แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Effect of moisture adjustment on physico-chemical properties, durability and production efficiency of broiler feed pellets

Organization : King Mongkut's University of Technology Thonburi. Faculty of Engineering

Organization : King Mongkut's University of Technology Thonburi. Faculty of Engineering

Organization : Betagro Public Company Limited. Production department

Organization : King Mongkut's University of Technology Thonburi. Faculty of Engineering
Email : suvaluk.asa@kmutt.ac.th
keyword: Gelatinization
LCSH: GELATION
; Broiler feed pellets
LCSH: BROILERS (CHICKENS)
LCSH: PELLETED FEED
; Moisture adjustment
Abstract: This study aims to investigate effect of moisture adjustment on physico-chemical properties, durability and production efficiency of broiler feed pellets. Three levels of moisture content (12, 13 and 14% wet basis) were adjusted by adding water at mixing step prior to pelletizing. The properties of pellets including moisture content, gelatinization behavior, pellet durability, density and length were determined. Moisture adjustment significantly increased moisture content of the final pellets (p < 0.05) but did not affect gelatinization behavior, pellet durability and density. The pellet length slightly decreased as the initial moisture content increased. Production efficiency was improved when increasing moisture content up to 14% while the quality of pellet remains the same. Thus, appropriate level of moisture adjustment at the mixing step could improve production efficiency of feed pellets.
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Modified: 2562-07-04
Issued: 2019-07-04
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : APPLIED SCIENCE AND ENGINEERING PROGRESS. vol. 12, no. 2 (Apr.-June 2019), p. 95-103
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 aij120203.pdf 624.78 KB
ใช้เวลา
0.035017 วินาที

Suchot Subwilawan
Title Contributor Type
Effect of moisture adjustment on physico-chemical properties, durability and production efficiency of broiler feed pellets
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suchot Subwilawan;Ampawan Tansakul;Phairoj Sridokgmai;Suvaluk Asavasanti

บทความ/Article
Ampawan Tansakul
Title Contributor Type
Effect of moisture adjustment on physico-chemical properties, durability and production efficiency of broiler feed pellets
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suchot Subwilawan;Ampawan Tansakul;Phairoj Sridokgmai;Suvaluk Asavasanti

บทความ/Article
Phairoj Sridokgmai
Title Contributor Type
Effect of moisture adjustment on physico-chemical properties, durability and production efficiency of broiler feed pellets
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suchot Subwilawan;Ampawan Tansakul;Phairoj Sridokgmai;Suvaluk Asavasanti

บทความ/Article
Suvaluk Asavasanti
Title Contributor Type
Effect of extraction methods on antibacterial activity and chemical composition of Chinese chives (Allium tuberosum Rottl. ex Spreng) extract
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suvaluk Asavasanti;Patchanee Yasurin;Napatsorn Lawthienchai;Thanutcha Tongprasan;Chairath Tangduangdee

บทความ/Article
Optimization of alkyl imidazolium chloride pretreatment on rice straw biomass conversion
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Nongnapat Junnienkul;Malinee Sriariyanun;Patchanee Yasurin;Douzou, Tom;Suvaluk Asavasanti

บทความ/Article
Itaconic acid : a promising and sustainable platform chemical
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Malinee Sriariyanun;Heitz, Jan Hendrik;Patchanee Yasurin;Suvaluk Asavasanti;Prapakorn Tantayotai

บทความ/Article
Effect of moisture adjustment on physico-chemical properties, durability and production efficiency of broiler feed pellets
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suchot Subwilawan;Ampawan Tansakul;Phairoj Sridokgmai;Suvaluk Asavasanti

บทความ/Article
Effect of oscillating magnetic field on freezing rate, phase transition time and supercooling of deionized water
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Pakjira Jarulertwattana.;Suwit Siriwattanayotin.;Suvaluk Asavasanti.

บทความ/Article
Production of food flavouring agents by enzymatic reaction and microbial fermentation
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Panakkal, Elizabeth Jayex.;Nichaphat Kitiborwornkul.;Malinee Sriariyanun.;Jakaphan Ratanapoompinyo.;Patchanee Yasurin.;Suvaluk Asavasanti.;Wawat Rodiahwati.;Prapakorn Tantayotai.

บทความ/Article
Influence of nitrate-nitrite contamination on pink color defect in ginger marinated steamed chicken drumsticks
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Pakjira Jarulertwattana.;Suvaluk Asavasanti.;Thida Wanaloh.;Phoomjai Charurungsipong.;Chonthicha Pittarate.;Thipanan Darnwattanapong.;Chonticha Nuttee.

บทความ/Article
Oxalic acid pretreatment on enhancement of enzymatic saccharification from napier grass for biofuel production
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Danipa Panyarachun;Panakkal, Elizabeth Jayex;Atthasit Tawai;Rodiahwati, Wawat;Baranitharan Paramasivam;Suvaluk Asavasanti;Kraipat Cheenkachorn

บทความ/Article
A review on the effect of ultrasonic-assisted curing on the quality of meat products
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Yongzheng Hu.;Suvaluk Asavasanti.;Roungdao Klinjapo.;Watanya Chaisayan.;Patchanee Yasurin.;Nicharee Wisuthiphaet.;Chen, Qiuxin.

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 6
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 5,229
รวม 5,235 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 233,755 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 1,655 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 491 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 83 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 26 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 17 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 8 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 5 ครั้ง
รวม 236,040 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.212