แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Differentiation of charcoal grilled chicken breast and thigh by volatile constituents

Organization : King Mongkut's University of Technology Thonburi. Faculty of Science

Organization : King Mongkut's University of Technology Thonburi. Faculty of Science

Organization : King Mongkut's University of Technology Thonburi. Pilot Plant Development and Training Institute

Organization : King Mongkut's University of Technology Thonburi. Pilot Plant Development and Training Institute

Organization : King Mongkut's University of Technology Thonburi. Faculty of Science

Organization : King Mongkut's University of Technology Thonburi. Faculty of Science

Organization : King Mongkut's University of Technology Thonburi. Faculty of Science
Email : winyu.chi@kmutt.ac.th
keyword: Charcoal grilling process
LCSH: Volatile organic compounds -- Analysis
LCSH: Roasting (Cooking) -- Technique
Abstract: Unique flavor of roasted meat is derived from many volatile compounds. It is also a result of complex interactions between precursors in the raw meat including Maillard reaction, lipid oxidation and the interactions between resulting products from these reactions. Roasted flavor formation depends on roasting conditions (e.g. temperature and time) and food compositions (e.g. sugar, protein and lipid contents). Since different chicken parts have different chemical compositions, this research aimed to investigate the differences in volatile compounds developed from breast and thigh meats during charcoal grilling process. Headspace solid phase microextraction technique coupled with gas chromatography-mass spectrometry (HS-SPME/GC-MS) was employed for volatile compound detection. There were 15 and 168 volatile compounds found in charcoal grilled breast and thigh meats, respectively. However, only 5 volatile compounds (i.e. hexanal, acetone and toluene) were found in both samples. Aldehydes, such as hexanal and nonanal, were the most abundant volatile compounds found in the breast meat, while the thigh meat contained mostly aliphatic hydrocarbons followed by aromatic hydrocarbons, such as benzene, toluene and styrene. It was hypothesized that high fat content in thigh meat caused oil dripping and smoke formation during charcoal grilling and aromatic hydrocarbons from the smoke were absorbed by the meat.
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2016
Modified: 2019-11-19
Issued: 2019-11-19
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : In Chemical Society of Thailand under the Patronage of Professor Dr. HRH Princess Chulabhorn and Chulalongkorn University Faculty of science. Pure and Applied Chemistry International Conference (PACCON 2016) (pp.503-508). Bangkok : Chemical Society of Thailand under the Patronage of Professor Dr. HRH Princess Chulabhorn
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 PACCON 2016pp.503-508.pdf 40.11 KB
ใช้เวลา
0.036267 วินาที

Kannika Titawong
Title Contributor Type
Volatile organic compounds of charcoal combustion smoke
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Winyu Chitsamphandhvej;Suvaluk Asavasanti;Boonnak Sukhummek;Suppalak Angkaew;Kannika Titawong;Patcha Saichunyoon

บทความ/Article
Differentiation of charcoal grilled chicken breast and thigh by volatile constituents
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Kannika Titawong;Patcha Saichunyoon;Nattawan Chorhirankul;Suvaluk Asavasanti;Boonnak Sukhummek;Suppalak Angkaew;Winyu Chitsamphandhvej

บทความ/Article
Patcha Saichunyoon
Title Contributor Type
Volatile organic compounds of charcoal combustion smoke
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Winyu Chitsamphandhvej;Suvaluk Asavasanti;Boonnak Sukhummek;Suppalak Angkaew;Kannika Titawong;Patcha Saichunyoon

บทความ/Article
Differentiation of charcoal grilled chicken breast and thigh by volatile constituents
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Kannika Titawong;Patcha Saichunyoon;Nattawan Chorhirankul;Suvaluk Asavasanti;Boonnak Sukhummek;Suppalak Angkaew;Winyu Chitsamphandhvej

บทความ/Article
Nattawan Chorhirankul
Title Contributor Type
Heat and mass transfer coefficients of air chilling process
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Nattawan Chorhirankul
Chairath Tangduangdee
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of raw meat size and storage conditions on raw meat equivalent (RME) of raw skinless boneless chicken breast
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Jukkrit Nootem;Koch Sookmaitri;Nattawan Chorhirankul;Suvaluk Asavasanti;Boonnak Sukhummek;Winyu Chitsamphandhvej;Suppalak Angkaew

บทความ/Article
Differentiation of charcoal grilled chicken breast and thigh by volatile constituents
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Kannika Titawong;Patcha Saichunyoon;Nattawan Chorhirankul;Suvaluk Asavasanti;Boonnak Sukhummek;Suppalak Angkaew;Winyu Chitsamphandhvej

บทความ/Article
Suvaluk Asavasanti
Title Contributor Type
FEPS: a successful story of constructionism learning approach in Thailand
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Suvaluk Asavasanti;Sakarindr Bhumirat ;Wanna Chayawattana

บทความ/Article
Volatile organic compounds of charcoal combustion smoke
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Winyu Chitsamphandhvej;Suvaluk Asavasanti;Boonnak Sukhummek;Suppalak Angkaew;Kannika Titawong;Patcha Saichunyoon

บทความ/Article
Identification of potential yeast strain for floral aroma wine production from soybean residue
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Panasaya Boonruang;Naphaporn Chiewchan;Suvaluk Asavasanti;Chiu, Hsia Chiu

