder via hot air and superheated steam spray drying
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin
Pheakdey Yun
วิทยานิพนธ์/Thesis
Stability Enhancement of Carotenoids by Complexation with Selected Proteins
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Naphaporn Chiewchan
Arun Werasakulchai
อรุณ วีระสกุลชัย
วิทยานิพนธ์/Thesis
Production of Natural Yellow Color Powders from Pumpkin Using Hot Air and Superheated Steam Spray Drying
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Naphaporn Chiewchan
Kulthida Raksawong
กุลธิดา รักษาวงศ์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Production of Cellulose Nanofiber Powder from Centella asiatica and Its Applications as Food Colorant, Fat Replacer and Pickering Emulsifier for Salad Dressings
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan;Sakamon Devahastin
Charnaahsith Kongphattarnon
ชนสิษฎ์ คงพัฒน์ตานนท์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Peamsuk Suvarnakuta
Title Creator Type and Date Create
Effects of Drying Methods and Conditions on the Amount and Storage Stability of Xanthones in Dried Mangosteen Rind
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Peamsuk Suvarnakuta
Chanchawee Chaweerungrat
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 6,410
รวม 6,411 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 447,934 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 1,836 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 223 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 28 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 18 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 17 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 5 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 1 ครั้ง
รวม 450,062 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.33