แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Analysis of volatile components in Arabica coffee roasted at different temperatures by using solid phase microextraction- gas chromatographymass spectrometry

Organization : Mae Fah Luang University. School of Science

Organization : Mae Fah Luang University. School of Science
Email : patcharee.pri@mfu.ac.th
keyword: Solid phase Microextraction
LCSH: Gas chromatography -- Methodology
; Arabica coffee
LCSH: Roasting
; Gas chromatography-mass spectrometry
LCSH: Temperature control
Abstract: Volatile components of Arabica coffee beans from Chiang Rai province were extracted by using solid phase microextraction (SPME) prior analysis by gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS). Three SPME fibers including polydimethylsiloxane (PDMS), carboxen/polydimethylsiloxane (CAR/PDMS) and divinylbenzene/carboxen/polydimethylsiloxane (DVB/CAR/PDMS) were selected to extract volatile components. Fourteen compounds were detected with PDMS fiber. The key volatile components were sotolone, decanal and cis-pinocarvyl acetate, while eighteen intermediate polar components including indole, 2-furanmethanol and sotolone were detected when using CAR/PDMS fiber. Twenty-eight compounds were detected with major volatile components of 2-furancarboxaldehyde and 2-furanmethanol for DVB/CAR/PDMS fiber which can be extracted with board range of compounds. According to the highest number of extracted volatile components, DVB/CAR/ PDMS fiber was further used to extract volatile components of Arabica coffee beans roasted at different temperatures. It was found that light roasted coffee at 180 ºC provided vanillin, methyl vanillin, 2-furancarboxaldehyde and acetic acid as major components. Two-furancarboxaldehyde, vanillin, methyl vanillin and 2-furanmethanol were detected as major components in medium roasted coffee at 210 ºC while 2- furancarboxaldehyde, 2-furanmethanol, 2-acetoxymethylfuran and 2-methyl-3-oxotetrahydrofuran were detected as main compounds in dark roasted coffee at 225 ºC. SPMEGC- MS is efficient method to extract the the key odor compounds in roasted Arabica coffee beans.
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2018
Modified: 2562-06-27
Issued: 2019-06-26
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : In Prince of Songkla University Faculty of Science. Pure and Applied Chemistry International Conference (PACCON 2018) (p.AN104-AN109). Songkla : Prince of Songkla University
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 PACCON 2018pp.AN104-AN109.pdf 1011.96 KB1 2019-07-25 15:51:55
ใช้เวลา
0.027726 วินาที

Suchawadee Insawang
Title Contributor Type
Analysis of volatile components in Arabica coffee roasted at different temperatures by using solid phase microextraction- gas chromatographymass spectrometry
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suchawadee Insawang;Patcharee Pripdeevech

บทความ/Article
Chemical composition, antioxidant and antimicrobial activity of essential oils of lavender plants grown in Thailand and potential applications in cosmetic industries
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Suchawadee Insawang
Patcharee Pripdeevech
วิทยานิพนธ์/Thesis
Patcharee Pripdeevech
Title Contributor Type
A study on constituents of essential oils from Thai Vetiver root = การศึกษาส่วนประกอบของน้ำมันหอมระเหยจากรากหญ้าแฝกไทย
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Patcharee pripdeevech
Sunanta Wangkarn
Suganya Wongpornchai
Duang Buddhasukh
Pakawan Puangsombat
Sermsakul Pojanagaroon
วิทยานิพนธ์/Thesis
Isolation and analysis of aroma-active components in root of Vetiveria zizanioides nash
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Patcharee Pripdeevech
Sugunya Wongpornchai
วิทยานิพนธ์/Thesis
Investigation of butyrate-producing bacteria and genes from fecal samples of Thai volunteers
มหาวิทยาลัยอุบลราชธานี
Siam Popluechai;Niwed Kullawong;Auttapon Taluengjit;Patcharee Pripdeevech;Art Hiranyakas;Kongkiat Kespechara

บทความ/Article
Complete report application of chromatography-mass spectrometry for analysis of aquilaria crassna essential oils
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Patcharee Pripdeevech

งานวิจัย/Research report
Full report analysis of odor-active components, volatile constituents, antioxidant activity and bioactivity of melodorum fruticosum flower
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Patcharee Pripdeevech

งานวิจัย/Research report
Extraction and chemical characterization of essential oils from leaves of camellia sinensis
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Patcharee Pripdeevech

งานวิจัย/Research report
Effect of bacillus subtilis on quality of essential oil distilled from aquilaria crassna
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Patcharee Pripdeevech

งานวิจัย/Research report
Complete report chemical composition of endophytic fungal extracts of agarwood tree
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Patcharee Pripdeevech
Mae Fah Luang University
งานวิจัย/Research report
Complete report : chemical composition of arabica coffee planted on different areas
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Patcharee Pripdeevech

งานวิจัย/Research report
Analysis of volatile components in Arabica coffee roasted at different temperatures by using solid phase microextraction- gas chromatographymass spectrometry
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suchawadee Insawang;Patcharee Pripdeevech

บทความ/Article
Analysis of volatile odor compounds in dark roasted Arabica coffee beans from Chiang Rai by using solid phase microextraction- gas chromatography-mass spectrometry
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Patcharee Pripdeevech

บทความ/Article
Analysis of volatile compounds from Arabica coffee incubated with culture supernatants of lactic acid bacteria
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Patcharee Pripdeevech

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 0
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 3,395
รวม 3,395 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 58,257 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 10 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 6 ครั้ง
รวม 58,273 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.33