แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Preparation and properties of oxidized starch using hydrogen peroxide as oxidizing agent

Organization : King Mongkut’s Institute of Technology Ladkrabang. Faculty of Science

Organization : King Mongkut’s Institute of Technology Ladkrabang. Faculty of Science
Email : jutarat.si @kmitl.ac.th
LCSH: Starch
LCSH: Oxidative stress
LCSH: Hydrogen peroxide
LCSH: Oxidizing agents
Abstract: In the present work, native starch was modified by an oxidative chemical treatment with hydrogen peroxide. The oxidation reaction conditions were controlled with temperature, pH and molar concentration of hydrogen peroxide oxidizing agent. The reaction times were varied for 30, 60, 90 and 120 minutes. The native starch and oxidized starch were evaluated by carbonyl and carboxyl content, FT-IR, SEM and XRD techniques. The result showed that hydrogen peroxide could be used to oxidize the gelatinized starch into the oxidized starch with the carbonyl contents from 0.13 to 0.53 and the carboxyl contents from 0.05 to 0.48, depending on the reaction times. In addition, the oxidized starch contained more carbonyl groups than carboxyl groups. FT-IR spectrum of the oxidized starch showed the new peak position, characteristic of C=O groups. For SEM micrographs, the morphology of the oxidized starch was changed significantly. Moreover, the crystallinity of the oxidized starch was decreased with higher carbonyl and carboxyl contents.
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2017
Modified: 2562-08-26
Issued: 2019-08-26
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : In Chemical Society of Thailand under the Patronage of Her Royal Hghness Princess Chulabhorn Mahidol and King Mongkut's University of Technology North Bangkok Faculty of Applied Science. Pure and Applied Chemistry International Conference (PACCON 2017) (pp.1451-1455). Bangkok : Chemical Society of Thailand under the Patronage of Her Royal Hghness Princess Chulabhorn Mahidol
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 PACCON 2017pp.1451-1455.pdf 400.35 KB3 2020-04-11 09:39:39
ใช้เวลา
0.026439 วินาที

Yossathorn Tanetrungroj
Title Contributor Type
Preparation and properties of oxidized starch using hydrogen peroxide as oxidizing agent
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Yossathorn Tanetrungroj;Jutarat Prachayawarakorn

บทความ/Article
Effect of starch types on properties of biodegradable polymer based onthermoplastic starch process by injection molding technique
มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร
Yossathorn Tanetrungroj;Jutarat Prachayawarakorn

บทความ/Article
Jutarat Prachayawarakorn
Title Contributor Type
Preparation and properties of oxidized starch using hydrogen peroxide as oxidizing agent
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Yossathorn Tanetrungroj;Jutarat Prachayawarakorn

บทความ/Article
Preparation and properties of cassava starch grafted by methacrylamide (MAA)
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Chayapa Weerapoprasit;Jutarat Prachayawarakorn

บทความ/Article
Properties of cassava starch film cross-linked by tartaric acid
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Naruenart Thessrimuang;Jutarat Prachayawarakorn

บทความ/Article
Effect of solvents on properties of Bombyx mori silk grafted by methyl methacrylate (MMA) and methacrylamide (MAA)
มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร
Jutarat Prachayawarakorn;Wattana Klairatsamee

บทความ/Article
Effect of starch types on properties of biodegradable polymer based onthermoplastic starch process by injection molding technique
มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร
Yossathorn Tanetrungroj;Jutarat Prachayawarakorn

บทความ/Article
Chemical modification of biodegradable cassava starch films by natural mono-, di- and tri-carboxylic acids
มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร
Jutarat Prachayawarakorn;Jintapa Tamseekhram

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 3
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1,750
รวม 1,753 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 208,756 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 416 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 287 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 23 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 21 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 10 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 6 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 2 ครั้ง
รวม 209,521 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.104