แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

The formulation of active dried yeast and Its activity after freeze-drying process

Organization : King Mongkut's Institute of Technology Thonburi. School of Bioresources and Technology

Organization : King Mongkut's Institute of Technology Thonburi. School of Bioresources and Technology

Organization : King Mongkut's Institute of Technology Thonburi. School of Bioresources and Technology
keyword: Yeast
; Freeze drying
Abstract: The objective of the research was to study the suitable type and concentration of additives used for producing active dried yeast (ADY) process by freeze-drying method. Three groups of additives that are stabilizer, emulsifier, and antioxidant were chosen for the study. The early results showed that addition of each additive in the yeast during drying will enhance the viability. Thus, this study was to obtain information on using the combination of the additives to enhance more viability in dried yeast. It was found that a mixture of guar gum and span 60 at the concentrations of 1.15% and 7.5%, respectively will enhance the viability to 38.9%. Using anti-oxidant (propyl gallate) does not increase the viability, but will increase shelf life of ADY. However, the high concentration of antioxidant that contains phenol as its major components can reduce the viability. Using of calcium ion as calcium monohydrogen phosphate (CaHPO4) in drying yeast process could smooth the loss of water during the process. Thus, the stability and viability are enhanced. The combination of 1.15% (w/w) guar gum, 7.5% (w/w), span 60 and 1% (w/w) CaHPO4 enhanced the viability up to 43.02%. Then, this dried yeast was compared with commercial ADY (Fermipan and Instant Success) in producing CO2 for baking and including shelf life. There was no different in CO2 production in both dried yeast and the commercial ones. The shelf life of dried yeast could be prolonged by storage at low temperature about 4-10ํC or at refrigerator. In conclusion, the combination of guar gum, span 60 and CaHPO4 at concentrations of 1.15, 7.5, 1% (w/w), respectively, is the most suitable additives in yeast formulation for freeze drying process
King Mongkut's Institute of Technology Thonburi
Address: Bangkok
Email: info.lib@mail.kmutt.ac.th
Created: 1997
Issued: 2551-03-10
Modified: 2008-10-03
บทความ/Article
BibliograpyCitation : Compiled Research and Technical Papers/Poster, KMITT 1997 p. 172-181
CallNumber: 12001180
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology Thonburi
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 12001180.pdf 1.16 MB74 2024-12-16 13:02:00
ใช้เวลา
0.033851 วินาที

Sanansri Cheeraphan
Title Contributor Type
The formulation of active dried yeast and Its activity after freeze-drying process
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sanansri Cheeraphan;Yuwapin Lertwerawat ;Morakot Tanticharoen

บทความ/Article
Yuwapin Lertwerawat
Title Contributor Type
การคัดเลือกเชื้อแบคทีเรียที่ทนด่างสูงในการผลิตเอนไซม์เฮมิเซลลูเลส
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
รัตนภรณ์ ลีสิงห์ ;ยุวพิน เลิศวีระวัฒน์ ;มรกต ตันติเจริญ ;Yuwapin Lertwerawat ;Morakot Tanticharoen ;Rattanaporn Leesing ;Kyu, Khin Lay

บทความ/Article
Production of Baculovirus for biopesticide in insect cell culture I : Optimization for dose of biopesticide
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Phenjun Mekvichitsaeng;Uthai Ketunuti ;Kanokwan Poomputsa ;Yuwapin Lertwerawat ;Morakot Tanticharoen

บทความ/Article
Isolation of anti-HIV component from culture broth of Cordyceps pseudomilitaris
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Yuwapin Lertwerawat ;Nattawoot Playngam ;S. Lilitkantakul ;Morakot Tanticharoen

บทความ/Article
The formulation of active dried yeast and Its activity after freeze-drying process
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sanansri Cheeraphan;Yuwapin Lertwerawat ;Morakot Tanticharoen

บทความ/Article
Qualitative lignocellulose degrading enzymes by wood-decaying xylariaceae
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Prasert Srikitikulchai ;Jones, E. B. G;Yuwapin Lertwerawat ;Morakot Tanticharoen

