แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Thermal process design for acidified Bamboo shoot packed in hermetically sealed bulk package
การออกแบบกระบวนการฆ่าเชื้อสำหรับผลิตภัณฑ์หน่อมไม้ปิ๊บปรับกรด

Organization : King Mongkut's University of Technology Thonburi. Faculty of Engineering. Food Engineering
keyword: Bamboo shoots
; การกระจายความร้อน
; Disinfection and disinfectants
Abstract: The objective of this research was to develop a thermal process for acidified bamboo shoot packed in hermetically sealed bulk package and to establish a process for this product. The first task was to design and construct a pasteurizing equipment. Boiling water was used as a heating medium and a temperature distribution test was carried out to locate the slowest heating zone in the equipment. Before the thermal process could be established, the cold point of the product had to be determined. From the experiment it was found that the slowest heating zone in the boiling equipment was migratory. The position of the fire wood, which was used to heat the pasteurizing water, and the wind direction regulated the location of the slowest heating area; however, the left side of the equipment had a tendency to be the slowest heating zone. Furthermore, the result demonstrated that, in the same batch, the maximum difference in the heating medium's temperature at various positions was 5OC and the maximum difference in the heating time between the fastest and slowest positions to reach the desired heating temperature was 10 minutes.The cold point of the product was located in a zone one-third from the base of the package dong * , the center line of the vertical axis. Additionally, at the end of heating, the differencks in the product temperature at each position of the package tended to decrease. A I-hour process at a normal boilingtemperature was finally established under the following conditions: the minimum initial temperature of the product was at room temperature, the maximum fill weight was 14 kg., the maximum net weight was 20 kg. The packing medium used was 0.65 percent citric acid solution, the maximumequilibrium pH of the finished product was 4.5 and the heating medium was boiling water.
King Mongkut's University Technology Thonburi. Library
Address: กรุงเทพมหานคร (Bangkok)
Email: info.lib@mail.kmutt.ac.th
Role: Advisor
Role: Advisor
Created: 2004
Issued: 2007-07-20
Modified: 2007-07-26
วิทยานิพนธ์/Thesis
ISBN: 9741841809
CallNumber: FDE265
eng
Descipline: Food Engineering
©copyrights King Mongkut's University of Technology Thonburi
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 FDE265.pdf 1.76 MB52 2021-09-02 21:27:04
2 FDE265ab.pdf 43.73 KB22 2021-09-02 21:24:41
3 FDE265ab.txt 2.3 KB18 2021-09-02 21:25:12
ใช้เวลา
0.025215 วินาที

Patchreeya Chumjai
Title Contributor Type
Thermal process design for acidified Bamboo shoot packed in hermetically sealed bulk package
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Patchreeya Chumjai
Tipaporn Yoovidhya
Saiwarun Chaiwanichsiri
วิทยานิพนธ์/Thesis
Tipaporn Yoovidhya
Title Creator Type and Date Create
การศึกษาอิทธิพลของวอเตอร์แอคติวิตี้ต่อการฆ่าเชื้อ Salmonella Senftenberg ด้วยแสงอัลตราไวโอเลต
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Asst.Prof. Tipaporn Yoovidhya
จุฑารัตน์ แย้มเนตร
วิทยานิพนธ์/Thesis
Thermal process design for acidified Bamboo shoot packed in hermetically sealed bulk package
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya;Saiwarun Chaiwanichsiri
Patchreeya Chumjai
วิทยานิพนธ์/Thesis
Diffusion of citric acid into bamboo shoot during acidification process
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya;Suwit Siriwattanayoyin
Vorlauck Tongbor
วิทยานิพนธ์/Thesis
Diffusion of Nitrate from Pineapple Indicated by Total Soluble Solids
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya ;Suvit Tia
Worasaung Klinthong
วิทยานิพนธ์/Thesis
Release Mechanisms of Paprika Oleoresin from Composite Structure of Egg Albumen and Cassava Starch
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakarindr Bhumiratana;Tipaporn Yoovidhya;Parichat Hongsprabhas;Jochen Weiss ;ศักรินทร์ ภูมิรัตน;ทิพาพร อยู่วิทยา;ปาริฉัตร หงสประภาส
Saowakon Wongsasulak
เสาวคนธ์ วงศาสุลักษณ์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Color Measurement of Pineapple Chunks in Light Syrup Using Digital Image Analysis Program
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya;Suvit Tia
Priyanuch Silthamphithak
วิทยานิพนธ์/Thesis
Color Measurement of Solid Food Using Digital Image Analysis
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Sareen Anantanasuwong
วิทยานิพนธ์/Thesis
Study of Browning Inhibition of Sweet Corn Kernel in Brine Packed in Flexible or Semi-rigid Container
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Jarusiri Wongkum
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of Temperature and pH on Taxiphyllin Degradation in Bamboo Shoot
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Peerawat Jaiwunglok
พีรวัส ใจวังโลก
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of Thermal Process on Quality of Sweet Corn Kernels in Brine Packed in Semi-Rigid Container during Storage
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Sorose Ketsarin
โสรส เกศรินทร์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Generalization and implementation of the color conversion models for transformation of computer vision color space into CIE L*a*b*
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Charupatch Hirunarj
วิทยานิพนธ์/Thesis
Inhibition of Orange Spots on Canned Bamboo Shoot
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Akkanut Teeranopphawat
อัคคณัฐ ธีระนพวัฒน์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of Gastro-Mucoadhesive Fibrous Films as Compound Delivery Vehicles in GI-Tract
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Natthon Puttipaiboon
วิทยานิพนธ์/Thesis
Enhancement of Lime Oil Extraction Using Ohmic Pretreatment
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Akarin Kowittaya
วิทยานิพนธ์/Thesis
Color Measurement of Solid Food Using Digital Image Analysis through Artificial Neural Networks
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Anutchai Aiempong