บทความ/Article
Effect of raw meat size and storage conditions on raw meat equivalent (RME) of raw skinless boneless chicken breast
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Jukkrit Nootem;Koch Sookmaitri;Nattawan Chorhirankul;Suvaluk Asavasanti;Boonnak Sukhummek;Winyu Chitsamphandhvej;Suppalak Angkaew

บทความ/Article
Differentiation of charcoal grilled chicken breast and thigh by volatile constituents
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Kannika Titawong;Patcha Saichunyoon;Nattawan Chorhirankul;Suvaluk Asavasanti;Boonnak Sukhummek;Suppalak Angkaew;Winyu Chitsamphandhvej

บทความ/Article
Boonnak Sukhummek
Title Contributor Type
Factors influencing the formation of sediment from seasoning soy sauce
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Palalya Jaruphan;Samaporn Leksaravut;Boonnak Sukhummek;Winyu Chitsamphandhvej

บทความ/Article
Volatile organic compounds of charcoal combustion smoke
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Winyu Chitsamphandhvej;Suvaluk Asavasanti;Boonnak Sukhummek;Suppalak Angkaew;Kannika Titawong;Patcha Saichunyoon

บทความ/Article
Relationship between color change of poly(vinyl alcohol) films incorporated with butterfly pea extract and quantity of volatile amines from seafood spoilage
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Ailada Plengphiw;Kamonchanok Yahada;Boonnak Sukhummek;Nonsee Nimitsiriwat

บทความ/Article
Feasibility study to produce soft foam product from used peritoneal dialysis solution containers
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Boonnak Sukhummek;Terapong Kongprakan;Tanvalai Monjan;Nonsee Nimitsiriwat

บทความ/Article
Effect of raw meat size and storage conditions on raw meat equivalent (RME) of raw skinless boneless chicken breast
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Jukkrit Nootem;Koch Sookmaitri;Nattawan Chorhirankul;Suvaluk Asavasanti;Boonnak Sukhummek;Winyu Chitsamphandhvej;Suppalak Angkaew

บทความ/Article
Differentiation of charcoal grilled chicken breast and thigh by volatile constituents
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Kannika Titawong;Patcha Saichunyoon;Nattawan Chorhirankul;Suvaluk Asavasanti;Boonnak Sukhummek;Suppalak Angkaew;Winyu Chitsamphandhvej

บทความ/Article
Separation of Y from Sr in HCl solution using resins impregnated with D2EHPA/dodecane and CMPO/TBP
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Uthaiwan Injarean;Pipat Pichestapong;Tamonwan Chantaramanee;Kunlakarn Piriyakarnsakul;Boonnak Sukhummek

บทความ/Article
Preparation of crosslinked poly(vinyl alcohol) films for controlled release of metalaxyl
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Boonnak Sukhummek;Nonsee Nimitsiriwat;Neerachavee Phuangprasert;Varunya Sugeerakunkit

บทความ/Article
Suppalak Angkaew
Title Contributor Type
An Alkoxide Free Sol-Gel Synthesis of Nanosized TiO2
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Kornvalai Panpae;Suppalak Angkaew;Chiravadee Sritara;Chinda Ngernsuttichaiporn

บทความ/Article
Volatile organic compounds of charcoal combustion smoke
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Winyu Chitsamphandhvej;Suvaluk Asavasanti;Boonnak Sukhummek;Suppalak Angkaew;Kannika Titawong;Patcha Saichunyoon

บทความ/Article
Effect of raw meat size and storage conditions on raw meat equivalent (RME) of raw skinless boneless chicken breast
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Jukkrit Nootem;Koch Sookmaitri;Nattawan Chorhirankul;Suvaluk Asavasanti;Boonnak Sukhummek;Winyu Chitsamphandhvej;Suppalak Angkaew

บทความ/Article
Differentiation of charcoal grilled chicken breast and thigh by volatile constituents
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Kannika Titawong;Patcha Saichunyoon;Nattawan Chorhirankul;Suvaluk Asavasanti;Boonnak Sukhummek;Suppalak Angkaew;Winyu Chitsamphandhvej

บทความ/Article
Winyu Chitsamphandhvej
Title Contributor Type
A Headspace Solid Phase Microextraction Method for Using to Monitor Hexanal and Heptanal Content in Food Samples
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Winyu Chitsamphandhvej;Wilasinee Phakdee ;Wilaiporn Thanasan

บทความ/Article
Factors influencing the formation of sediment from seasoning soy sauce
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Palalya Jaruphan;Samaporn Leksaravut;Boonnak Sukhummek;Winyu Chitsamphandhvej

บทความ/Article
Volatile organic compounds of charcoal combustion smoke
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Winyu Chitsamphandhvej;Suvaluk Asavasanti;Boonnak Sukhummek;Suppalak Angkaew;Kannika Titawong;Patcha Saichunyoon

บทความ/Article
Effect of raw meat size and storage conditions on raw meat equivalent (RME) of raw skinless boneless chicken breast
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Jukkrit Nootem;Koch Sookmaitri;Nattawan Chorhirankul;Suvaluk Asavasanti;Boonnak Sukhummek;Winyu Chitsamphandhvej;Suppalak Angkaew

บทความ/Article
Differentiation of charcoal grilled chicken breast and thigh by volatile constituents
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Kannika Titawong;Patcha Saichunyoon;Nattawan Chorhirankul;Suvaluk Asavasanti;Boonnak Sukhummek;Suppalak Angkaew;Winyu Chitsamphandhvej

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,297
รวม 2,298 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 21,111 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 8 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 2 ครั้ง
รวม 21,121 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.33