บทความ/Article
Morakot Tanticharoen
Title Contributor Type
อิมมูโนเซนเซอร์
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
มรกต ตันติเจริญ ;Morakot Tanticharoen

บทความ/Article
การคัดเลือกเชื้อแบคทีเรียที่ทนด่างสูงในการผลิตเอนไซม์เฮมิเซลลูเลส
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
รัตนภรณ์ ลีสิงห์ ;ยุวพิน เลิศวีระวัฒน์ ;มรกต ตันติเจริญ ;Yuwapin Lertwerawat ;Morakot Tanticharoen ;Rattanaporn Leesing ;Kyu, Khin Lay

บทความ/Article
Biogas production from tapioca starch wastewater using anaerobic hybrid reactor
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Chinnapong Wangnai ;Pawinee Chaiprasert ;Morakot Tanticharoen ;Sakrindr Bhumiratana

บทความ/Article
Effect of organic acids on microorganisms involved in biogas production
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Chongkon Poonthawee;Pawinee Chaiprasert ;Morakot Tanticharoen ;Sakarindr Bhumiratana

บทความ/Article
A Mathematical model for Spirulina platensis production in tubular photobioreactor
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Manoch Amornmongkol ;Boosya Bunnag;Morakot Tanticharoen ;Sakarindr Bhumiratana

บทความ/Article
Productivity of Spirulina strains under outdoor conditions
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Boosya Bunnag ;Rachanok Misikgearanant;Wipawan Siangdung ;Morakot Tanticharoen

บทความ/Article
Mutagensis and isolation of PUFA producing mutant of a cyanobacterium Spirulina platensis
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Ratana Chaiklahan ;Boosya Bunnag ;Morakot Tanticharoen

บทความ/Article
Effect of temperature on fatty acid composition of plasma and thylakoid membranes in Spirulina platensis
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Kalyanee Paithoonrangsarid;Wipawan Siangdung;Boosya Bunnag ;Morakot Tanticharoen

บทความ/Article
Effect of temperature and NAD on 12 desaturase of Spirulina platensis
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Wipawan Siangdung ;Boosya Bunnag ;Morakot Tanticharoen

บทความ/Article
The effect of irradiation frequency on the productivity of large scale cultivation of Spirulina platensis
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Saranya Thonglek ;Boosya Bunnag ;Morakot Tanticharoen ;Sakarindr Bhumiratana

บทความ/Article
Screening of anti-TB product from microorganisms isolated in Thailand
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Wipapat Kladwong ;Amonlaya Jaturapat ;Juntira Punya ;Prasit Palittaponggarnpim ; Yuwapin Lertwerawat;Morakot Tanticharoen

บทความ/Article
The formulation of active dried yeast and Its activity after freeze-drying process
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sanansri Cheeraphan;Yuwapin Lertwerawat ;Morakot Tanticharoen

บทความ/Article
Differentiation of growth characteristics between C. pseudomilitaris and C. militaris
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Narumol Plaingam;Panida Pongpanumaporn ;Yuwapin Lertwerawat;Morakot Tanticharoen

บทความ/Article
Biofilm development at low and high upflow feeding velocity of anaerobic hybrid reactor
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Benjaphon Suraraksa;King Mongkut's University of Technology Thonburi. The Joint Graduate School of Energy and Environment ;Annop Nopharatana;King Mongkut's University of Technology Thonburi. Pilot Plant Development and Training Institute;Pawinee Chaiprasert ;King Mongkut's University of Technology Thonburi. School of Bioresources and Technology;Morakot Tanticharoen ;National Center of Genetic Engineering and Biotechnology, NSTDA, Bangkok, Thailand;Sakarindr Bhumiratana;King Mongkut's University of Technology Thonburi. School of Bioresources and Technology

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 3,407
รวม 3,408 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 234,342 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 425 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 303 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 23 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 22 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 11 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 8 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 6 ครั้ง
รวม 235,140 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.104