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of hydrophobic compound on gastro-mucoadhesion and release characteristics of zein-based ultrafine fibrous films
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Sunantha Pathumban
วิทยานิพนธ์/Thesis
Color Degradation during storage of sweet corn kernels in brine packed in semi-rigid container treated by different heat treatments
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Sairung Srinak
วิทยานิพนธ์/Thesis
Modeling of transport phenomena and quality changes of fish sauce udergoing electrodialysis
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Kuson Bawornruttanaboonya
วิทยานิพนธ์/Thesis
Antifungal property and encapsulation of neem seed oil embedded in cellulose acetate fibers
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Pilaiporn Tangrungarun
วิทยานิพนธ์/Thesis
Image acquisition system improvement for digital image analysis for color measurement of solid foods
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Kaniknan Promsuth
วิทยานิพนธ์/Thesis
Process design for production of Som Tum Dressing and Grilled Meat Dipping Sauce
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Piyawat Chaweekunlayakun
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of small-scale ohmic heating system for shelf-life extension of fruit juices
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Nanipa Laeyakul
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of a mathematical model for the prediction of oxygen transmission through plastic bottle containing model beverage
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Arisara Yotsiri
วิทยานิพนธ์/Thesis
Numerical study of oxygen transport rate throught PET bottles containing water
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Nawapat Kimhantamal
นวพรรษ คิมหันตมาลย์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Encapsulation of Lactobacillus acidophilus in okara-egg albumen compostie microcapsules
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Panithan Pitigraisorn
ปณิธาน ปิติไกรศร
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of fluidized bed drying on survival of Lactobacillus acidophilus in bilayer microcapsule
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Sawanya Reuangkaew
สวรรณยา เรืองแก้ว
วิทยานิพนธ์/Thesis
Freshness evaluation by image analysis of pacific white shrimp (Litopenaeus vannamai)
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Nutcha Nakwiang
ณัฐชา นาคเวียง
วิทยานิพนธ์/Thesis
Fabrication of bilayer capsules as a prototype of active compound delivery system for shrimp
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Peerapong Srichai
พีระพงศ์ ศรีชัย
วิทยานิพนธ์/Thesis
Process Design for Production of Green Curry Sauce and Pad Ped Sauce
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya;Advisors
Supisara Tasak
ศุภิสรา ทาศักดิ์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Study of oxygen transport behavior through PET bottle containing white tea and its effect on beverage color changes
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Pasinee Sumrongkit
ภาสินี สำรองกิจ
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of glazing condition and subsequent storage condition on quality of Skipjack tuna (Katsuwonus pelamis)
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Ploy Singiam
พลอย สิงห์เอี่ยม
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of period and condition of cold storage on biochemical characteristics of muscle protein in Skipjack Tuna (Katsuwonus pelamis)
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya
Sakawrat Dangpiam
วิทยานิพนธ์/Thesis
Saiwarun Chaiwanichsiri
Title Creator Type and Date Create
Thermal process design for acidified Bamboo shoot packed in hermetically sealed bulk package
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Tipaporn Yoovidhya;Saiwarun Chaiwanichsiri
Patchreeya Chumjai
วิทยานิพนธ์/Thesis
Developmet of sterilized mixed herbal drink product
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
Saiwarun Chaiwanichsiri;Kalaya Laohasongkram
Bodin Techaratanakrai
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of broken rice noodle flour and heat-moisture treated tapioca starch on quality of dried noodle
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
;Saiwarun Chaiwanichsiri;Kalaya Laohasongkram
Yafei Liu
วิทยานิพนธ์/Thesis
EFFECT OF HYDROCOLLOIDS AND LIPIDS ON PHYSICOCHEMICAL PROPERTIES AND CONSUMER ACCEPTANCE OF SPONGE CAKE
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
Saiwarun Chaiwanichsiri;Kalaya Laohasongkram;Witoon Prinyawiwatkul
Naratip Poonnakasem
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of ready-to-eat Kanom Jeen
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
;Saiwarun Chaiwanichsiri;Kalaya Laohasongkram
Panisa Chinkrua
วิทยานิพนธ์/Thesis
Mathematical modelling for temperature prediction of model-food system during ohmic heating in sterilization temperature range
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
Kalaya Laohasongkram;Saiwarun Chaiwanichsiri
Pathma Ratana-arporn
วิทยานิพนธ์/Thesis
Characterization and nixtamalization of pigeon pea Cajanus cajan L. Millsp. starch
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
;Pasawadee Pradipasena;Saiwarun Chaiwanichsiri;Sasikan Kupongsak;Tran Thierry
Piyanuch Roskhrua
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of high-fiber dried rice noodle from modified rice flour
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
Kalaya Laohasongkram;Saiwarun Chaiwanichsiri
Pornpimon Kasikitwiwat
วิทยานิพนธ์/Thesis
Process development of ready-to-eat custard cream filled chinese steamed bun
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
Kalaya Laohasongkram;Saiwarun Chaiwanichsiri
Naratip Poonnakasem
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 0
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,883
รวม 2,883 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 51,848 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 13 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 2 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 1 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 1 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 1 ครั้ง
รวม 51,866 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.46