แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Thermal Properties of Minced Chicken Meat
สมบัติทางความร้อนของเนื้อไก่บด


Organization : King Mongkut's University of Technology Thonburi
keyword: Minced Chicken Meat
; Thermal Properties
; Thermal Conductivity
; Specific Heat
; Thermal Diffusivity
Abstract: The present study was aimed at determining the thermal properties, namely, thermal conductivity, specific heat, and thermal diffusivity, of minced chicken meat at a moisture content range of 72 to 81 percent wet basis and a temperature range of 40o to 85oC. Thermal conductivity and specific heat were measured using the line heat source probe method and differential scanning calorimetry (DSC), respectively. Thermal diffusivity was calculated as a mathematical function of these properties. The results showed that the thermal conductivity of minced chicken meat ranged from 0.553 to 0.700 W m-1 oC-1, the specific heat of the meat varied from 3.589 to 3.935 kJ kg-1 oC-1, and the thermal diffusivity of the meat varied from 1.37 x 10-7 to 1.71 x 10-7 m2 s-1. Additionally, thermal conductivity, specific heat, and thermal diffusivity of minced chicken meat were found to increase linearly with moisture content and temperature. Minced chicken meat density was found to increase with an increase in moisture content and decreased as temperatures increased. An empirical correlation based on the moisture content and temperature was developed to predict the thermal properties of minced chicken meat during cooking. The correlation from the literature was found to accurately predict the thermal properties of minced chicken meat within the moisture content and temperature ranges of interest.
King Mongkut's University of Technology Thonburi. KMUTT Library
Address: BANGKOK
Email: info.lib@mail.kmutt.ac.th
Role: Advisor
Created: 2007
Issued: 2005-11-18
Modified: 2014-05-27
วิทยานิพนธ์/Thesis
ISBN: 9744561521
CallNumber: FDE167
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology Thonburi
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 FDE167.pdf 3.45 MB197 2023-06-21 02:38:59
2 FDE167ab.pdf 124.46 KB82 2023-01-11 17:13:12
3 FDE167ab.txt 1.68 KB68 2020-04-24 23:00:57
ใช้เวลา
0.036796 วินาที

เสริมศรี จิรวราพันธ์
Title Contributor Type
Thermal Properties of Minced Chicken Meat
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
เสริมศรี จิรวราพันธ์
Asst.Prof. Ampawan Tansakul
วิทยานิพนธ์/Thesis
Sermsri Jiravaraphan
Title Contributor Type
Ampawan Tansakul
Title Creator Type and Date Create
ผลของปริมาณไขมันและสภาวะการอบแห้งที่มีต่อคุณภาพของมะพร้าวเกล็ด
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Asst.Prof. Ampawan Tansakul
วิชุดา วิศวสุขมงคล
วิทยานิพนธ์/Thesis
ศึกษาผลของปริมาณไขมันและความดันที่ใช้ในการโฮโมจีไนเซชันต่อค่าความหนืดปรากฏของน้ำกะทิ
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Asst.Prof. Ampawan Tansakul
ศิริพรรณ สรีธรรมา
วิทยานิพนธ์/Thesis
Thermal Properties of Minced Chicken Meat
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Asst.Prof. Ampawan Tansakul
เสริมศรี จิรวราพันธ์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Heat Transfer Characteristics of Chicken During Cooking in Hot Water
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Ampawan Tansakul;Gauri S. Mittal;กฤษณา ศิริพล
Kritsna Siripon
กฤษณา ศิริพล
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of Drying Methods and Conditions on Quality of Dried Straw Mushroom
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Ampawan Tansakul;อัมพวัน ตั๊นสกุล
Ronnachai Thongdeetae
รณชัย ทองดีแท้
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of a Drying Process Using Microwave-Vacuum Combined with Far-infrared
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Ampawan Tansakul
Rattapon Saengrayup
วิทยานิพนธ์/Thesis
Color and B-Carotene Degradation Kinetics of Papaya Puree Undergoing Different Evaporation Methods
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Korakot Ittiwittayawat;Ampawan Tansakul
Korakot Ittiwittayawat
วิทยานิพนธ์/Thesis
Drying Characteristics of Ginger Undergoing Microwave-Vacuum Drying
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Ampawan Tansakul
Pattharanid Wongsupaluk
ภัทรนิษฐ์ วงษ์ศุภลักษณ์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Heat and mass transfer characteristics of shiitake mushroom during microwave vacuum/infrared drying
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Ampawan Tansakul
Hataichanok Kantrong
วิทยานิพนธ์/Thesis
Numerical Simulation of Banana during Blanching
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Ampawan Tansakul
Kittipichapon Sukkasem
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of modified starch-xanthan gum combinations on rheological properties and stability of cantonese sukiyaki sauce
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Ampawan Tansakul
Pacharapat Siangprohdee
วิทยานิพนธ์/Thesis
Quality evaluation of chilli during drying using image analysis and machine vision systems
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Ampawan Tansakul
Rattapon Saengrayap
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of moisture adjusting on physico-chemical properties, durability and production efficiency of broiler feed pellets
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Ampawan Tansakul
Suchot Subwilawan
สุโชติ ทรัพย์วิลาวรรณ
วิทยานิพนธ์/Thesis
Assessment of fruit-ripeness using mechanical versus electrical property
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Ampawan Tansakul
Tatchai Ratirattananont
ธัชชัย รติรัตนานนท์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of different evaporation methods on the evaporation rate and color degradation kinetics of concentrated white-flesh dragon fruit puree
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Ampawan Tansakul
Narisara Phegong
นริศรา เพกอง
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of some chemical solutions during pretreatment and different freeze drying conditions on quality of Mango
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Ampawan Tansakul
Peraporn Keawpoolphol
พีระพร แก้วพูลผล
วิทยานิพนธ์/Thesis
Non-destructive assessment of mango attibutes using electrical impedance method
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Ampawan Tansakul
Panida Ballavanich
พนิดา บัลลพ์วานิช
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of microwave-vacuum drying on drying characteristics and quality of mulberry
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Ampawan Tansakul
Yossaphat Thanthanasupawat
ศพัชร์ ธารธนาศุภวัฒน์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Dielectric and Flow Properties of Papaya Puree
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Ampawan Tansakul;Advisor
Nualpan Thirajitto
นวลพรรณ ถิรจิตโต
วิทยานิพนธ์/Thesis
Study of Microwave-Vacuum and Hot Air Drying of Jackfruit
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Ampawan Tansakul;Advisor
Pachara Namuangruk
พชร นาเมืองรักษ์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of high methoxy pectin to gelatin ratio on texture and color of mango gummy jelly
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Ampawan Tansakul
Napat Paniangvait
นภัทร พะเนียงเวทย์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Improvement of texture and physical properties of coconut milk ice cream with bacterial cellulose
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Ampawan Tansakul
Pongsapak Promrith
พงศภัค พรหมฤทธิ์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 6,530
รวม 6,532 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 158,759 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 1,227 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 11 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 3 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 1 ครั้ง
รวม 160,001 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.33